2337 retete postate
2337 retete postate
Pregatire
30 minute
Preparare
1 ora 10 minute
Favorita de
1 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
30 minute
Preparare
1 ora 10 minute
Favorita de
1 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatim sosul de carne. Incalzim ulei in tigaie. Calim ceapa taiata solzisori timp 5-6 minute, pana devine moale si sticloasa.
Pregatim sosul de carne. Incalzim ulei in tigaie. Calim ceapa taiata solzisori timp 5-6 minute, pana devine moale si sticloasa.
Adaugam usturoiul zdrobit prin presa sau tocat marunt. Gatim 40-45 de secunde.
Adaugam usturoiul zdrobit prin presa sau tocat marunt. Gatim 40-45 de secunde.
Adaugam carnea tocata. Amestecam si gatim 6-8 minute.
Adaugam carnea tocata. Amestecam si gatim 6-8 minute.
Adaugam sos de rosii, sare, piper, turmeric si condiment Baharat. Gatim 2-3 minute. Luam tigaia de pe plita. Lasam sosul de carne deoparte.
Adaugam sos de rosii, sare, piper, turmeric si condiment Baharat. Gatim 2-3 minute. Luam tigaia de pe plita. Lasam sosul de carne deoparte.
Curatam cartofii cu decojitorul de legume. Ii taiem cu mandolina sau cu un cutit ascutit in felii cu grosimea de 0.4-0.5 cm.
Curatam cartofii cu decojitorul de legume. Ii taiem cu mandolina sau cu un cutit ascutit in felii cu grosimea de 0.4-0.5 cm.
Pentru ca sa obtinem cartofi crocanti si rumeni care sa nu se lipeasca de baza cratitei, trebuie sa eliminam amidonul. Punem feliile de cartof intr-un bol si le lasam sa stea in apa rece pana cand pregatim restul ingredientelor.
Pentru ca sa obtinem cartofi crocanti si rumeni care sa nu se lipeasca de baza cratitei, trebuie sa eliminam amidonul. Punem feliile de cartof intr-un bol si le lasam sa stea in apa rece pana cand pregatim restul ingredientelor.
Punem 3 l de apa cu sare la fiert. Cand apa da in clocot, adaugam macaroanele. In loc de macaroane se pot folosi si paste spaghete mai groase. Fierbem pastele cu 2 minute mai putin decat timpul specificat pe ambalaj.
Punem 3 l de apa cu sare la fiert. Cand apa da in clocot, adaugam macaroanele. In loc de macaroane se pot folosi si paste spaghete mai groase. Fierbem pastele cu 2 minute mai putin decat timpul specificat pe ambalaj.
Alegem o cratita antiaderenta cu diametrul de 25-26 cm. Ungem baza si marginile cu unt.
Alegem o cratita antiaderenta cu diametrul de 25-26 cm. Ungem baza si marginile cu unt.
Punem sofranul intr-un bol mic si il infuzam in apa rece pana cand apa devine colorata. Pe langa aroma, apa de sofran da o culoare mai frumoasa cartofilor, facand preparatul si mai apetisant.
Punem sofranul intr-un bol mic si il infuzam in apa rece pana cand apa devine colorata. Pe langa aroma, apa de sofran da o culoare mai frumoasa cartofilor, facand preparatul si mai apetisant.
Strecuram apa de sofran in cratita pregatita.
Strecuram apa de sofran in cratita pregatita.
Asezam feliile de cartofi scurse de apa astfel incat sa acopere baza cratitei.
Asezam feliile de cartofi scurse de apa astfel incat sa acopere baza cratitei.
Scurgem pastele fierte al dente. Le lasam in strecuratoare.
Scurgem pastele fierte al dente. Le lasam in strecuratoare.
Luam 1/3 din cantitatea de paste si le asezam peste stratul de cartofi.
Luam 1/3 din cantitatea de paste si le asezam peste stratul de cartofi.
Peste paste punem 1/2 din cantitatea de sos de carne de la pasul 4. Procedam la fel cu pastele si carnea ramase. In total avem un strat de cartofi, 3 de paste si 2 de carne.
Peste paste punem 1/2 din cantitatea de sos de carne de la pasul 4. Procedam la fel cu pastele si carnea ramase. In total avem un strat de cartofi, 3 de paste si 2 de carne.
Dupa ce am asezat si ultimul strat de paste, turnam apa.
Dupa ce am asezat si ultimul strat de paste, turnam apa.
Acoperim cratita cu un cartus de hartie peste care punem capacul. Gatim la foc mic 45-50 de minute.
Acoperim cratita cu un cartus de hartie peste care punem capacul. Gatim la foc mic 45-50 de minute.
Luam capacul deoparte si indepartam cartusul de hartie.
Luam capacul deoparte si indepartam cartusul de hartie.
Rasturnam preparatul pe un platou. Stratul de cartofi rumen si crocant a ajuns sus. Presaram patrunjel tocat pentru un plus de culoare.
Rasturnam preparatul pe un platou. Stratul de cartofi rumen si crocant a ajuns sus. Presaram patrunjel tocat pentru un plus de culoare.
Makaroni se poate servi ca atare sau cu branza feta sfaramata, frunze tocate de menta, stropite cu ulei.
Makaroni se poate servi ca atare sau cu branza feta sfaramata, frunze tocate de menta, stropite cu ulei.
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Pregatim sosul de carne. Incalzim ulei in tigaie. Calim ceapa taiata solzisori timp 5-6 minute, pana devine moale si sticloasa.
Pregatim sosul de carne. Incalzim ulei in tigaie. Calim ceapa taiata solzisori timp 5-6 minute, pana devine moale si sticloasa.
Adaugam usturoiul zdrobit prin presa sau tocat marunt. Gatim 40-45 de secunde.
Adaugam usturoiul zdrobit prin presa sau tocat marunt. Gatim 40-45 de secunde.
Adaugam carnea tocata. Amestecam si gatim 6-8 minute.
Adaugam carnea tocata. Amestecam si gatim 6-8 minute.
Adaugam sos de rosii, sare, piper, turmeric si condiment Baharat. Gatim 2-3 minute. Luam tigaia de pe plita. Lasam sosul de carne deoparte.
Adaugam sos de rosii, sare, piper, turmeric si condiment Baharat. Gatim 2-3 minute. Luam tigaia de pe plita. Lasam sosul de carne deoparte.
Curatam cartofii cu decojitorul de legume. Ii taiem cu mandolina sau cu un cutit ascutit in felii cu grosimea de 0.4-0.5 cm.
Curatam cartofii cu decojitorul de legume. Ii taiem cu mandolina sau cu un cutit ascutit in felii cu grosimea de 0.4-0.5 cm.
Pentru ca sa obtinem cartofi crocanti si rumeni care sa nu se lipeasca de baza cratitei, trebuie sa eliminam amidonul. Punem feliile de cartof intr-un bol si le lasam sa stea in apa rece pana cand pregatim restul ingredientelor.
Pentru ca sa obtinem cartofi crocanti si rumeni care sa nu se lipeasca de baza cratitei, trebuie sa eliminam amidonul. Punem feliile de cartof intr-un bol si le lasam sa stea in apa rece pana cand pregatim restul ingredientelor.
Punem 3 l de apa cu sare la fiert. Cand apa da in clocot, adaugam macaroanele. In loc de macaroane se pot folosi si paste spaghete mai groase. Fierbem pastele cu 2 minute mai putin decat timpul specificat pe ambalaj.
Punem 3 l de apa cu sare la fiert. Cand apa da in clocot, adaugam macaroanele. In loc de macaroane se pot folosi si paste spaghete mai groase. Fierbem pastele cu 2 minute mai putin decat timpul specificat pe ambalaj.
Alegem o cratita antiaderenta cu diametrul de 25-26 cm. Ungem baza si marginile cu unt.
Alegem o cratita antiaderenta cu diametrul de 25-26 cm. Ungem baza si marginile cu unt.
Punem sofranul intr-un bol mic si il infuzam in apa rece pana cand apa devine colorata. Pe langa aroma, apa de sofran da o culoare mai frumoasa cartofilor, facand preparatul si mai apetisant.
Punem sofranul intr-un bol mic si il infuzam in apa rece pana cand apa devine colorata. Pe langa aroma, apa de sofran da o culoare mai frumoasa cartofilor, facand preparatul si mai apetisant.
Strecuram apa de sofran in cratita pregatita.
Strecuram apa de sofran in cratita pregatita.
Asezam feliile de cartofi scurse de apa astfel incat sa acopere baza cratitei.
Asezam feliile de cartofi scurse de apa astfel incat sa acopere baza cratitei.
Scurgem pastele fierte al dente. Le lasam in strecuratoare.
Scurgem pastele fierte al dente. Le lasam in strecuratoare.
Luam 1/3 din cantitatea de paste si le asezam peste stratul de cartofi.
Luam 1/3 din cantitatea de paste si le asezam peste stratul de cartofi.
Peste paste punem 1/2 din cantitatea de sos de carne de la pasul 4. Procedam la fel cu pastele si carnea ramase. In total avem un strat de cartofi, 3 de paste si 2 de carne.
Peste paste punem 1/2 din cantitatea de sos de carne de la pasul 4. Procedam la fel cu pastele si carnea ramase. In total avem un strat de cartofi, 3 de paste si 2 de carne.
Dupa ce am asezat si ultimul strat de paste, turnam apa.
Dupa ce am asezat si ultimul strat de paste, turnam apa.
Acoperim cratita cu un cartus de hartie peste care punem capacul. Gatim la foc mic 45-50 de minute.
Acoperim cratita cu un cartus de hartie peste care punem capacul. Gatim la foc mic 45-50 de minute.
Luam capacul deoparte si indepartam cartusul de hartie.
Luam capacul deoparte si indepartam cartusul de hartie.
Rasturnam preparatul pe un platou. Stratul de cartofi rumen si crocant a ajuns sus. Presaram patrunjel tocat pentru un plus de culoare.
Rasturnam preparatul pe un platou. Stratul de cartofi rumen si crocant a ajuns sus. Presaram patrunjel tocat pentru un plus de culoare.
Makaroni se poate servi ca atare sau cu branza feta sfaramata, frunze tocate de menta, stropite cu ulei.
Makaroni se poate servi ca atare sau cu branza feta sfaramata, frunze tocate de menta, stropite cu ulei.
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!