Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Bomboane din biscuiti

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

ZiceMami

434 retete postate

gatesc.co
Chef
Bomboane din biscuiti
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Bomboane din biscuiti

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

ZiceMami

434 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Bomboane delicioase din biscuiti sau o altfel de prezentare pentru un salam de biscuiti mai dichisit.

Bomboane din biscuiti

( )( )( )( )( ) ( 0 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

15 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Bomboane delicioase din biscuiti sau o altfel de prezentare pentru un salam de biscuiti mai dichisit.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
aluat
  • 150 gr biscuiti
  • 50 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura crema de ciocolata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura unt de arahide
  • 2 picaturi esenta de rom
  • 2 picaturi esenta de vanilie
  • 1biscuiti
    150 gr
  • 2unt
    50 gr
  • 3lapte
    100 ml
  • 4cacao
    1 lingura
  • 5crema de ciocolata
    1 lingura
  • 6zahar
    1 lingura
  • 7unt de arahide
    1 lingura
  • 8esenta de rom
    2 picaturi
  • 9esenta de vanilie
    2 picaturi
decor
  • dupa gust bomboane decorative
  • dupa gust alune
  • dupa gust fulgi de ciocolata
  • 1bomboane decorative
    dupa gust
  • 2alune
    dupa gust
  • 3fulgi de ciocolata
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Am pus intr-o craticioara la infierbantat laptele, untul, cacaua si zaharul, pana ce aproape a dat in clocot.

    Am pus intr-o craticioara la infierbantat laptele, untul, cacaua si zaharul, pana ce aproape a dat in clocot.

  • Pasul 2
    terminat

    In vasul robotului de bucatarie am pus biscuitii, crema de ciocolata, untul de arahide si esentele, apoi am dat cateva pulsatii. Ideea e sa se maruntească si sa se omogenizeze ingredientele, dar sa ramana ceva textura, sa nu fie chiar un praf.

    In vasul robotului de bucatarie am pus biscuitii, crema de ciocolata, untul de arahide si esentele, apoi am dat cateva pulsatii. Ideea e sa se maruntească si sa se omogenizeze ingredientele, dar sa ramana ceva textura, sa nu fie chiar un praf.

  • Pasul 3
    terminat

    Am adăugat compozitia de lapte peste cea de biscuiti si am dat inca o pulsatie scurta, cat sa se incorporeze. Gata compoziția. Daca vi se pare prea moale, are nevoie sa se raceasca inainte de a o modela. Daca este prea tare (desi nu are cum!), adaugati 1-2 linguri de lapte, la nevoie.

    Am adăugat compozitia de lapte peste cea de biscuiti si am dat inca o pulsatie scurta, cat sa se incorporeze. Gata compoziția. Daca vi se pare prea moale, are nevoie sa se raceasca inainte de a o modela. Daca este prea tare (desi nu are cum!), adaugati 1-2 linguri de lapte, la nevoie.

  • Pasul 4
    terminat

    Mi-am pregatit pentru decor fulgi de ciocolata, alune maruntite si bombonele de zahar, dar puteti folosi si altceva, adaptandu-va la ceea ce aveti in casa: fulgi de cocos, biscuiti sfaramati, nuca maruntita, cacao, zahar pudra, etc.

    Mi-am pregatit pentru decor fulgi de ciocolata, alune maruntite si bombonele de zahar, dar puteti folosi si altceva, adaptandu-va la ceea ce aveti in casa: fulgi de cocos, biscuiti sfaramati, nuca maruntita, cacao, zahar pudra, etc.

  • Pasul 5
    terminat

    Am facut bilute cat mai egale pe care le-am dat prin fulgi de ciocolata, alune sau bombonele de zahar sau prin toate adunate si le-am dat la rece cam 15-20 de minute inainte de a ne bucura de ele. La noi s-au consumat in 24 de ore, dar rezista excelent 3-4 zile la frigider.

    Am facut bilute cat mai egale pe care le-am dat prin fulgi de ciocolata, alune sau bombonele de zahar sau prin toate adunate si le-am dat la rece cam 15-20 de minute inainte de a ne bucura de ele. La noi s-au consumat in 24 de ore, dar rezista excelent 3-4 zile la frigider.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Am pus intr-o craticioara la infierbantat laptele, untul, cacaua si zaharul, pana ce aproape a dat in clocot.

    Am pus intr-o craticioara la infierbantat laptele, untul, cacaua si zaharul, pana ce aproape a dat in clocot.

  • Pasul 2
    terminat

    In vasul robotului de bucatarie am pus biscuitii, crema de ciocolata, untul de arahide si esentele, apoi am dat cateva pulsatii. Ideea e sa se maruntească si sa se omogenizeze ingredientele, dar sa ramana ceva textura, sa nu fie chiar un praf.

    In vasul robotului de bucatarie am pus biscuitii, crema de ciocolata, untul de arahide si esentele, apoi am dat cateva pulsatii. Ideea e sa se maruntească si sa se omogenizeze ingredientele, dar sa ramana ceva textura, sa nu fie chiar un praf.

  • Pasul 3
    terminat

    Am adăugat compozitia de lapte peste cea de biscuiti si am dat inca o pulsatie scurta, cat sa se incorporeze. Gata compoziția. Daca vi se pare prea moale, are nevoie sa se raceasca inainte de a o modela. Daca este prea tare (desi nu are cum!), adaugati 1-2 linguri de lapte, la nevoie.

    Am adăugat compozitia de lapte peste cea de biscuiti si am dat inca o pulsatie scurta, cat sa se incorporeze. Gata compoziția. Daca vi se pare prea moale, are nevoie sa se raceasca inainte de a o modela. Daca este prea tare (desi nu are cum!), adaugati 1-2 linguri de lapte, la nevoie.

  • Pasul 4
    terminat

    Mi-am pregatit pentru decor fulgi de ciocolata, alune maruntite si bombonele de zahar, dar puteti folosi si altceva, adaptandu-va la ceea ce aveti in casa: fulgi de cocos, biscuiti sfaramati, nuca maruntita, cacao, zahar pudra, etc.

    Mi-am pregatit pentru decor fulgi de ciocolata, alune maruntite si bombonele de zahar, dar puteti folosi si altceva, adaptandu-va la ceea ce aveti in casa: fulgi de cocos, biscuiti sfaramati, nuca maruntita, cacao, zahar pudra, etc.

  • Pasul 5
    terminat

    Am facut bilute cat mai egale pe care le-am dat prin fulgi de ciocolata, alune sau bombonele de zahar sau prin toate adunate si le-am dat la rece cam 15-20 de minute inainte de a ne bucura de ele. La noi s-au consumat in 24 de ore, dar rezista excelent 3-4 zile la frigider.

    Am facut bilute cat mai egale pe care le-am dat prin fulgi de ciocolata, alune sau bombonele de zahar sau prin toate adunate si le-am dat la rece cam 15-20 de minute inainte de a ne bucura de ele. La noi s-au consumat in 24 de ore, dar rezista excelent 3-4 zile la frigider.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.