Baba neagra ca la nord este o prajitura traditionala si faimoasa din nordul Republicii Moldova. Este servita de obicei pe mesele de sarbatoare, fie nunti sau cumetrii. Un lucru foarte important este ca acest preparat NU contine cacao, culoarea si aspectul se formeaza ca urmare a reactiei dintre bicarbonatul de sodiu si chefirul, plus celelalte ingrediente. Cum este la gust aceasta super prajitura? Greu de comparat cu alta prajitura pentru ca nu se aseamana cu niciuna. Ca si aspect este usor elastica, poroasa, buretoasa iar gaurile si culoarea sunt impresionante. Daca o tai foarte subtire pare a fi un mileu artizanal, gaurile sunt lungi, subtiri si perfecte. Este o prajitura ca o provocare, greu de preparat din cauza timpului lung pe care il sta la cuptor si al faptului ca nu trebuie ridicat capacul sub nicio forma pe parcursul coacerii. De unde acest nume pentru o prajitura? Ei bine, denumirea vine de la faptul ca prajitura se inchide la culoare pe parcursul coacerii si la final seamana cu o batrana negra de suparare. :-) Daca merita efortul sa faceti aceasta prajitura? Dupa parerea mea... CLAR, DA! 
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!