Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cotlet de porc cu glazura de miere si sos Hoisin

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Cotlet de porc cu glazura de miere si sos Hoisin
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cotlet de porc cu glazura de miere si sos Hoisin

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Cotletul de porc este o optiune delicioasa datorita varietatii metodelor de gatit. Ca sa obtii un cotlet suculent si cu carne frageda trebuie sa ai in vedere cateva aspecte. Inainte de a fi gatita, carnea trebuie fragezita. Fragezirea carnii va determina atat textura, gustul si suculenta preparatului final. Marinarea este una dintre metodele de fragezire prin care carnea capata gust, textura mai buna, culori mai vii si suculenta suplimentara. In aceasta reteta feliile de carne sunt marinate intr-un amestec cu note asiatice format din sos de stridii, miere, mustar, sos Hoisin, ulei de susan si sos de soia. Rolul fiecarui ingredient din marinata este explicat in pasii retetei. Cotletele de porc sunt apoi gatite la cuptor si rumenite la grill pentru cateva minute. In timpul coacerii, sucurile din carne se combina cu marinata si formeaza un sos fin, catifelat si savuros. Feliile de carne se pot servi cu garnitura preferata, dar pentru a ramane in zona bucatariei asiatice si pentru a pune in valoare carnea si sosul, recomand o garnitura de orez integral, datorita continutului ridicat in fibre si fasole verde gatita la abur.

Cotlet de porc cu glazura de miere si sos Hoisin

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Cotletul de porc este o optiune delicioasa datorita varietatii metodelor de gatit. Ca sa obtii un cotlet suculent si cu carne frageda trebuie sa ai in vedere cateva aspecte. Inainte de a fi gatita, carnea trebuie fragezita. Fragezirea carnii va determina atat textura, gustul si suculenta preparatului final. Marinarea este una dintre metodele de fragezire prin care carnea capata gust, textura mai buna, culori mai vii si suculenta suplimentara. In aceasta reteta feliile de carne sunt marinate intr-un amestec cu note asiatice format din sos de stridii, miere, mustar, sos Hoisin, ulei de susan si sos de soia. Rolul fiecarui ingredient din marinata este explicat in pasii retetei. Cotletele de porc sunt apoi gatite la cuptor si rumenite la grill pentru cateva minute. In timpul coacerii, sucurile din carne se combina cu marinata si formeaza un sos fin, catifelat si savuros. Feliile de carne se pot servi cu garnitura preferata, dar pentru a ramane in zona bucatariei asiatice si pentru a pune in valoare carnea si sosul, recomand o garnitura de orez integral, datorita continutului ridicat in fibre si fasole verde gatita la abur.

Ingrediente

Portii:
Cotlet de Porc
  • 40 gr sos de stridii
  • 35 gr miere de albine
  • 35 gr mustar de Dijon
  • 40 gr sos Hoisin
  • 15 ml ulei de susan
  • 10 ml sos de soia
  • 1 catel usturoi
  • 700 gr cotlet de porc dezosat
  • 1sos de stridii
    40 gr
  • 2miere de albine
    35 gr
  • 3mustar de Dijon
    35 gr
  • 4sos Hoisin
    40 gr
  • 5ulei de susan
    15 ml
  • 6sos de soia
    10 ml
  • 7usturoi
    1 catel
  • 8cotlet de porc dezosat
    700 gr
garnitura de Orez Integral
  • 220 gr orez integral
  • 400 ml apa
  • dupa gust sare
  • 1orez integral
    220 gr
  • 2apa
    400 ml
  • 3sare
    dupa gust
Fasole verde la aburi
  • 450 gr fasole congelata
  • 10 ml ulei
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita otet de orez
  • 0.5 lingurita ulei de susan
  • dupa gust fulgi de ardei iute
  • dupa gust sare
  • 1fasole congelata
    450 gr
  • 2ulei
    10 ml
  • 3usturoi
    1 catel
  • 4otet de orez
    1 lingurita
  • 5ulei de susan
    0.5 lingurita
  • 6fulgi de ardei iute
    dupa gust
  • 7sare
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

  • Pasul 25
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

  • Pasul 25
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.