Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Papricas de pui cu galuste

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

food therapy

2317 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Papricas de pui cu galuste
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Papricas de pui cu galuste

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

food therapy

2317 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Carne , Romaneasca

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 5 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Papricasul de pui este un preparat popular si apreciat in Ardeal, inspirat din bucataria maghiara. Denumirea de papricas, vine de la cel mai important ingredient al preparatului, paprika sau boia de ardei, care pe langa aroma da si culoarea specifica. Ca si la orice tocana se incepe cu gatirea legumelor. In aceasta reteta, ceapa, ardeiul si usturoiul sunt gatite inabusit in ulei. Prin aceasta tehica de gatire legumele se inmoaie, fara sa se rumeneasca, si elibereaza incet sucurile care sunt captate de ulei obtinand o emulsie aromata, care sta la baza sosului. Peste legumele inabusite sunt adaugate apoi bucatile de carne de pui, asezonate cu sare si piper, acoperite de un strat generos de boia si gatite lent. Cremozitatea sosului este intensificata de smantana pentru gatit adaugata la final. Pentru a fi si mai delicios, papricasul se serveste cu galustele pufoase din faina si oua, care absorb o parte din sosul savuros.

Papricas de pui cu galuste

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
Categorii:  Carne , Romaneasca

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 5 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Carne , Romaneasca
food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Papricasul de pui este un preparat popular si apreciat in Ardeal, inspirat din bucataria maghiara. Denumirea de papricas, vine de la cel mai important ingredient al preparatului, paprika sau boia de ardei, care pe langa aroma da si culoarea specifica. Ca si la orice tocana se incepe cu gatirea legumelor. In aceasta reteta, ceapa, ardeiul si usturoiul sunt gatite inabusit in ulei. Prin aceasta tehica de gatire legumele se inmoaie, fara sa se rumeneasca, si elibereaza incet sucurile care sunt captate de ulei obtinand o emulsie aromata, care sta la baza sosului. Peste legumele inabusite sunt adaugate apoi bucatile de carne de pui, asezonate cu sare si piper, acoperite de un strat generos de boia si gatite lent. Cremozitatea sosului este intensificata de smantana pentru gatit adaugata la final. Pentru a fi si mai delicios, papricasul se serveste cu galustele pufoase din faina si oua, care absorb o parte din sosul savuros.

Ingrediente

Portii:
Papricas
  • 250 gr ceapa
  • 200 gr ceapa rosie
  • 35 ml ulei
  • dupa gust sare
  • 250 gr ardei kapia
  • 3 catei usturoi
  • 800 gr pulpe de pui dezosate
  • dupa gust piper negru macinat
  • 700 ml apa
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 20 gr boia dulce
  • 1ceapa
    250 gr
  • 2ceapa rosie
    200 gr
  • 3ulei
    35 ml
  • 4sare
    dupa gust
  • 5ardei kapia
    250 gr
  • 6usturoi
    3 catei
  • 7pulpe de pui dezosate
    800 gr
  • 8piper negru macinat
    dupa gust
  • 9apa
    700 ml
  • 10smantana pentru gatit
    200 ml
  • 11boia dulce
    20 gr
Galuste
  • 200 gr faina
  • 0.25 lingurita sare
  • 3 buc oua
  • 50 ml lapte
  • 1faina
    200 gr
  • 2sare
    0.25 lingurita
  • 3oua
    3 buc
  • 4lapte
    50 ml
Servire
  • dupa gust patrunjel
  • 1patrunjel
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/6189f528-8ec8-43e1-bfe8-712b8a3b370a.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Sidy
Chef gatesc.co

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 22, 05:14
Papricas de pui cu galuste  |  Reteta gatita
O mâncare simplă şi gustoasă bazată pe găina şi grădina ţăranului ,care a ştiut întotdeauna să valorifice cu rost roadele ce se găsesc în gradina sa. Este o mâncare sănătoasă, ca la bunica, de te lingi pe degete, preferata mea, încă din copilărie.
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.