2321 retete postate
2321 retete postate
Pregatire
25 minute
Preparare
1 ora 10 minute
Favorita de
2 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
MART. | ||||||
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
25 minute
Preparare
1 ora 10 minute
Favorita de
2 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
MART. | ||||||
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustareTopim untura intr-o tigaie adanca sau cratita. Fiind un preparat rustic, am optat pentru untura, dar o puteti inlocui cu o cantitate egala de ulei.
Topim untura intr-o tigaie adanca sau cratita. Fiind un preparat rustic, am optat pentru untura, dar o puteti inlocui cu o cantitate egala de ulei.
Cand untura s-a topit si este bine incinsa, punem ciocanelele de pui (pulpe de pui inferioare) in tigaie. Presaram sare si piper.
Cand untura s-a topit si este bine incinsa, punem ciocanelele de pui (pulpe de pui inferioare) in tigaie. Presaram sare si piper.
Prajim carnea timp de 5/6 minute, pe fiecare parte, pana cand este frumos rumenita.
Prajim carnea timp de 5/6 minute, pe fiecare parte, pana cand este frumos rumenita.
Scoatem carnea pe o farfurie si o lasam deoparte.
Scoatem carnea pe o farfurie si o lasam deoparte.
Taiem ceapa galbena la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja. Taiem ceapa marunt.
Taiem ceapa galbena la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja. Taiem ceapa marunt.
Procedam la fel si cu ceapa rosie. O taiem la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja si o taiem marunt.
Procedam la fel si cu ceapa rosie. O taiem la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja si o taiem marunt.
Punem ambele cepe in grasimea in care s-a prajit carnea. Presaram sare.
Punem ambele cepe in grasimea in care s-a prajit carnea. Presaram sare.
Calim ceapa la foc mic timp de 30/35 de minute, pana cand devine moale si cremoasa. In tot acest timp amestecam constant.
Calim ceapa la foc mic timp de 30/35 de minute, pana cand devine moale si cremoasa. In tot acest timp amestecam constant.
Intre timp, curatam usturoiul de coaja si il tocam marunt.
Intre timp, curatam usturoiul de coaja si il tocam marunt.
Peste ceapa moale adaugam usturoiul. Amestecam si gatim 1 minut.
Peste ceapa moale adaugam usturoiul. Amestecam si gatim 1 minut.
Adaugam rosiile din conserva. Amestecam si incercam sa dezlipim cu spatula eventualele bucati de ceapa caramelizate. Secretul ca sa obtinem un sos cremos, care sa inveleasca bucatile de carne, este sa fierbem rosiile timp de 3/4 minute, pana cand lichidul s-a evaporat.
Adaugam rosiile din conserva. Amestecam si incercam sa dezlipim cu spatula eventualele bucati de ceapa caramelizate. Secretul ca sa obtinem un sos cremos, care sa inveleasca bucatile de carne, este sa fierbem rosiile timp de 3/4 minute, pana cand lichidul s-a evaporat.
Adaugam cimbru, piper, boia dulce si boia afumata.
Adaugam cimbru, piper, boia dulce si boia afumata.
Punem inapoi in tigaie bucatile de carne. Turnam apa fierbinte.
Punem inapoi in tigaie bucatile de carne. Turnam apa fierbinte.
Aducem la fierbere, reducem focul, acoperim tigaia cu capacul si gatim timp de 30/35 de minute, pana cand carnea este frageda si aromele s-au combinat.
Aducem la fierbere, reducem focul, acoperim tigaia cu capacul si gatim timp de 30/35 de minute, pana cand carnea este frageda si aromele s-au combinat.
Luam capacul deoparte. Adaugam patrunjelul tocat. Stropim carnea cu sos. Oprim focul.
Luam capacul deoparte. Adaugam patrunjelul tocat. Stropim carnea cu sos. Oprim focul.
Servim tocanita cu mamaliga sau garnitura preferata.
Servim tocanita cu mamaliga sau garnitura preferata.
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Topim untura intr-o tigaie adanca sau cratita. Fiind un preparat rustic, am optat pentru untura, dar o puteti inlocui cu o cantitate egala de ulei.
Topim untura intr-o tigaie adanca sau cratita. Fiind un preparat rustic, am optat pentru untura, dar o puteti inlocui cu o cantitate egala de ulei.
Cand untura s-a topit si este bine incinsa, punem ciocanelele de pui (pulpe de pui inferioare) in tigaie. Presaram sare si piper.
Cand untura s-a topit si este bine incinsa, punem ciocanelele de pui (pulpe de pui inferioare) in tigaie. Presaram sare si piper.
Prajim carnea timp de 5/6 minute, pe fiecare parte, pana cand este frumos rumenita.
Prajim carnea timp de 5/6 minute, pe fiecare parte, pana cand este frumos rumenita.
Scoatem carnea pe o farfurie si o lasam deoparte.
Scoatem carnea pe o farfurie si o lasam deoparte.
Taiem ceapa galbena la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja. Taiem ceapa marunt.
Taiem ceapa galbena la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja. Taiem ceapa marunt.
Procedam la fel si cu ceapa rosie. O taiem la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja si o taiem marunt.
Procedam la fel si cu ceapa rosie. O taiem la capete, apoi in jumatate, indepartam coaja si o taiem marunt.
Punem ambele cepe in grasimea in care s-a prajit carnea. Presaram sare.
Punem ambele cepe in grasimea in care s-a prajit carnea. Presaram sare.
Calim ceapa la foc mic timp de 30/35 de minute, pana cand devine moale si cremoasa. In tot acest timp amestecam constant.
Calim ceapa la foc mic timp de 30/35 de minute, pana cand devine moale si cremoasa. In tot acest timp amestecam constant.
Intre timp, curatam usturoiul de coaja si il tocam marunt.
Intre timp, curatam usturoiul de coaja si il tocam marunt.
Peste ceapa moale adaugam usturoiul. Amestecam si gatim 1 minut.
Peste ceapa moale adaugam usturoiul. Amestecam si gatim 1 minut.
Adaugam rosiile din conserva. Amestecam si incercam sa dezlipim cu spatula eventualele bucati de ceapa caramelizate. Secretul ca sa obtinem un sos cremos, care sa inveleasca bucatile de carne, este sa fierbem rosiile timp de 3/4 minute, pana cand lichidul s-a evaporat.
Adaugam rosiile din conserva. Amestecam si incercam sa dezlipim cu spatula eventualele bucati de ceapa caramelizate. Secretul ca sa obtinem un sos cremos, care sa inveleasca bucatile de carne, este sa fierbem rosiile timp de 3/4 minute, pana cand lichidul s-a evaporat.
Adaugam cimbru, piper, boia dulce si boia afumata.
Adaugam cimbru, piper, boia dulce si boia afumata.
Punem inapoi in tigaie bucatile de carne. Turnam apa fierbinte.
Punem inapoi in tigaie bucatile de carne. Turnam apa fierbinte.
Aducem la fierbere, reducem focul, acoperim tigaia cu capacul si gatim timp de 30/35 de minute, pana cand carnea este frageda si aromele s-au combinat.
Aducem la fierbere, reducem focul, acoperim tigaia cu capacul si gatim timp de 30/35 de minute, pana cand carnea este frageda si aromele s-au combinat.
Luam capacul deoparte. Adaugam patrunjelul tocat. Stropim carnea cu sos. Oprim focul.
Luam capacul deoparte. Adaugam patrunjelul tocat. Stropim carnea cu sos. Oprim focul.
Servim tocanita cu mamaliga sau garnitura preferata.
Servim tocanita cu mamaliga sau garnitura preferata.
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!