Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Acili Ezme

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Acili Ezme
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Acili Ezme

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

0 secunde

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Usoara

Acili in limba turca inseamna picant iar acili ezme este o salata picanta de rosii cu ceapa, ardei kapia si ardei iute. Legumele sunt tocate foarte marunt si lasate la scurs, dupa care sunt amestecate cu un sos din usturoi, sumac, menta, ulei de masline si suc de lamaie. Salata are aspectul unui sos si se serveste ca si gustare cu paine proaspata sau lipie. Datorita texturii si gustului aromat si picant, acili ezme este foarte versatila si se poate servi cu diverse preparate din carne sau ca si topping la saorma.

Acili Ezme

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Prezentare

Acili in limba turca inseamna picant iar acili ezme este o salata picanta de rosii cu ceapa, ardei kapia si ardei iute. Legumele sunt tocate foarte marunt si lasate la scurs, dupa care sunt amestecate cu un sos din usturoi, sumac, menta, ulei de masline si suc de lamaie. Salata are aspectul unui sos si se serveste ca si gustare cu paine proaspata sau lipie. Datorita texturii si gustului aromat si picant, acili ezme este foarte versatila si se poate servi cu diverse preparate din carne sau ca si topping la saorma.

Ingrediente

Portii:
  • 600 gr rosii
  • 80 gr ceapa rosie
  • 100 gr ardei kapia
  • 3 buc ardei iute
  • 0.5 lingurita sare
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • 1 lingurita condiment Sumac
  • 1 lingurita menta uscata
  • dupa gust fulgi de ardei iute
  • dupa gust piper macinat
  • 20 ml ulei de masline
  • 0.5 buc lamai
  • 10 gr patrunjel
  • 1 catel usturoi
  • 1rosii
    600 gr
  • 2ceapa rosie
    80 gr
  • 3ardei kapia
    100 gr
  • 4ardei iute
    3 buc
  • 5sare
    0.5 lingurita
  • 6pasta de ardei
    1 lingurita
  • 7condiment Sumac
    1 lingurita
  • 8menta uscata
    1 lingurita
  • 9fulgi de ardei iute
    dupa gust
  • 10piper macinat
    dupa gust
  • 11ulei de masline
    20 ml
  • 12lamai
    0.5 buc
  • 13patrunjel
    10 gr
  • 14usturoi
    1 catel

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Strecuratoare inox, 16cm - Zwilling
98 leiÎn stoc
Presa usturoi, zinc, 16 cm - Zokura
39 leiÎn stoc
Presa usturoi, otel, 13,5 cm - Kitchen Craft
115 leiÎn stoc
Presa multifunctionala, aluminiu  - Westmark
120 leiÎn stoc
Strecuratoare inox, 16 cm - Westmark
75 leiÎn stoc
Strecuratoare inox, 20 cm - Westmark
90 leiÎn stoc

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
PanaCris
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 23, 09:05
Picant si aromat! :)
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.