Sunt mare fan sfecla rosie, iar preferata mea este sub forma de salata, cu otet si hrean. Aceasta varianta este grozava alaturi de friptura, pilaf sau alte preparate, savurata in loc de muraturi.
Salata de muraturi cu de toate, maruntite si usor de pregatit? Da, se poate cu aceasta salata ungureasca, Ciolomada. Mie mi-au iesit din cantitatile mentionate in reteta 5 borcane de 800 g.
Usor de pregatit, colorata si delicioasa este aceasta salata/amestec iute pentru ciorbe sau alte mancaruri. O poti savura in loc de ardei iute, separat, sau o poti adauga in mancare in momentul cand mananci. Este perfect de iute cat sa fie numa' buna!
Sofrito, un preparat de baza din bucataria mediteraneana si latino-americana, este un amestec din ceapa, ardei, rosii, usturoi si coriandru. Este versatil si se poate folosi prajit, sotat sau fiert la diverse preparate precum supe, tocanite, orez, paella etc.
Daca iubesti gogosarii si muraturile in general, gogosarii acestia umpluti cu varza sunt top! Ai nevoie de putin timp si de o masa plina cu legume numai bune pentru murat, insa toata procedura nu este foarte complicata. Din putina joaca cu legumele colorate, ies o bunatate de gogosari murati, perfecti intr-o zi racoroasa, alaturi de o mancare aburinda. Hai, pune-te pe treaca, ca nu-i complicat deloc!
Daca esti iubitor de ardei iute, atunci cand iti savurezi ciorba, acest amestec este pentru tine! Este grozav alaturi de o ciorba romaneasca fierbinte! Poate fi savurat pur si simplu langa ciorba sau chiar poate fi pus in farfurie in momentul servirii. Sigur o sa-ti placa, trust me!
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!