Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pizza coronita, cu branzeturi, ceapa verde si rosii

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Ancutsa

1028 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Pizza coronita, cu branzeturi, ceapa verde si rosii
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pizza coronita, cu branzeturi, ceapa verde si rosii

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Ancutsa

1028 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Carne

Pregatire

40 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Cu aceasta reteta, aniversez 700 de retete alaturi de voi si sunt tare bucuroasa! Asa ca v-am adus ceva bun! Am pregatit aceasta pizza sub forma de coronita, la copt s-a umflat, incat s-a acoperit si spatiul din mijloc, pe care-l lasasem gol, chiar am zis ca nu-i mai pun nici un obstacol in mijloc, in tava, ca doar n-o sa creasca atata in cuptor? ei bine, a crescut mai mult decat m-am asteptat, incat nu s-a mai vazut forma, dar nu-i bai! A iesti atat de buna si moale si cu multe straturi de branza? nu va mai zic, trebuie sa o incercati si voi!

Pizza coronita, cu branzeturi, ceapa verde si rosii

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Carne

Pregatire

40 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Categorii:  Carne
Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Cu aceasta reteta, aniversez 700 de retete alaturi de voi si sunt tare bucuroasa! Asa ca v-am adus ceva bun! Am pregatit aceasta pizza sub forma de coronita, la copt s-a umflat, incat s-a acoperit si spatiul din mijloc, pe care-l lasasem gol, chiar am zis ca nu-i mai pun nici un obstacol in mijloc, in tava, ca doar n-o sa creasca atata in cuptor? ei bine, a crescut mai mult decat m-am asteptat, incat nu s-a mai vazut forma, dar nu-i bai! A iesti atat de buna si moale si cu multe straturi de branza? nu va mai zic, trebuie sa o incercati si voi!
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Aluat:
  • 1.5 lingurite sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr faina 550
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 350 ml lapte
  • 1sare
    1.5 lingurite
  • 2ulei de masline
    2 linguri
  • 3faina 550
    500 gr
  • 4drojdie proaspata
    10 gr
  • 5lapte
    350 ml
Topping:
  • 150 gr cascaval
  • 150 gr branza mozzarella
  • 50 gr branza de burduf
  • 40 gr parmezan
  • dupa gust suc de rosii
  • 0.5 lingurita oregano uscat
  • 0.5 lingurita busuioc uscat
  • dupa gust rosii Cherry
  • dupa gust frunze de ceapa verde
  • 1cascaval
    150 gr
  • 2branza mozzarella
    150 gr
  • 3branza de burduf
    50 gr
  • 4parmezan
    40 gr
  • 5suc de rosii
    dupa gust
  • 6oregano uscat
    0.5 lingurita
  • 7busuioc uscat
    0.5 lingurita
  • 8rosii Cherry
    dupa gust
  • 9frunze de ceapa verde
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Aluatul: amesteci drojdia proaspata cu laptele cald, pana se dizolva. O transferi intr-un bol. Adaugi 450 g faina, faci o gropita in mijloc, in care pui sarea, apoi amesteci. Adaugi si uleiul si incepi sa framanti pana obtii un aluat moale, omogen.

    Aluatul: amesteci drojdia proaspata cu laptele cald, pana se dizolva. O transferi intr-un bol. Adaugi 450 g faina, faci o gropita in mijloc, in care pui sarea, apoi amesteci. Adaugi si uleiul si incepi sa framanti pana obtii un aluat moale, omogen.

  • Pasul 2
    terminat

    Lasi la dospit nu mult, ci doar 30 de minute. Transferi aluatul pe masa presarata cu faina (aproximativ 50 g) si framanti aluatul doar cat sa-l aduci la forma de bila. Il intinzi intr-o foaie subtire, dreptunghiulara.

    Lasi la dospit nu mult, ci doar 30 de minute. Transferi aluatul pe masa presarata cu faina (aproximativ 50 g) si framanti aluatul doar cat sa-l aduci la forma de bila. Il intinzi intr-o foaie subtire, dreptunghiulara.

  • Pasul 3
    terminat

    Topping: ungi foaia de pizza cu sosul de rosii, presari mirodeniile uscate.

    Topping: ungi foaia de pizza cu sosul de rosii, presari mirodeniile uscate.

  • Pasul 4
    terminat

    Dai pe razatoare branzeturile, mai putin pe cea de burduf, care e moale si se rade mai greu si pe care o vom rupe in bucatele. Presari branzeturile, dar si ceapa verde tocata marunt.

    Dai pe razatoare branzeturile, mai putin pe cea de burduf, care e moale si se rade mai greu si pe care o vom rupe in bucatele. Presari branzeturile, dar si ceapa verde tocata marunt.

  • Pasul 5
    terminat

    Montare si coacere: te asiguri ca ai blatul bine infainat, ca sa poti rula aluatul pentru pasul urmator. Rulezi aluatul, cu grija, trebuie sa obtii un sul lung.

    Montare si coacere: te asiguri ca ai blatul bine infainat, ca sa poti rula aluatul pentru pasul urmator. Rulezi aluatul, cu grija, trebuie sa obtii un sul lung.

  • Pasul 6
    terminat

    Il tai pe lungime (il despici), rasucesti cele doua fasii create, aduci la forma de coronita.

    Il tai pe lungime (il despici), rasucesti cele doua fasii create, aduci la forma de coronita.

  • Pasul 7
    terminat

    Transferi iute, hotarat, intr-o forma rotunda, de 28 cm.

    Transferi iute, hotarat, intr-o forma rotunda, de 28 cm.

  • Pasul 8
    terminat

    Decorezi cu rosii cherry taiate frumos. Eu am ales o forma de email, imi place mult cum coace.

    Decorezi cu rosii cherry taiate frumos. Eu am ales o forma de email, imi place mult cum coace.

  • Pasul 9
    terminat

    Dai tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180°C) pentru 25-30 de minute (sau pana s-a rumenit bine). Pofta buna!

    Dai tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180°C) pentru 25-30 de minute (sau pana s-a rumenit bine). Pofta buna!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Aluatul: amesteci drojdia proaspata cu laptele cald, pana se dizolva. O transferi intr-un bol. Adaugi 450 g faina, faci o gropita in mijloc, in care pui sarea, apoi amesteci. Adaugi si uleiul si incepi sa framanti pana obtii un aluat moale, omogen.

    Aluatul: amesteci drojdia proaspata cu laptele cald, pana se dizolva. O transferi intr-un bol. Adaugi 450 g faina, faci o gropita in mijloc, in care pui sarea, apoi amesteci. Adaugi si uleiul si incepi sa framanti pana obtii un aluat moale, omogen.

  • Pasul 2
    terminat

    Lasi la dospit nu mult, ci doar 30 de minute. Transferi aluatul pe masa presarata cu faina (aproximativ 50 g) si framanti aluatul doar cat sa-l aduci la forma de bila. Il intinzi intr-o foaie subtire, dreptunghiulara.

    Lasi la dospit nu mult, ci doar 30 de minute. Transferi aluatul pe masa presarata cu faina (aproximativ 50 g) si framanti aluatul doar cat sa-l aduci la forma de bila. Il intinzi intr-o foaie subtire, dreptunghiulara.

  • Pasul 3
    terminat

    Topping: ungi foaia de pizza cu sosul de rosii, presari mirodeniile uscate.

    Topping: ungi foaia de pizza cu sosul de rosii, presari mirodeniile uscate.

  • Pasul 4
    terminat

    Dai pe razatoare branzeturile, mai putin pe cea de burduf, care e moale si se rade mai greu si pe care o vom rupe in bucatele. Presari branzeturile, dar si ceapa verde tocata marunt.

    Dai pe razatoare branzeturile, mai putin pe cea de burduf, care e moale si se rade mai greu si pe care o vom rupe in bucatele. Presari branzeturile, dar si ceapa verde tocata marunt.

  • Pasul 5
    terminat

    Montare si coacere: te asiguri ca ai blatul bine infainat, ca sa poti rula aluatul pentru pasul urmator. Rulezi aluatul, cu grija, trebuie sa obtii un sul lung.

    Montare si coacere: te asiguri ca ai blatul bine infainat, ca sa poti rula aluatul pentru pasul urmator. Rulezi aluatul, cu grija, trebuie sa obtii un sul lung.

  • Pasul 6
    terminat

    Il tai pe lungime (il despici), rasucesti cele doua fasii create, aduci la forma de coronita.

    Il tai pe lungime (il despici), rasucesti cele doua fasii create, aduci la forma de coronita.

  • Pasul 7
    terminat

    Transferi iute, hotarat, intr-o forma rotunda, de 28 cm.

    Transferi iute, hotarat, intr-o forma rotunda, de 28 cm.

  • Pasul 8
    terminat

    Decorezi cu rosii cherry taiate frumos. Eu am ales o forma de email, imi place mult cum coace.

    Decorezi cu rosii cherry taiate frumos. Eu am ales o forma de email, imi place mult cum coace.

  • Pasul 9
    terminat

    Dai tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180°C) pentru 25-30 de minute (sau pana s-a rumenit bine). Pofta buna!

    Dai tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180°C) pentru 25-30 de minute (sau pana s-a rumenit bine). Pofta buna!

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.