201 retete postate
201 retete postate
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
10 minute
Preparare
45 minute
Favorita de
0 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePreincalzim cuptorul la 180°C.
Preincalzim cuptorul la 180°C.
Ungem forma de copt cu cateva picaturi de ulei, apoi o vom aseza cu gura in jos pe un servetel de hartie, astfel surplusul de ulei se va scurge.
Ungem forma de copt cu cateva picaturi de ulei, apoi o vom aseza cu gura in jos pe un servetel de hartie, astfel surplusul de ulei se va scurge.
Crema: toate ingredientele - in afara de migdale, merg intr-o craticioara, lasam pe foc circa 10 minute la foc mediu, pana cand fructele s-au inmuiat, apoi le dam in blender, impreuna cu migdalele, si procesam pana se formeaza o pasta.
Crema: toate ingredientele - in afara de migdale, merg intr-o craticioara, lasam pe foc circa 10 minute la foc mediu, pana cand fructele s-au inmuiat, apoi le dam in blender, impreuna cu migdalele, si procesam pana se formeaza o pasta.
Aluat: amestecam faina cu bicarbanonatul de sodiu si praful de copt. Separat, frecam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema. Inglobam in compozitie o lingura de faina, apoi un ou si amestecam. Adaugam inca o lingura de faina si continuam prin a adauga cel de-al doilea ou si amestecam.
Aluat: amestecam faina cu bicarbanonatul de sodiu si praful de copt. Separat, frecam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema. Inglobam in compozitie o lingura de faina, apoi un ou si amestecam. Adaugam inca o lingura de faina si continuam prin a adauga cel de-al doilea ou si amestecam.
Adaugam restul de faina si amestecam, apoi incorporam smantana. In forma de guguluf adaugam 2/3 din aluat si ridicam aluatul pe marginea formei, cat si in jurul tubului.
Adaugam restul de faina si amestecam, apoi incorporam smantana. In forma de guguluf adaugam 2/3 din aluat si ridicam aluatul pe marginea formei, cat si in jurul tubului.
Adaugam crema, cu grija, apoi acoperim cu restul de aluat si nivelam uniform.
Adaugam crema, cu grija, apoi acoperim cu restul de aluat si nivelam uniform.
Dam la cuptor pt 40-45 minute, 175°C, sau pana trece testul scobitorii.
Dam la cuptor pt 40-45 minute, 175°C, sau pana trece testul scobitorii.
Scoatem prajitura de la cuptor si o lasam in forma timp de 10-15 minute, apoi o scoatem si lasam la racit.
Scoatem prajitura de la cuptor si o lasam in forma timp de 10-15 minute, apoi o scoatem si lasam la racit.
Glazura: amestecam ingredientele pana obtinem o pasta alba si lucioasa.
Glazura: amestecam ingredientele pana obtinem o pasta alba si lucioasa.
Odata ce prajitura s-a racit, o putem decora cu glazura, fistic si petale de trandafiri.
Odata ce prajitura s-a racit, o putem decora cu glazura, fistic si petale de trandafiri.
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Preincalzim cuptorul la 180°C.
Preincalzim cuptorul la 180°C.
Ungem forma de copt cu cateva picaturi de ulei, apoi o vom aseza cu gura in jos pe un servetel de hartie, astfel surplusul de ulei se va scurge.
Ungem forma de copt cu cateva picaturi de ulei, apoi o vom aseza cu gura in jos pe un servetel de hartie, astfel surplusul de ulei se va scurge.
Crema: toate ingredientele - in afara de migdale, merg intr-o craticioara, lasam pe foc circa 10 minute la foc mediu, pana cand fructele s-au inmuiat, apoi le dam in blender, impreuna cu migdalele, si procesam pana se formeaza o pasta.
Crema: toate ingredientele - in afara de migdale, merg intr-o craticioara, lasam pe foc circa 10 minute la foc mediu, pana cand fructele s-au inmuiat, apoi le dam in blender, impreuna cu migdalele, si procesam pana se formeaza o pasta.
Aluat: amestecam faina cu bicarbanonatul de sodiu si praful de copt. Separat, frecam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema. Inglobam in compozitie o lingura de faina, apoi un ou si amestecam. Adaugam inca o lingura de faina si continuam prin a adauga cel de-al doilea ou si amestecam.
Aluat: amestecam faina cu bicarbanonatul de sodiu si praful de copt. Separat, frecam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema. Inglobam in compozitie o lingura de faina, apoi un ou si amestecam. Adaugam inca o lingura de faina si continuam prin a adauga cel de-al doilea ou si amestecam.
Adaugam restul de faina si amestecam, apoi incorporam smantana. In forma de guguluf adaugam 2/3 din aluat si ridicam aluatul pe marginea formei, cat si in jurul tubului.
Adaugam restul de faina si amestecam, apoi incorporam smantana. In forma de guguluf adaugam 2/3 din aluat si ridicam aluatul pe marginea formei, cat si in jurul tubului.
Adaugam crema, cu grija, apoi acoperim cu restul de aluat si nivelam uniform.
Adaugam crema, cu grija, apoi acoperim cu restul de aluat si nivelam uniform.
Dam la cuptor pt 40-45 minute, 175°C, sau pana trece testul scobitorii.
Dam la cuptor pt 40-45 minute, 175°C, sau pana trece testul scobitorii.
Scoatem prajitura de la cuptor si o lasam in forma timp de 10-15 minute, apoi o scoatem si lasam la racit.
Scoatem prajitura de la cuptor si o lasam in forma timp de 10-15 minute, apoi o scoatem si lasam la racit.
Glazura: amestecam ingredientele pana obtinem o pasta alba si lucioasa.
Glazura: amestecam ingredientele pana obtinem o pasta alba si lucioasa.
Odata ce prajitura s-a racit, o putem decora cu glazura, fistic si petale de trandafiri.
Odata ce prajitura s-a racit, o putem decora cu glazura, fistic si petale de trandafiri.
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!