Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tochitura moldoveneasca

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

food therapy

2347 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Tochitura moldoveneasca
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tochitura moldoveneasca

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

food therapy

2347 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Carne , Romaneasca

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Tochitura este o mancare traditionala romaneasca, din carne, carnat si organe (ficat, inima, rinichi, limba) gatita lent si servita cu mamaliga, oua ochiuri si branza telemea sau de burduf. In aceasta reteta carnea este rumeninta in untura si apoi fiarta la foc mic in vin rosu. Carnatul afumat si ficatul de porc sunt gatite impreuna cu carnea in sosul delicios format in cratita.

Tochitura moldoveneasca

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
Categorii:  Carne , Romaneasca

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Carne , Romaneasca
food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Tochitura este o mancare traditionala romaneasca, din carne, carnat si organe (ficat, inima, rinichi, limba) gatita lent si servita cu mamaliga, oua ochiuri si branza telemea sau de burduf. In aceasta reteta carnea este rumeninta in untura si apoi fiarta la foc mic in vin rosu. Carnatul afumat si ficatul de porc sunt gatite impreuna cu carnea in sosul delicios format in cratita.

Ingrediente

Portii:
Tochitura
  • 80 gr untura de porc
  • 750 gr spata de porc
  • 350 ml vin rosu
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper negru macinat
  • 1.5 lingurite cimbru uscat
  • 300 gr carnati afumati
  • 500 gr ficat de porc
  • 20 gr usturoi
  • 100 ml apa
  • 1untura de porc
    80 gr
  • 2spata de porc
    750 gr
  • 3vin rosu
    350 ml
  • 4sare
    dupa gust
  • 5piper negru macinat
    dupa gust
  • 6cimbru uscat
    1.5 lingurite
  • 7carnati afumati
    300 gr
  • 8ficat de porc
    500 gr
  • 9usturoi
    20 gr
  • 10apa
    100 ml
Mamaliga
  • 850 ml apa
  • dupa gust sare
  • 200 gr malai
  • 1apa
    850 ml
  • 2sare
    dupa gust
  • 3malai
    200 gr
Oua
  • 0.5 lingura ulei
  • 4 buc oua
  • 1ulei
    0.5 lingura
  • 2oua
    4 buc
Servire
  • dupa gust telemea
  • dupa gust patrunjel
  • 1telemea
    dupa gust
  • 2patrunjel
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Tel inox, 28 cm - Westmark
39 leiÎn stoc
Oala Cocotte fonta, 30cm/8,35L, Dark Blue - Staub
1870 leiÎn stoc
Cratita fonta, 28cm/6,7L "Folk", Rosu  - LAVA
640 leiÎn stoc
Cratita fonta, 24cm/4,5L, "Folk", Negru - LAVA
545 leiÎn stoc
Cratita fonta, 20cm/2,82L "Folk", Negru - LAVA
390 leiÎn stoc
Cratita fonta, 20cm/2,82L "Folk", Rosu - LAVA
390 leiÎn stoc
Cratita fonta, 28cm/6,7L "Folk", Negru - LAVA
640 leiÎn stoc
Cratita fonta, 20cm/2,82L "Folk", Verde - LAVA
390 leiÎn stoc
Set 3 linguri de lemn - Kitchen Craft
28 leiÎn stoc
Lingura, lemn de fag, 31 cm - OXO
39 leiÎn stoc
Set 3 ustensile din lemn - Kitchen Craft
28 leiÎn stoc

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/13f8b879-93b2-4b0a-955b-f186e08d859a.JPG
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Sidy
Chef gatesc.co

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 22, 04:42
Tochitura moldoveneasca  |  Reteta gatita
Tochitura moldoveneasca este preferata mea...are tot ce iti poti dori, in ea. Excelenta ! Tochitura era incununarea cu succes a unei zi de munca, ziua în care se taia porcul. De fapt numele sau este un regionalism moldovenesc "tochit" , adică slanina care se topea in ziua taierii porcului si se faceau jumări, pe care taranii le mancau cu mamaliga.
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.