Aluat pufos cu faina integrala si lapte, dospit cu drojdie, umplut cu piure de mere, pasta din seminte prajite de floarea soarelui si scortisoara. Pentru un plus de textura, aluatul este rulat prin pesmet inainte de coacere, obtinand o crusta crocanta cu gust de nuca.
Clasic, porridge-ul (care mai poarta denumirea si de oatmeal, oat=ovaz) reprezinta fulgi de ovaz amestecati pe foc cu lapte, timp de cateva minute. Pe ”romaneste” i se spune ”terci de ovaz”. Eu il prepar cu apa si fara adaos de zahar, avand in vedere ca il mananc pentru a inlocui o masa si intentionez sa nu am niciun surplus de calorii.
Prajitura de post cu mere e un desert delicios, rapid de preparat, potrivit pentru zilele de post si nu numai. Are un aluat fraged care se topeste in gura iar alaturi de merele aromate iese o combinatie incantatoare pentru papilele gustative. Aveti nevoie doar de cateva ingrediente la indemana oricui pentru a o pregati si de foarte putin timp.
Aceasta prajitura o mancam cand eram mici, desi era de post, ne placea mult. Mi-am adus aminte de ea zilele trecute, nu am mai mancat de ani buni. Comparativ cu reteta pe care o am de la mama, eu am pus nuca si in blat, pentru mai multa aroma.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!