Aripioarele de pui sunt foarte populare si se regasesc in meniurile bucatariilor din intreaga lume. In aceasta reteta de inspiratie orientala, aripile de pui sunt mai intai marinate intr-un amestec de lapte batut, turmeric, ceapa si usturoi. Laptele batut datorita enzimelor fragezeste carnea si totodata ajuta faina prin care este trecuta carnea inainte de prajire sa se lipeasca mai bine si sa obtinem acea crusta crocanta, foarte apreciata si carnea frageda. Dupa ce sunt prajite, aripile sunt pudrate generos cu un amestec de condimente, mirodenii si zahar pudra. Sa nu cumva sa lasati zaharul pudra deoparte, zaharul se topeste de la caldura reziduala a carnii si are rolul de echilibra celelate arome, fara ca gustul dulce sa se simta. Aripioarele se servesc cu un sos de maioneza si smantana, usor acrisor, care completeaza preparatul.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!