Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Aripioare crocante de pui cu sos de maioneza, in stil oriental

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Aripioare crocante de pui cu sos de maioneza, in stil oriental
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Aripioare crocante de pui cu sos de maioneza, in stil oriental

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

7 ore

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Aripioarele de pui sunt foarte populare si se regasesc in meniurile bucatariilor din intreaga lume. In aceasta reteta de inspiratie orientala, aripile de pui sunt mai intai marinate intr-un amestec de lapte batut, turmeric, ceapa si usturoi. Laptele batut datorita enzimelor fragezeste carnea si totodata ajuta faina prin care este trecuta carnea inainte de prajire sa se lipeasca mai bine si sa obtinem acea crusta crocanta, foarte apreciata si carnea frageda. Dupa ce sunt prajite, aripile sunt pudrate generos cu un amestec de condimente, mirodenii si zahar pudra. Sa nu cumva sa lasati zaharul pudra deoparte, zaharul se topeste de la caldura reziduala a carnii si are rolul de echilibra celelate arome, fara ca gustul dulce sa se simta. Aripioarele se servesc cu un sos de maioneza si smantana, usor acrisor, care completeaza preparatul.

Aripioare crocante de pui cu sos de maioneza, in stil oriental

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )

Pregatire

7 ore

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Aripioarele de pui sunt foarte populare si se regasesc in meniurile bucatariilor din intreaga lume. In aceasta reteta de inspiratie orientala, aripile de pui sunt mai intai marinate intr-un amestec de lapte batut, turmeric, ceapa si usturoi. Laptele batut datorita enzimelor fragezeste carnea si totodata ajuta faina prin care este trecuta carnea inainte de prajire sa se lipeasca mai bine si sa obtinem acea crusta crocanta, foarte apreciata si carnea frageda. Dupa ce sunt prajite, aripile sunt pudrate generos cu un amestec de condimente, mirodenii si zahar pudra. Sa nu cumva sa lasati zaharul pudra deoparte, zaharul se topeste de la caldura reziduala a carnii si are rolul de echilibra celelate arome, fara ca gustul dulce sa se simta. Aripioarele se servesc cu un sos de maioneza si smantana, usor acrisor, care completeaza preparatul.

Ingrediente

Portii:
Aripi de Pui crocante
  • 1 kg aripi de pui
  • 220 ml lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite turmeric macinat
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 2 lingurite pudra de ceapa
  • 150 gr faina
  • 450 ml ulei
  • 1aripi de pui
    1 kg
  • 2lapte batut
    220 ml
  • 3sare
    1 lingurita
  • 4turmeric macinat
    2 lingurite
  • 5usturoi granulat
    1 lingurita
  • 6pudra de ceapa
    2 lingurite
  • 7faina
    150 gr
  • 8ulei
    450 ml
Mix de Condimente
  • 0.5 lingurita chimion macinat
  • 0.5 lingura boia
  • 0.25 lingurita ardei iute praf
  • 0.5 lingura coriandru macinat
  • 0.5 lingura zahar pudra
  • 0.5 lingura boia afumata
  • 0.5 lingura pudra de ceapa
  • 0.5 lingura usturoi granulat
  • 1chimion macinat
    0.5 lingurita
  • 2boia
    0.5 lingura
  • 3ardei iute praf
    0.25 lingurita
  • 4coriandru macinat
    0.5 lingura
  • 5zahar pudra
    0.5 lingura
  • 6boia afumata
    0.5 lingura
  • 7pudra de ceapa
    0.5 lingura
  • 8usturoi granulat
    0.5 lingura
Sos de Maioneza
  • 180 gr maioneza
  • 80 gr smantana
  • dupa gust sare
  • 1 lingurita pudra de ceapa
  • 15 ml otet alb
  • 2 catei usturoi
  • 1maioneza
    180 gr
  • 2smantana
    80 gr
  • 3sare
    dupa gust
  • 4pudra de ceapa
    1 lingurita
  • 5otet alb
    15 ml
  • 6usturoi
    2 catei
Servire
  • dupa gust sare
  • dupa gust frunze de coriandru
  • dupa gust lime
  • 1sare
    dupa gust
  • 2frunze de coriandru
    dupa gust
  • 3lime
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Shaker condimente, inox, 8 x 5.5 cm
22 leiÎn stoc
Dozator sos, plastic, 350 ml - OXO
23 leiÎn stoc
Dozator sos, plastic, 180 ml - OXO
20 leiÎn stoc
Friteuza Deep Fryer, 1,5L, 1200W - Unold
390 leiÎn stoc
Rasnita de condimente - Westmark
40 leiÎn stoc
Set 7 piese pentru condimente, inox
125 leiÎn stoc
Mojar cu pistil, granit, 13 cm - Westmark
165 leiÎn stoc
Shaker pentru dressing salata, 240 ml - OXO
55 leiÎn stoc

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/bf4f15f9-7494-4018-959b-de60eaa987cf.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Caty
Bucatar amator gatesc.co
https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/eb6a0952-85ff-4673-b4b9-ddaa4c311890.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Dantes
Mini Chef gatesc.co

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Caty
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 23, 09:15
Foarte gustoase  |  Reteta gatita
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Mimmi
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 22, 09:08
Cat de bine arata!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 22, 12:50
Gustos  |  Reteta gatita
Sunt foarte gustoase nu te mai saturi de ele mancand
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.