( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ 0 (0)
Crocant la exterior si suculent la interior, tonkatsu este un preparat specific bucatariei japoneze din cotlet feliat in crusta de pesmet Panko, prajit in baie de ulei. Se spune ca Tonkatsu a fost inspirat de preparatul francez cotelette de veau - cotlet de vitel pane, prajit in unt. Un restaurant din Tokyo a preluat acest acest concept si a adaptat reteta la specificul japonez . Dupa aspect se aseamana mult cu snitelul european. Totusi, exista cateva diferente care fac tonkatsu deosebit. La fel ca pentru snitel, feliile fragezite de carne sunt trecute prin faina, ou si pesmet. Pentru Tonkatsu se foloseste pesmet Panko, facut din paine alba, fara coaja. Fulgii de Panko sunt mai mari decat pesmetul obisnuit si absorb mai putin ulei la prajire, obtinand o crusta mai aerata si mai crocanta. O alta diferenta consta in tehnica de gatire. In loc de prajirea in tigaie care poate duce la o carne mai tare si mai uleioasa, tonkatsu este prajit in 2 transe, in baie de ulei, tehnica care confera carnii un interior fraged si o crusta crocanta si rumena. Tonkatsu se serveste taiat in fasii, stropit cu un sos special - sos Tonkatsu si salata de varza, pentru o masa completa si satioasa.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!