(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ 5 (4)
Gem de caise fac in fiecare an, pentru ca este preferatul nostru, dar gem de caise cu pepene galben, este prima data cand fac si tare mult m-a incantat. M-a incantat culoarea placuta, chiar daca l-am fiert timp mai indelungat, si-a mentinut culoarea. Dar m-a incantat si aroma si textura. Textura este ca de jeleu, deci imi va prinde bine mai tarziu, folosit la prajituri. Bine, textura o putem modifica in functie de timpul de fierbere. Daca fierbem gemul, sau dulceata timp mai indelungat, acestea devin mai consistente, mai groase. Eu, in general, las gemurile usor fluide, pentru ca le folosesc foarte des la deserturi. Doar gemul de prune fara zahar il prepar mai gros, pentru a obtine maximul de dulceata la el.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!