Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tocanita de pui cu ceapa si rosii

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2321 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Tocanita de pui cu ceapa si rosii
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tocanita de pui cu ceapa si rosii

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2321 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Carne , Romaneasca

Pregatire

25 minute

Preparare

1 ora 10 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Ciocanele de pui rumenite in untura si gatite lent intr-un sos din ceapa calita si rosii, aromat cu cimbru. Ceapa este una dintre legumele de baza in bucataria romaneasca. In aceasta reteta se folosesc 2 tipuri de ceapa, fiecare contribuind cu aroma si textura specifica. Ceapa galbena, cel mai des folosita la mancaruri are o aroma puternica, usor picanta si astringenta, cu un continut ridicat de zaharuri. Cand este gatita, ceapa galbena devine dulce si prinde o nuanta galbuie. Ceapa rosie are o aroma mai subtila si textura usor crocanta. Gatite impreuna cele 2 tipuri de ceapa aduc o savoare aparte mancarii.

Tocanita de pui cu ceapa si rosii

( )( )( )( )( ) ( 0 )
martie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică
MART.

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Carne , Romaneasca

Pregatire

25 minute

Preparare

1 ora 10 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Carne , Romaneasca
food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Ciocanele de pui rumenite in untura si gatite lent intr-un sos din ceapa calita si rosii, aromat cu cimbru. Ceapa este una dintre legumele de baza in bucataria romaneasca. In aceasta reteta se folosesc 2 tipuri de ceapa, fiecare contribuind cu aroma si textura specifica. Ceapa galbena, cel mai des folosita la mancaruri are o aroma puternica, usor picanta si astringenta, cu un continut ridicat de zaharuri. Cand este gatita, ceapa galbena devine dulce si prinde o nuanta galbuie. Ceapa rosie are o aroma mai subtila si textura usor crocanta. Gatite impreuna cele 2 tipuri de ceapa aduc o savoare aparte mancarii.
martie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică
MART.

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 15 gr untura de rata
  • 600 gr ciocanele de pui
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 300 gr ceapa
  • 250 gr ceapa rosie
  • 380 gr rosii din conserva
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 0.5 lingurita boia afumata
  • 2 catei usturoi
  • 125 ml apa
  • 10 gr patrunjel
  • 1untura de rata
    15 gr
  • 2ciocanele de pui
    600 gr
  • 3sare
    dupa gust
  • 4piper macinat
    dupa gust
  • 5ceapa
    300 gr
  • 6ceapa rosie
    250 gr
  • 7rosii din conserva
    380 gr
  • 8cimbru uscat
    1 lingurita
  • 9boia dulce
    1 lingurita
  • 10boia afumata
    0.5 lingurita
  • 11usturoi
    2 catei
  • 12apa
    125 ml
  • 13patrunjel
    10 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Topim untura intr-o tigaie adanca sau cratita. Fiind un preparat rustic, am optat pentru untura, dar o puteti inlocui cu o cantitate egala de ulei.

    Topim untura intr-o tigaie adanca sau cratita. Fiind un preparat rustic, am optat pentru untura, dar o puteti inlocui cu o cantitate egala de ulei.

  • Pasul 2
    terminat

    Cand untura s-a topit si este bine incinsa, punem ciocanelele de pui (pulpe de pui inferioare) in tigaie. Presaram sare si piper.

    Cand untura s-a topit si este bine incinsa, punem ciocanelele de pui (pulpe de pui inferioare) in tigaie. Presaram sare si piper.

  • Pasul 3
    terminat

    Prajim carnea timp de 5/6 minute, pe fiecare parte, pana cand este frumos rumenita.

    Prajim carnea timp de 5/6 minute, pe fiecare parte, pana cand este frumos rumenita.

  • Pasul 4
    terminat

    Scoatem carnea pe o farfurie si o lasam deoparte.

    Scoatem carnea pe o farfurie si o lasam deoparte.

  • Pasul 5
    terminat

    Taiem ceapa galbena la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja. Taiem ceapa marunt.

    Taiem ceapa galbena la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja. Taiem ceapa marunt.

  • Pasul 6
    terminat

    Procedam la fel si cu ceapa rosie. O taiem la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja si o taiem marunt.

    Procedam la fel si cu ceapa rosie. O taiem la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja si o taiem marunt.

  • Pasul 7
    terminat

    Punem ambele cepe in grasimea in care s-a prajit carnea. Presaram sare.

    Punem ambele cepe in grasimea in care s-a prajit carnea. Presaram sare.

  • Pasul 8
    terminat

    Calim ceapa la foc mic timp de 30/35 de minute, pana cand devine moale si cremoasa. In tot acest timp amestecam constant.

    Calim ceapa la foc mic timp de 30/35 de minute, pana cand devine moale si cremoasa. In tot acest timp amestecam constant.

  • Pasul 9
    terminat

    Intre timp, curatam usturoiul de coaja si il tocam marunt.

    Intre timp, curatam usturoiul de coaja si il tocam marunt.

  • Pasul 10
    terminat

    Peste ceapa moale adaugam usturoiul. Amestecam si gatim 1 minut.

    Peste ceapa moale adaugam usturoiul. Amestecam si gatim 1 minut.

  • Pasul 11
    terminat

    Adaugam rosiile din conserva. Amestecam si incercam sa dezlipim cu spatula eventualele bucati de ceapa caramelizate. Secretul ca sa obtinem un sos cremos, care sa inveleasca bucatile de carne, este sa fierbem rosiile timp de 3/4 minute, pana cand lichidul s-a evaporat.

    Adaugam rosiile din conserva. Amestecam si incercam sa dezlipim cu spatula eventualele bucati de ceapa caramelizate. Secretul ca sa obtinem un sos cremos, care sa inveleasca bucatile de carne, este sa fierbem rosiile timp de 3/4 minute, pana cand lichidul s-a evaporat.

  • Pasul 12
    terminat

    Adaugam cimbru, piper, boia dulce si boia afumata.

    Adaugam cimbru, piper, boia dulce si boia afumata.

  • Pasul 13
    terminat

    Punem inapoi in tigaie bucatile de carne. Turnam apa fierbinte.

    Punem inapoi in tigaie bucatile de carne. Turnam apa fierbinte.

  • Pasul 14
    terminat

    Aducem la fierbere, reducem focul, acoperim tigaia cu capacul si gatim timp de 30/35 de minute, pana cand carnea este frageda si aromele s-au combinat.

    Aducem la fierbere, reducem focul, acoperim tigaia cu capacul si gatim timp de 30/35 de minute, pana cand carnea este frageda si aromele s-au combinat.

  • Pasul 15
    terminat

    Luam capacul deoparte. Adaugam patrunjelul tocat. Stropim carnea cu sos. Oprim focul.

    Luam capacul deoparte. Adaugam patrunjelul tocat. Stropim carnea cu sos. Oprim focul.

  • Pasul 16
    terminat

    Servim tocanita cu mamaliga sau garnitura preferata.

    Servim tocanita cu mamaliga sau garnitura preferata.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Topim untura intr-o tigaie adanca sau cratita. Fiind un preparat rustic, am optat pentru untura, dar o puteti inlocui cu o cantitate egala de ulei.

    Topim untura intr-o tigaie adanca sau cratita. Fiind un preparat rustic, am optat pentru untura, dar o puteti inlocui cu o cantitate egala de ulei.

  • Pasul 2
    terminat

    Cand untura s-a topit si este bine incinsa, punem ciocanelele de pui (pulpe de pui inferioare) in tigaie. Presaram sare si piper.

    Cand untura s-a topit si este bine incinsa, punem ciocanelele de pui (pulpe de pui inferioare) in tigaie. Presaram sare si piper.

  • Pasul 3
    terminat

    Prajim carnea timp de 5/6 minute, pe fiecare parte, pana cand este frumos rumenita.

    Prajim carnea timp de 5/6 minute, pe fiecare parte, pana cand este frumos rumenita.

  • Pasul 4
    terminat

    Scoatem carnea pe o farfurie si o lasam deoparte.

    Scoatem carnea pe o farfurie si o lasam deoparte.

  • Pasul 5
    terminat

    Taiem ceapa galbena la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja. Taiem ceapa marunt.

    Taiem ceapa galbena la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja. Taiem ceapa marunt.

  • Pasul 6
    terminat

    Procedam la fel si cu ceapa rosie. O taiem la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja si o taiem marunt.

    Procedam la fel si cu ceapa rosie. O taiem la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja si o taiem marunt.

  • Pasul 7
    terminat

    Punem ambele cepe in grasimea in care s-a prajit carnea. Presaram sare.

    Punem ambele cepe in grasimea in care s-a prajit carnea. Presaram sare.

  • Pasul 8
    terminat

    Calim ceapa la foc mic timp de 30/35 de minute, pana cand devine moale si cremoasa. In tot acest timp amestecam constant.

    Calim ceapa la foc mic timp de 30/35 de minute, pana cand devine moale si cremoasa. In tot acest timp amestecam constant.

  • Pasul 9
    terminat

    Intre timp, curatam usturoiul de coaja si il tocam marunt.

    Intre timp, curatam usturoiul de coaja si il tocam marunt.

  • Pasul 10
    terminat

    Peste ceapa moale adaugam usturoiul. Amestecam si gatim 1 minut.

    Peste ceapa moale adaugam usturoiul. Amestecam si gatim 1 minut.

  • Pasul 11
    terminat

    Adaugam rosiile din conserva. Amestecam si incercam sa dezlipim cu spatula eventualele bucati de ceapa caramelizate. Secretul ca sa obtinem un sos cremos, care sa inveleasca bucatile de carne, este sa fierbem rosiile timp de 3/4 minute, pana cand lichidul s-a evaporat.

    Adaugam rosiile din conserva. Amestecam si incercam sa dezlipim cu spatula eventualele bucati de ceapa caramelizate. Secretul ca sa obtinem un sos cremos, care sa inveleasca bucatile de carne, este sa fierbem rosiile timp de 3/4 minute, pana cand lichidul s-a evaporat.

  • Pasul 12
    terminat

    Adaugam cimbru, piper, boia dulce si boia afumata.

    Adaugam cimbru, piper, boia dulce si boia afumata.

  • Pasul 13
    terminat

    Punem inapoi in tigaie bucatile de carne. Turnam apa fierbinte.

    Punem inapoi in tigaie bucatile de carne. Turnam apa fierbinte.

  • Pasul 14
    terminat

    Aducem la fierbere, reducem focul, acoperim tigaia cu capacul si gatim timp de 30/35 de minute, pana cand carnea este frageda si aromele s-au combinat.

    Aducem la fierbere, reducem focul, acoperim tigaia cu capacul si gatim timp de 30/35 de minute, pana cand carnea este frageda si aromele s-au combinat.

  • Pasul 15
    terminat

    Luam capacul deoparte. Adaugam patrunjelul tocat. Stropim carnea cu sos. Oprim focul.

    Luam capacul deoparte. Adaugam patrunjelul tocat. Stropim carnea cu sos. Oprim focul.

  • Pasul 16
    terminat

    Servim tocanita cu mamaliga sau garnitura preferata.

    Servim tocanita cu mamaliga sau garnitura preferata.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.