Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Empanadas cu branza

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Empanadas cu branza
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Empanadas cu branza

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

1 ora 20 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Empanadas sunt placintele umplute, gatite la cuptor sau prajite in ulei, specifice bucatariei din America de Sud si Spania. Reusita lor consta in aluatul usor sfaramicios care inveleste umplutura. Ingredientele de baza pentru aluat sunt faina, lichidele ( apa, lapte sau in amestec ) si grasimea. Se poate folosi orice grasime care este solida la temperatura camerei, de origine animala (untura, unt ) sau de origine vegetala. Grasimea ingreuneaza formarea lanturilor lungi de gluten prin impiedicarea proteinelor din faina sa absoarba apa, ajutand astfel la obtinerea unui aluat sfaramicios si moale . Sunt delicioase ca atare sau servite cu o salata sau un sos de iaurt.

Empanadas cu branza

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

1 ora 20 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Empanadas sunt placintele umplute, gatite la cuptor sau prajite in ulei, specifice bucatariei din America de Sud si Spania. Reusita lor consta in aluatul usor sfaramicios care inveleste umplutura. Ingredientele de baza pentru aluat sunt faina, lichidele ( apa, lapte sau in amestec ) si grasimea. Se poate folosi orice grasime care este solida la temperatura camerei, de origine animala (untura, unt ) sau de origine vegetala. Grasimea ingreuneaza formarea lanturilor lungi de gluten prin impiedicarea proteinelor din faina sa absoarba apa, ajutand astfel la obtinerea unui aluat sfaramicios si moale . Sunt delicioase ca atare sau servite cu o salata sau un sos de iaurt.

Ingrediente

Portii:
Aluat
  • 180 gr faina
  • 0.25 lingurita sare
  • 0.25 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 0.25 lingurita praf de copt
  • 10 gr zahar
  • 25 gr untura
  • 85 ml lapte
  • 60 ml apa
  • 240 gr branza mozzarella
  • 350 ml ulei
  • 1faina
    180 gr
  • 2sare
    0.25 lingurita
  • 3bicarbonat de sodiu
    0.25 lingurita
  • 4praf de copt
    0.25 lingurita
  • 5zahar
    10 gr
  • 6untura
    25 gr
  • 7lapte
    85 ml
  • 8apa
    60 ml
  • 9branza mozzarella
    240 gr
  • 10ulei
    350 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.