Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ostropel de legume

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Ruxy

1006 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Ostropel de legume
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ostropel de legume

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Ruxy

1006 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

40 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

O mancare aparent simpla... Insa cu un gust minunat! Daca iubiti legumele, atunci reteta este pentru voi... Daca nu le iubiti... Preparati-l... Cu pui! :))))))

Ostropel de legume

( )( )( )( )( ) ( 0 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

40 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Ruxy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

O mancare aparent simpla... Insa cu un gust minunat! Daca iubiti legumele, atunci reteta este pentru voi... Daca nu le iubiti... Preparati-l... Cu pui! :))))))
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 1 buc cartofi
  • 2 buc dovlecei
  • 3 buc ardei gras
  • 2 buc ceapa
  • 1 buc morcovi
  • 2 catei usturoi
  • 3 buc nap
  • 2 buc rosii
  • 0.5 buc telina
  • dupa gust marar
  • dupa gust patrunjel
  • 1 praf de boia
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 0.5 cana suc de rosii
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 frunza foi de dafin
  • 300 ml apa
  • 1cartofi
    1 buc
  • 2dovlecei
    2 buc
  • 3ardei gras
    3 buc
  • 4ceapa
    2 buc
  • 5morcovi
    1 buc
  • 6usturoi
    2 catei
  • 7nap
    3 buc
  • 8rosii
    2 buc
  • 9telina
    0.5 buc
  • 10marar
    dupa gust
  • 11patrunjel
    dupa gust
  • 12boia
    1 praf de
  • 13sare
    dupa gust
  • 14piper
    dupa gust
  • 15ulei de masline
    2 linguri
  • 16pasta de ardei
    3 linguri
  • 17suc de rosii
    0.5 cana
  • 18zahar brun
    1 lingura
  • 19foi de dafin
    1 frunza
  • 20apa
    300 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Legumele le vom coace, pentru un plus de savoare.

    Legumele le vom coace, pentru un plus de savoare.

  • Pasul 2
    terminat

    Spalam, curatam si taiem in bucati toate legumele, mai putin telina, pe care o vom da pe razatoare, fara sa o punem alaturi de celelalte legume la cuptor.

    Spalam, curatam si taiem in bucati toate legumele, mai putin telina, pe care o vom da pe razatoare, fara sa o punem alaturi de celelalte legume la cuptor.

  • Pasul 3
    terminat

    Asezam in tava de cuptor o hartie de copt si punem bucatile de legume.

    Asezam in tava de cuptor o hartie de copt si punem bucatile de legume.

  • Pasul 4
    terminat

    Le-am copt la 200°C pentru 30 de minute sau le tineti pana se inmoaie potrivit.

    Le-am copt la 200°C pentru 30 de minute sau le tineti pana se inmoaie potrivit.

  • Pasul 5
    terminat

    Punem in cratita uleiul si jumatate de pahar de apa si apoi toate legumele coapte (eu le iau cu tot cu foaia de copt si torn usor deasupra cratitei, avand grija sa nu pierd sucul legumelor). Adaugam si telina rasa.

    Punem in cratita uleiul si jumatate de pahar de apa si apoi toate legumele coapte (eu le iau cu tot cu foaia de copt si torn usor deasupra cratitei, avand grija sa nu pierd sucul legumelor). Adaugam si telina rasa.

  • Pasul 6
    terminat

    Amestecam putin si lasam sa se inabuse doua-trei minute, apoi adaugam apa si lasam la foc mic spre potrivit, cu capacul pus, sa se inmoaie bine legumele. Punem si pasta de ardei, sucul de rosii (numai dupa ce legumele sunt foarte moi), usturoiul zdrobit, si condimentam cu sare, piper, foaia de dafin si boiaua. Pentru un gust dulce-acrisor, adaugam si putin zahar. La sfarsit, presaram patrunjel si marar deasupra.

    Amestecam putin si lasam sa se inabuse doua-trei minute, apoi adaugam apa si lasam la foc mic spre potrivit, cu capacul pus, sa se inmoaie bine legumele. Punem si pasta de ardei, sucul de rosii (numai dupa ce legumele sunt foarte moi), usturoiul zdrobit, si condimentam cu sare, piper, foaia de dafin si boiaua. Pentru un gust dulce-acrisor, adaugam si putin zahar. La sfarsit, presaram patrunjel si marar deasupra.

Nota

Este o mancare absolut delicioasa, asa ca va invit la savurat! :)

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Legumele le vom coace, pentru un plus de savoare.

    Legumele le vom coace, pentru un plus de savoare.

  • Pasul 2
    terminat

    Spalam, curatam si taiem in bucati toate legumele, mai putin telina, pe care o vom da pe razatoare, fara sa o punem alaturi de celelalte legume la cuptor.

    Spalam, curatam si taiem in bucati toate legumele, mai putin telina, pe care o vom da pe razatoare, fara sa o punem alaturi de celelalte legume la cuptor.

  • Pasul 3
    terminat

    Asezam in tava de cuptor o hartie de copt si punem bucatile de legume.

    Asezam in tava de cuptor o hartie de copt si punem bucatile de legume.

  • Pasul 4
    terminat

    Le-am copt la 200°C pentru 30 de minute sau le tineti pana se inmoaie potrivit.

    Le-am copt la 200°C pentru 30 de minute sau le tineti pana se inmoaie potrivit.

  • Pasul 5
    terminat

    Punem in cratita uleiul si jumatate de pahar de apa si apoi toate legumele coapte (eu le iau cu tot cu foaia de copt si torn usor deasupra cratitei, avand grija sa nu pierd sucul legumelor). Adaugam si telina rasa.

    Punem in cratita uleiul si jumatate de pahar de apa si apoi toate legumele coapte (eu le iau cu tot cu foaia de copt si torn usor deasupra cratitei, avand grija sa nu pierd sucul legumelor). Adaugam si telina rasa.

  • Pasul 6
    terminat

    Amestecam putin si lasam sa se inabuse doua-trei minute, apoi adaugam apa si lasam la foc mic spre potrivit, cu capacul pus, sa se inmoaie bine legumele. Punem si pasta de ardei, sucul de rosii (numai dupa ce legumele sunt foarte moi), usturoiul zdrobit, si condimentam cu sare, piper, foaia de dafin si boiaua. Pentru un gust dulce-acrisor, adaugam si putin zahar. La sfarsit, presaram patrunjel si marar deasupra.

    Amestecam putin si lasam sa se inabuse doua-trei minute, apoi adaugam apa si lasam la foc mic spre potrivit, cu capacul pus, sa se inmoaie bine legumele. Punem si pasta de ardei, sucul de rosii (numai dupa ce legumele sunt foarte moi), usturoiul zdrobit, si condimentam cu sare, piper, foaia de dafin si boiaua. Pentru un gust dulce-acrisor, adaugam si putin zahar. La sfarsit, presaram patrunjel si marar deasupra.

Nota

Este o mancare absolut delicioasa, asa ca va invit la savurat! :)

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cratita lapte, aluminiu, 18cm/2L - AMT Gastroguss
280 leiÎn stoc
Bol, sticla, 10cm/240ml, "Lambada" - Borgonovo
7 leiÎn stoc
Cratita lapte, inox, cu capac, 14cm/1L, "Resto" - Demeyere
190 leiÎn stoc
Cratita lapte, aluminiu, 20cm/2,8L, inductie - AMT Gastroguss
395 leiÎn stoc
Cantar electronic, 5kg - Zokura
69 leiÎn stoc
Cana gradata, plastic, 1000ml, "Gerda" - Westmark
42 leiÎn stoc
Vas gradat, 500ml, "Gerda" - Westmark
42 leiÎn stoc
Cana gradata pentru mixer, 1400ml, Rosu - Westmark
50 leiÎn stoc
Bol, sticla, 10,5cm/270ml, "Modi" - Borgonovo
14 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.