Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Lasagna cu spanac si branza Ricotta

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Lasagna cu spanac si branza Ricotta
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Lasagna cu spanac si branza Ricotta

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

O alternativa delicioasa la lasagna clasica - lasagna cu ricotta, spanac si sos alb cremos. Umplutura de spanac si ricotta este aromata cu nuscoara si imbogatita cu albus de ou, pentru o consitenta mai pufoasa. Sosul, asemanator sosului Bechamel, este preparat din salota calita in ulei, faina rumenita si lapte. Foile de lasagna folosite in acesta reteta sunt din gris de grau dur. Suprafata usor rugoasa face ca sosul sa adere mai bine la paste. Pentru varianta light, mai prietenoasa cu dieta, se pot folosi ricotta si lapte, cu continut scazut de grasime.

Lasagna cu spanac si branza Ricotta

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

30 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

O alternativa delicioasa la lasagna clasica - lasagna cu ricotta, spanac si sos alb cremos. Umplutura de spanac si ricotta este aromata cu nuscoara si imbogatita cu albus de ou, pentru o consitenta mai pufoasa. Sosul, asemanator sosului Bechamel, este preparat din salota calita in ulei, faina rumenita si lapte. Foile de lasagna folosite in acesta reteta sunt din gris de grau dur. Suprafata usor rugoasa face ca sosul sa adere mai bine la paste. Pentru varianta light, mai prietenoasa cu dieta, se pot folosi ricotta si lapte, cu continut scazut de grasime.

Ingrediente

Portii:
Umplutura
  • 450 gr branza Ricotta
  • 450 gr spanac congelat
  • 40 gr albus de ou
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 0.25 lingurita nucsoara macinata
  • 1branza Ricotta
    450 gr
  • 2spanac congelat
    450 gr
  • 3albus de ou
    40 gr
  • 4sare
    dupa gust
  • 5piper macinat
    dupa gust
  • 6nucsoara macinata
    0.25 lingurita
Sos
  • 20 ml ulei de masline
  • 50 gr salota
  • 45 gr faina
  • 1 l lapte
  • dupa gust sare
  • 1ulei de masline
    20 ml
  • 2salota
    50 gr
  • 3faina
    45 gr
  • 4lapte
    1 l
  • 5sare
    dupa gust
Asamblare
  • 230 gr foi de lasagna
  • dupa gust parmezan
  • 1foi de lasagna
    230 gr
  • 2parmezan
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 22, 10:49
Arata super!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.