Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Guguluf cu crema de fructe confiate si glazura de apa de flori de trandafir

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Aromeinbucate

201 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Guguluf cu crema de fructe confiate si glazura de apa de flori de trandafir
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Guguluf cu crema de fructe confiate si glazura de apa de flori de trandafir

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Aromeinbucate

201 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

10 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Un desert deosebit, numai bun pentru Sarbatorile ce se apropie, combinatia de arome este atat de gustoasa, incat o sa va cucereasca pe loc!

Guguluf cu crema de fructe confiate si glazura de apa de flori de trandafir

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

10 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Deserturi , Party
Aromeinbucate
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Un desert deosebit, numai bun pentru Sarbatorile ce se apropie, combinatia de arome este atat de gustoasa, incat o sa va cucereasca pe loc!
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
aluat
  • 325 gr faina
  • 2 buc oua
  • 60 gr zahar
  • 125 gr unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 gr smantana
  • 1faina
    325 gr
  • 2oua
    2 buc
  • 3zahar
    60 gr
  • 4unt
    125 gr
  • 5praf de copt
    1 lingurita
  • 6bicarbonat de sodiu
    1 lingurita
  • 7smantana
    150 gr
crema
  • 100 gr caise deshidratate
  • 150 gr curmale
  • 150 ml suc de portocale
  • 50 gr migdale
  • dupa gust scortisoara macinata
  • dupa gust ghimbir macinat
  • dupa gust cardamon macinat
  • 1caise deshidratate
    100 gr
  • 2curmale
    150 gr
  • 3suc de portocale
    150 ml
  • 4migdale
    50 gr
  • 5scortisoara macinata
    dupa gust
  • 6ghimbir macinat
    dupa gust
  • 7cardamon macinat
    dupa gust
glazura
  • 150 gr zahar pudra
  • 20 ml apa
  • 5 ml apa de flori de trandafir
  • 1zahar pudra
    150 gr
  • 2apa
    20 ml
  • 3apa de flori de trandafir
    5 ml
ingrediente extra
  • 1 lingurita ulei
  • dupa gust fistic
  • dupa gust petale de trandafiri
  • 1ulei
    1 lingurita
  • 2fistic
    dupa gust
  • 3petale de trandafiri
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Preincalzim cuptorul la 180°C.

    Preincalzim cuptorul la 180°C.

  • Pasul 2
    terminat

    Ungem forma de copt cu cateva picaturi de ulei, apoi o vom aseza cu gura in jos pe un servetel de hartie, astfel surplusul de ulei se va scurge.

    Ungem forma de copt cu cateva picaturi de ulei, apoi o vom aseza cu gura in jos pe un servetel de hartie, astfel surplusul de ulei se va scurge.

  • Pasul 3
    terminat

    Crema: toate ingredientele - in afara de migdale, merg intr-o craticioara, lasam pe foc circa 10 minute la foc mediu, pana cand fructele s-au inmuiat, apoi le dam in blender, impreuna cu migdalele, si procesam pana se formeaza o pasta.

    Crema: toate ingredientele - in afara de migdale, merg intr-o craticioara, lasam pe foc circa 10 minute la foc mediu, pana cand fructele s-au inmuiat, apoi le dam in blender, impreuna cu migdalele, si procesam pana se formeaza o pasta.

  • Pasul 4
    terminat

    Aluat: amestecam faina cu bicarbanonatul de sodiu si praful de copt. Separat, frecam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema. Inglobam in compozitie o lingura de faina, apoi un ou si amestecam. Adaugam inca o lingura de faina si continuam prin a adauga cel de-al doilea ou si amestecam.

    Aluat: amestecam faina cu bicarbanonatul de sodiu si praful de copt. Separat, frecam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema. Inglobam in compozitie o lingura de faina, apoi un ou si amestecam. Adaugam inca o lingura de faina si continuam prin a adauga cel de-al doilea ou si amestecam.

  • Pasul 5
    terminat

    Adaugam restul de faina si amestecam, apoi incorporam smantana. In forma de guguluf adaugam 2/3 din aluat si ridicam aluatul pe marginea formei, cat si in jurul tubului.

    Adaugam restul de faina si amestecam, apoi incorporam smantana. In forma de guguluf adaugam 2/3 din aluat si ridicam aluatul pe marginea formei, cat si in jurul tubului.

  • Pasul 6
    terminat

    Adaugam crema, cu grija, apoi acoperim cu restul de aluat si nivelam uniform.

    Adaugam crema, cu grija, apoi acoperim cu restul de aluat si nivelam uniform.

  • Pasul 7
    terminat

    Dam la cuptor pt 40-45 minute, 175°C, sau pana trece testul scobitorii.

    Dam la cuptor pt 40-45 minute, 175°C, sau pana trece testul scobitorii.

  • Pasul 8
    terminat

    Scoatem prajitura de la cuptor si o lasam in forma timp de 10-15 minute, apoi o scoatem si lasam la racit.

    Scoatem prajitura de la cuptor si o lasam in forma timp de 10-15 minute, apoi o scoatem si lasam la racit.

  • Pasul 9
    terminat

    Glazura: amestecam ingredientele pana obtinem o pasta alba si lucioasa.

    Glazura: amestecam ingredientele pana obtinem o pasta alba si lucioasa.

  • Pasul 10
    terminat

    Odata ce prajitura s-a racit, o putem decora cu glazura, fistic si petale de trandafiri.

    Odata ce prajitura s-a racit, o putem decora cu glazura, fistic si petale de trandafiri.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Preincalzim cuptorul la 180°C.

    Preincalzim cuptorul la 180°C.

  • Pasul 2
    terminat

    Ungem forma de copt cu cateva picaturi de ulei, apoi o vom aseza cu gura in jos pe un servetel de hartie, astfel surplusul de ulei se va scurge.

    Ungem forma de copt cu cateva picaturi de ulei, apoi o vom aseza cu gura in jos pe un servetel de hartie, astfel surplusul de ulei se va scurge.

  • Pasul 3
    terminat

    Crema: toate ingredientele - in afara de migdale, merg intr-o craticioara, lasam pe foc circa 10 minute la foc mediu, pana cand fructele s-au inmuiat, apoi le dam in blender, impreuna cu migdalele, si procesam pana se formeaza o pasta.

    Crema: toate ingredientele - in afara de migdale, merg intr-o craticioara, lasam pe foc circa 10 minute la foc mediu, pana cand fructele s-au inmuiat, apoi le dam in blender, impreuna cu migdalele, si procesam pana se formeaza o pasta.

  • Pasul 4
    terminat

    Aluat: amestecam faina cu bicarbanonatul de sodiu si praful de copt. Separat, frecam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema. Inglobam in compozitie o lingura de faina, apoi un ou si amestecam. Adaugam inca o lingura de faina si continuam prin a adauga cel de-al doilea ou si amestecam.

    Aluat: amestecam faina cu bicarbanonatul de sodiu si praful de copt. Separat, frecam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema. Inglobam in compozitie o lingura de faina, apoi un ou si amestecam. Adaugam inca o lingura de faina si continuam prin a adauga cel de-al doilea ou si amestecam.

  • Pasul 5
    terminat

    Adaugam restul de faina si amestecam, apoi incorporam smantana. In forma de guguluf adaugam 2/3 din aluat si ridicam aluatul pe marginea formei, cat si in jurul tubului.

    Adaugam restul de faina si amestecam, apoi incorporam smantana. In forma de guguluf adaugam 2/3 din aluat si ridicam aluatul pe marginea formei, cat si in jurul tubului.

  • Pasul 6
    terminat

    Adaugam crema, cu grija, apoi acoperim cu restul de aluat si nivelam uniform.

    Adaugam crema, cu grija, apoi acoperim cu restul de aluat si nivelam uniform.

  • Pasul 7
    terminat

    Dam la cuptor pt 40-45 minute, 175°C, sau pana trece testul scobitorii.

    Dam la cuptor pt 40-45 minute, 175°C, sau pana trece testul scobitorii.

  • Pasul 8
    terminat

    Scoatem prajitura de la cuptor si o lasam in forma timp de 10-15 minute, apoi o scoatem si lasam la racit.

    Scoatem prajitura de la cuptor si o lasam in forma timp de 10-15 minute, apoi o scoatem si lasam la racit.

  • Pasul 9
    terminat

    Glazura: amestecam ingredientele pana obtinem o pasta alba si lucioasa.

    Glazura: amestecam ingredientele pana obtinem o pasta alba si lucioasa.

  • Pasul 10
    terminat

    Odata ce prajitura s-a racit, o putem decora cu glazura, fistic si petale de trandafiri.

    Odata ce prajitura s-a racit, o putem decora cu glazura, fistic si petale de trandafiri.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.