Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Vasilopita cu migdale

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Vasilopita cu migdale
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Vasilopita cu migdale

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Vasilopita sau (tradusa ca Placinta Regelui in greaca) este o prajitura traditionala greceasca, aromata cu diverse mirodenii, ce se pregateste in luna ianuarie, in mod special pe 1 ianuarie. Specific acestui desert este ca cel care-l pregateste ascunde un banut in aluat, pentru ca acela care il gaseste sa aiba noroc tot anul. Spre deosebire de anii trecuti, anul acesta am incercat o Vasilopita reinterpretata, am inlocuit untul cu ulei si am pus in plus migdale in aluat si fulgi de migdale deasupra, dar si putin rahat, a fost super buna!

Vasilopita cu migdale

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

15 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Vasilopita sau (tradusa ca Placinta Regelui in greaca) este o prajitura traditionala greceasca, aromata cu diverse mirodenii, ce se pregateste in luna ianuarie, in mod special pe 1 ianuarie. Specific acestui desert este ca cel care-l pregateste ascunde un banut in aluat, pentru ca acela care il gaseste sa aiba noroc tot anul. Spre deosebire de anii trecuti, anul acesta am incercat o Vasilopita reinterpretata, am inlocuit untul cu ulei si am pus in plus migdale in aluat si fulgi de migdale deasupra, dar si putin rahat, a fost super buna!

Ingrediente

Portii:
  • 6 buc oua
  • praf de sare
  • 5 ml indulcitor
  • 0.5 lingurita coaja de portocala
  • 0.5 lingurita coaja de lamaie
  • 80 ml suc de portocale
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 70 gr migdale pudra
  • 120 gr faina
  • 5 gr praf de copt
  • dupa gust rahat de trandafiri
  • dupa gust fulgi de migdale
  • 1oua
    6 buc
  • 2sare
    praf de
  • 3indulcitor
    5 ml
  • 4coaja de portocala
    0.5 lingurita
  • 5coaja de lamaie
    0.5 lingurita
  • 6suc de portocale
    80 ml
  • 7ulei de floarea soarelui
    80 ml
  • 8migdale pudra
    70 gr
  • 9faina
    120 gr
  • 10praf de copt
    5 gr
  • 11rahat de trandafiri
    dupa gust
  • 12fulgi de migdale
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cantar electronic, 5kg - Zokura
69 leiÎn stoc
Manusa de bucatarie - Zokura
38 leiÎn stoc
Recipient depozitare 1500 ml, inox - Zokura
34 leiÎn stoc
Recipient depozitare 800 ml, inox - Zokura
32 leiÎn stoc
Scafa pentru faina, inox, 1400 ml - de Buyer
425 leiÎn stoc
Storcator citrice, sticla - Kitchen Craft
28 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.