Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Salata aperitiv cu ciuperci si carne de curcan

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Cooking Art

871 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Salata aperitiv cu ciuperci si carne de curcan
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Salata aperitiv cu ciuperci si carne de curcan

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Cooking Art

871 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

1 ora

Preparare

1 ora

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Salata aperitiv cu ciuperci champignon, piept de curcan, castraveti in saramura, cartofi si maioneza. Usor de facut, foarte gustoasa si numai buna de servit la micul dejun sau alaturi de musafiri.

Salata aperitiv cu ciuperci si carne de curcan

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

1 ora

Preparare

1 ora

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Cooking Art
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Salata aperitiv cu ciuperci champignon, piept de curcan, castraveti in saramura, cartofi si maioneza. Usor de facut, foarte gustoasa si numai buna de servit la micul dejun sau alaturi de musafiri.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
carne
  • 500 gr piept de curcan
  • 1.5 l apa
  • 1 lingura sare
  • 1piept de curcan
    500 gr
  • 2apa
    1.5 l
  • 3sare
    1 lingura
extra
  • 5 buc castraveti murati
  • 300 gr ciuperci Champignon
  • 3 buc cartofi
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1.5 l apa
  • 1castraveti murati
    5 buc
  • 2ciuperci Champignon
    300 gr
  • 3cartofi
    3 buc
  • 4sare
    dupa gust
  • 5piper
    dupa gust
  • 6apa
    1.5 l
maioneza
  • 2 buc galbenus de ou
  • dupa gust sare
  • 30 ml zeama de lamaie
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura mustar
  • dupa gust piper
  • 1galbenus de ou
    2 buc
  • 2sare
    dupa gust
  • 3zeama de lamaie
    30 ml
  • 4ulei
    200 ml
  • 5mustar
    1 lingura
  • 6piper
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Pentru inceput se pune pieptul de curcan dezosat si fara piele la fiert in apa cu sare. Se fierbe timp de 30-40 de minute. Cand e gata, se scurge bine de apa si se lasa la racit.

    Pentru inceput se pune pieptul de curcan dezosat si fara piele la fiert in apa cu sare. Se fierbe timp de 30-40 de minute. Cand e gata, se scurge bine de apa si se lasa la racit.

  • Pasul 2
    terminat

    Pieptul de curcan fiert si racit se taie in fasii subtiri de aproximativ 1 cm, apoi in cuburi mici.

    Pieptul de curcan fiert si racit se taie in fasii subtiri de aproximativ 1 cm, apoi in cuburi mici.

  • Pasul 3
    terminat

    Separat, cartofii se pun la fiert in apa cu un praf de sare pentru 30 de minute. Cand sunt gata se scurg de apa si se lasa la racit. Cartofii fierti si raciti se decojesc si se taie in cuburi mici de aproximativ 1 cm grosime.

    Separat, cartofii se pun la fiert in apa cu un praf de sare pentru 30 de minute. Cand sunt gata se scurg de apa si se lasa la racit. Cartofii fierti si raciti se decojesc si se taie in cuburi mici de aproximativ 1 cm grosime.

  • Pasul 4
    terminat

    Ciupercile champignon din conserva se scurg de lichid, apoi se taie marunt in cuburi mici. Catravetii murati se taie in felii groase de 0.5 cm, apoi in bastonase subtiri de 0.5 cm si ulterior in cuburi mici.

    Ciupercile champignon din conserva se scurg de lichid, apoi se taie marunt in cuburi mici. Catravetii murati se taie in felii groase de 0.5 cm, apoi in bastonase subtiri de 0.5 cm si ulterior in cuburi mici.

  • Pasul 5
    terminat

    Se pregateste maioneza: galbenusurile de ou se mixeaza cu un praf de sare si cu mustar, apoi se adauga treptat uleiul. In final se adauga zeama de lamaie si se incorporeaza. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

    Se pregateste maioneza: galbenusurile de ou se mixeaza cu un praf de sare si cu mustar, apoi se adauga treptat uleiul. In final se adauga zeama de lamaie si se incorporeaza. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

  • Pasul 6
    terminat

    In final, se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza cu sare, dupa gust daca mai este cazul. Se orneaza salata si se poate servi imediat. Pofta buna!

    In final, se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza cu sare, dupa gust daca mai este cazul. Se orneaza salata si se poate servi imediat. Pofta buna!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Pentru inceput se pune pieptul de curcan dezosat si fara piele la fiert in apa cu sare. Se fierbe timp de 30-40 de minute. Cand e gata, se scurge bine de apa si se lasa la racit.

    Pentru inceput se pune pieptul de curcan dezosat si fara piele la fiert in apa cu sare. Se fierbe timp de 30-40 de minute. Cand e gata, se scurge bine de apa si se lasa la racit.

  • Pasul 2
    terminat

    Pieptul de curcan fiert si racit se taie in fasii subtiri de aproximativ 1 cm, apoi in cuburi mici.

    Pieptul de curcan fiert si racit se taie in fasii subtiri de aproximativ 1 cm, apoi in cuburi mici.

  • Pasul 3
    terminat

    Separat, cartofii se pun la fiert in apa cu un praf de sare pentru 30 de minute. Cand sunt gata se scurg de apa si se lasa la racit. Cartofii fierti si raciti se decojesc si se taie in cuburi mici de aproximativ 1 cm grosime.

    Separat, cartofii se pun la fiert in apa cu un praf de sare pentru 30 de minute. Cand sunt gata se scurg de apa si se lasa la racit. Cartofii fierti si raciti se decojesc si se taie in cuburi mici de aproximativ 1 cm grosime.

  • Pasul 4
    terminat

    Ciupercile champignon din conserva se scurg de lichid, apoi se taie marunt in cuburi mici. Catravetii murati se taie in felii groase de 0.5 cm, apoi in bastonase subtiri de 0.5 cm si ulterior in cuburi mici.

    Ciupercile champignon din conserva se scurg de lichid, apoi se taie marunt in cuburi mici. Catravetii murati se taie in felii groase de 0.5 cm, apoi in bastonase subtiri de 0.5 cm si ulterior in cuburi mici.

  • Pasul 5
    terminat

    Se pregateste maioneza: galbenusurile de ou se mixeaza cu un praf de sare si cu mustar, apoi se adauga treptat uleiul. In final se adauga zeama de lamaie si se incorporeaza. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

    Se pregateste maioneza: galbenusurile de ou se mixeaza cu un praf de sare si cu mustar, apoi se adauga treptat uleiul. In final se adauga zeama de lamaie si se incorporeaza. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

  • Pasul 6
    terminat

    In final, se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza cu sare, dupa gust daca mai este cazul. Se orneaza salata si se poate servi imediat. Pofta buna!

    In final, se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza cu sare, dupa gust daca mai este cazul. Se orneaza salata si se poate servi imediat. Pofta buna!

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.