Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Placinte cu foi de casa, umplute cu branza

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Mimmi

417 retete postate

gatesc.co
Master Chef
Placinte cu foi de casa, umplute cu branza
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Placinte cu foi de casa, umplute cu branza

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Mimmi

417 retete postate

gatesc.co
Master Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Placinte cu foi subtiri, facute in casa.

Placinte cu foi de casa, umplute cu branza

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

20 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Mimmi
Master Chef
gatesc.co

Prezentare

Placinte cu foi subtiri, facute in casa.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
aluat
  • 500 ml apa
  • 850 gr faina
  • 10 gr sare
  • 1 buc oua
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura ulei
  • 1apa
    500 ml
  • 2faina
    850 gr
  • 3sare
    10 gr
  • 4oua
    1 buc
  • 5otet
    1 lingura
  • 6ulei
    1 lingura
umplutura
  • 300 gr branza de burduf
  • 150 gr branza de oaie
  • 1 buc oua
  • dupa gust sare
  • 2 buc frunze de ceapa verde
  • dupa gust marar
  • 1branza de burduf
    300 gr
  • 2branza de oaie
    150 gr
  • 3oua
    1 buc
  • 4sare
    dupa gust
  • 5frunze de ceapa verde
    2 buc
  • 6marar
    dupa gust
ingrediente extra
  • 100 ml ulei
  • 70 gr unt
  • 1ulei
    100 ml
  • 2unt
    70 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    In bolul mixerului punem ingredientele pentru aluat. Framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul la dospit, pentru 30 de minute.

    In bolul mixerului punem ingredientele pentru aluat. Framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul la dospit, pentru 30 de minute.

  • Pasul 2
    terminat

    Intre timp, pregatim umplutura. Branza de oaie o sfarmam sau o dam pe razatoare. Punem intr-un bol branza de burduf, branza de oaie, oul, sare dupa gust, ceapa verde taiata marunt si marar tocat marunt, dupa gust.

    Intre timp, pregatim umplutura. Branza de oaie o sfarmam sau o dam pe razatoare. Punem intr-un bol branza de burduf, branza de oaie, oul, sare dupa gust, ceapa verde taiata marunt si marar tocat marunt, dupa gust.

  • Pasul 3
    terminat

    Luam aluatul, il intindem si il formam un sul. Taiem 9-10 bucati.

    Luam aluatul, il intindem si il formam un sul. Taiem 9-10 bucati.

  • Pasul 4
    terminat

    Ungem covorasul de silicon cu ulei. Fiecare bucata de aluat o intindem subtire, o ungem cu ulei si o impaturim in 3 pe vertical, dupa care inca o data in 3.

    Ungem covorasul de silicon cu ulei. Fiecare bucata de aluat o intindem subtire, o ungem cu ulei si o impaturim in 3 pe vertical, dupa care inca o data in 3.

  • Pasul 5
    terminat

    Dupa ce am impaturit aluatul, luam cate o bucata de aluat, o tindem subtire in forma de cerc, punem cate o lingura din umplutura in centru si taiem marginile in 5-6, ca niste petale de flori, din centru, catre exterior, apoi aducem marginile spre centru si le suprapunem. Formam toate placintele.

    Dupa ce am impaturit aluatul, luam cate o bucata de aluat, o tindem subtire in forma de cerc, punem cate o lingura din umplutura in centru si taiem marginile in 5-6, ca niste petale de flori, din centru, catre exterior, apoi aducem marginile spre centru si le suprapunem. Formam toate placintele.

  • Pasul 6
    terminat

    Ungem placintele cu unt topit si le punem la prajit pe ambele in parti, in putin ulei. Pofta buna!

    Ungem placintele cu unt topit si le punem la prajit pe ambele in parti, in putin ulei. Pofta buna!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    In bolul mixerului punem ingredientele pentru aluat. Framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul la dospit, pentru 30 de minute.

    In bolul mixerului punem ingredientele pentru aluat. Framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul la dospit, pentru 30 de minute.

  • Pasul 2
    terminat

    Intre timp, pregatim umplutura. Branza de oaie o sfarmam sau o dam pe razatoare. Punem intr-un bol branza de burduf, branza de oaie, oul, sare dupa gust, ceapa verde taiata marunt si marar tocat marunt, dupa gust.

    Intre timp, pregatim umplutura. Branza de oaie o sfarmam sau o dam pe razatoare. Punem intr-un bol branza de burduf, branza de oaie, oul, sare dupa gust, ceapa verde taiata marunt si marar tocat marunt, dupa gust.

  • Pasul 3
    terminat

    Luam aluatul, il intindem si il formam un sul. Taiem 9-10 bucati.

    Luam aluatul, il intindem si il formam un sul. Taiem 9-10 bucati.

  • Pasul 4
    terminat

    Ungem covorasul de silicon cu ulei. Fiecare bucata de aluat o intindem subtire, o ungem cu ulei si o impaturim in 3 pe vertical, dupa care inca o data in 3.

    Ungem covorasul de silicon cu ulei. Fiecare bucata de aluat o intindem subtire, o ungem cu ulei si o impaturim in 3 pe vertical, dupa care inca o data in 3.

  • Pasul 5
    terminat

    Dupa ce am impaturit aluatul, luam cate o bucata de aluat, o tindem subtire in forma de cerc, punem cate o lingura din umplutura in centru si taiem marginile in 5-6, ca niste petale de flori, din centru, catre exterior, apoi aducem marginile spre centru si le suprapunem. Formam toate placintele.

    Dupa ce am impaturit aluatul, luam cate o bucata de aluat, o tindem subtire in forma de cerc, punem cate o lingura din umplutura in centru si taiem marginile in 5-6, ca niste petale de flori, din centru, catre exterior, apoi aducem marginile spre centru si le suprapunem. Formam toate placintele.

  • Pasul 6
    terminat

    Ungem placintele cu unt topit si le punem la prajit pe ambele in parti, in putin ulei. Pofta buna!

    Ungem placintele cu unt topit si le punem la prajit pe ambele in parti, in putin ulei. Pofta buna!

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.