Cotletul de porc este o optiune delicioasa datorita varietatii metodelor de gatit. Ca sa obtii un cotlet suculent si cu carne frageda trebuie sa ai in vedere cateva aspecte. Inainte de a fi gatita, carnea trebuie fragezita. Fragezirea carnii va determina atat textura, gustul si suculenta preparatului final. Marinarea este una dintre metodele de fragezire prin care carnea capata gust, textura mai buna, culori mai vii si suculenta suplimentara. In aceasta reteta feliile de carne sunt marinate intr-un amestec cu note asiatice format din sos de stridii, miere, mustar, sos Hoisin, ulei de susan si sos de soia. Rolul fiecarui ingredient din marinata este explicat in pasii retetei. Cotletele de porc sunt apoi gatite la cuptor si rumenite la grill pentru cateva minute. In timpul coacerii, sucurile din carne se combina cu marinata si formeaza un sos fin, catifelat si savuros. Feliile de carne se pot servi cu garnitura preferata, dar pentru a ramane in zona bucatariei asiatice si pentru a pune in valoare carnea si sosul, recomand o garnitura de orez integral, datorita continutului ridicat in fibre si fasole verde gatita la abur.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!