Daca vrei un desert elegant, poti opta pentru o prajitura cu doua foi de pandispan si trei straturi in degradé: sos de zmeura, crema de zmeura si crema alba. Pentru o nota finala, am adaugat si alune de padure si fistic maruntite impreuna la rasnita si presarate intre straturile de crema. I-au dat un gust complex, bogat si foarte interesant.
De ziua mea, am pregatit un tort in culori si arome de vara: cu blat de migdale, crema de cafea, crema de caramel la mijloc, decorat cu glazura oglinda, trandafiri si spice din frisca, zmeura si flori din foi de orez. Cat despre decoratiuni, o sa va povestesc separat cum le-am facut, pentru ca sunt mai migaloase si putin dificile.
Papanasii fierti sunt un preparat cu specific maghiar insa sunt foarte raspanditi si pe teritoriul nostru. Cei mai multi dintre noi stim de varianta clasica a papanasilor si anume prajiti, insa si cei fierti sunt un desert absolut delicios.
Urmeaza sezonul nectarinelor!! O prajitura cu un continut caloric redus, fara lactoza sau gluten, ce se prepara extrem de rapid si usor. Delicioasa si simpla! In loc de nectarine se poate pune orice alt fruct, dupa preferinte.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!