Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Budinca de lamaie si zmeura

(*)(*)(*)(*)(*) (12)
 chef profile img

PanaCris

85 retete postate

gatesc.co
Master Chef
Budinca de lamaie si zmeura
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Budinca de lamaie si zmeura

(*)(*)(*)(*)(*) (12)
chef profile img

PanaCris

85 retete postate

gatesc.co
Master Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Usoara

Nu puteam incheia saptamana fara un preparat delicios cu lapte de soia. Simplu, delicios si usor! Spor!

Budinca de lamaie si zmeura

(*)(*)(*)(*)(*) ( 12 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

10 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Usoara

PanaCris
Master Chef
gatesc.co

Prezentare

Nu puteam incheia saptamana fara un preparat delicios cu lapte de soia. Simplu, delicios si usor! Spor!
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 500 ml lapte de soia
  • 40 gr praf de budinca de lamaie
  • 4 linguri zahar
  • 10 gr zahar vanilat
  • 500 gr zmeura
  • 1lapte de soia
    500 ml
  • 2praf de budinca de lamaie
    40 gr
  • 3zahar
    4 linguri
  • 4zahar vanilat
    10 gr
  • 5zmeura
    500 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    400 ml de lapte de soia se pune la fiert, intr-un vas special cu baza dubla sau de fiert lapte. 100 ml de lapte se amesteca cu praful de budinca, zaharul tos si zaharul vanilat, pana se omogenizeaza, apoi se toarna in laptele fierbinte si se amesteca continuu, pana se inglobeaza, lasandu-se la fiert, la foc mic, circa 10 minute, pana ce se ingroasa budinca.

    400 ml de lapte de soia se pune la fiert, intr-un vas special cu baza dubla sau de fiert lapte. 100 ml de lapte se amesteca cu praful de budinca, zaharul tos si zaharul vanilat, pana se omogenizeaza, apoi se toarna in laptele fierbinte si se amesteca continuu, pana se inglobeaza, lasandu-se la fiert, la foc mic, circa 10 minute, pana ce se ingroasa budinca.

  • Pasul 2
    terminat

    O parte din fructe se paseaza, pana ce se obtine un piure de fructe. La montarea desertului se folosesc pahare speciale de inghetata sau pur si simplu pahare/boluri transparente. Se alterneaza doua straturi de budinca cu un strat de fructe pasate la mijloc. Deasupra se decoreaza cu fructe intregi.

    O parte din fructe se paseaza, pana ce se obtine un piure de fructe. La montarea desertului se folosesc pahare speciale de inghetata sau pur si simplu pahare/boluri transparente. Se alterneaza doua straturi de budinca cu un strat de fructe pasate la mijloc. Deasupra se decoreaza cu fructe intregi.

Nota

Se poate folosi orice alt tip de budinca ;) Pofta buna!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    400 ml de lapte de soia se pune la fiert, intr-un vas special cu baza dubla sau de fiert lapte. 100 ml de lapte se amesteca cu praful de budinca, zaharul tos si zaharul vanilat, pana se omogenizeaza, apoi se toarna in laptele fierbinte si se amesteca continuu, pana se inglobeaza, lasandu-se la fiert, la foc mic, circa 10 minute, pana ce se ingroasa budinca.

    400 ml de lapte de soia se pune la fiert, intr-un vas special cu baza dubla sau de fiert lapte. 100 ml de lapte se amesteca cu praful de budinca, zaharul tos si zaharul vanilat, pana se omogenizeaza, apoi se toarna in laptele fierbinte si se amesteca continuu, pana se inglobeaza, lasandu-se la fiert, la foc mic, circa 10 minute, pana ce se ingroasa budinca.

  • Pasul 2
    terminat

    O parte din fructe se paseaza, pana ce se obtine un piure de fructe. La montarea desertului se folosesc pahare speciale de inghetata sau pur si simplu pahare/boluri transparente. Se alterneaza doua straturi de budinca cu un strat de fructe pasate la mijloc. Deasupra se decoreaza cu fructe intregi.

    O parte din fructe se paseaza, pana ce se obtine un piure de fructe. La montarea desertului se folosesc pahare speciale de inghetata sau pur si simplu pahare/boluri transparente. Se alterneaza doua straturi de budinca cu un strat de fructe pasate la mijloc. Deasupra se decoreaza cu fructe intregi.

Nota

Se poate folosi orice alt tip de budinca ;) Pofta buna!

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cratita lapte, aluminiu, 18cm/2L - AMT Gastroguss
280 leiÎn stoc
Bol, sticla, 10cm/240ml, "Lambada" - Borgonovo
7 leiÎn stoc
Cratita lapte, inox, cu capac, 14cm/1L, "Resto" - Demeyere
190 leiÎn stoc
Cratita lapte, aluminiu, 20cm/2,8L, inductie - AMT Gastroguss
395 leiÎn stoc
Cantar electronic, 5kg - Zokura
69 leiÎn stoc
Cana gradata, plastic, 1000ml, "Gerda" - Westmark
42 leiÎn stoc
Vas gradat, 500ml, "Gerda" - Westmark
42 leiÎn stoc
Cana gradata pentru mixer, 1400ml, Rosu - Westmark
50 leiÎn stoc
Bol, sticla, 10,5cm/270ml, "Modi" - Borgonovo
14 leiÎn stoc

Recenzii (12)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
12 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (12)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Papa delicios
Bucatar pasionat
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 21, 02:00
Ce bine arata!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Dulciuri cu Georgiana
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 21, 11:44
Delicioasa!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Pucca
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 21, 11:50
Ce bine arata
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Janinasi
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 20, 09:33
Foarte gustoasă
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Alexandra
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 20, 09:21
🥰
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Emilia gateste
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 20, 09:23
Mmm, delicios!
Delicios si frumos!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Ruxy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 09:01
Ingenioasa budinca!
Cred ca e delicioasa!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
nico15
Bucatar pasionat
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 19, 01:35
O bunatate
De abia astept sa o incerccccc
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 19, 09:28
Delicioasa!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Iulia
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 19, 09:06
Multumim :-*
Multe se intampla in casa zmeilor :) Multumim ca ne faci partasi :*
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.