Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Chocolate chip cookies - Fursecuri cu fulgi de ciocolata

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2366 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Chocolate chip cookies - Fursecuri cu fulgi de ciocolata
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Chocolate chip cookies - Fursecuri cu fulgi de ciocolata

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2366 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

12 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Fursecurile cu fulgi (chipsuri) de ciocolata au origine americana si sunt foarte apreciate in intreaga lume, perfecte pentru orice ocazie. Un fursec reusit trebuie sa fie crocant pe exterior cu mijlocul moale si usor gumos. Ca si la orice aluat de fursecuri, ingredientele de baza sunt untul, faina si zaharul. In acesta reteta untul este mai intai topit. Untul topit nu incorporeaza mult aer in timpul mixarii, produsul finit avand textura mai densa si crocanta pe exterior, spre deosebire de untul moale care incorporeaza mai mult aer, aluatul va creste in timpul coacerii iar produsul finit va avea avea o textura mai pufoasa, asemanatoare unui chec. Zaharul un alt ingredient de baza, da gust, pune restul aromelor in valoare, da culoare aurie si textura crocanta. Pentru un plus de gust in aceasta reteta se foloseste un amestec din zahar alb si brun. Ingredientul "secret" al acestei retete este siropul de porumb care are proprietatea de retine umiditatea, impiedica cristalizarea zaharului si asigura textura moale si pufoasa. Aceste ingrediente impreuna cu tehnica de lucru, contribuie la obtinerea acestei combinatii de texturi intr-un singur fursec.

Chocolate chip cookies - Fursecuri cu fulgi de ciocolata

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

12 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Fursecurile cu fulgi (chipsuri) de ciocolata au origine americana si sunt foarte apreciate in intreaga lume, perfecte pentru orice ocazie. Un fursec reusit trebuie sa fie crocant pe exterior cu mijlocul moale si usor gumos. Ca si la orice aluat de fursecuri, ingredientele de baza sunt untul, faina si zaharul. In acesta reteta untul este mai intai topit. Untul topit nu incorporeaza mult aer in timpul mixarii, produsul finit avand textura mai densa si crocanta pe exterior, spre deosebire de untul moale care incorporeaza mai mult aer, aluatul va creste in timpul coacerii iar produsul finit va avea avea o textura mai pufoasa, asemanatoare unui chec. Zaharul un alt ingredient de baza, da gust, pune restul aromelor in valoare, da culoare aurie si textura crocanta. Pentru un plus de gust in aceasta reteta se foloseste un amestec din zahar alb si brun. Ingredientul "secret" al acestei retete este siropul de porumb care are proprietatea de retine umiditatea, impiedica cristalizarea zaharului si asigura textura moale si pufoasa. Aceste ingrediente impreuna cu tehnica de lucru, contribuie la obtinerea acestei combinatii de texturi intr-un singur fursec.

Ingrediente

Portii:
  • 110 gr unt
  • 200 gr faina
  • 0.75 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 gr zahar
  • 60 gr zahar brun
  • 40 ml sirop de porumb
  • 1 buc galbenus de ou
  • 30 ml lapte
  • 0.25 lingurita sare
  • 10 ml esenta de vanilie Bourbon
  • 80 gr fulgi de ciocolata amaruie
  • 60 gr nuci
  • 1unt
    110 gr
  • 2faina
    200 gr
  • 3bicarbonat de sodiu
    0.75 lingurita
  • 4zahar
    100 gr
  • 5zahar brun
    60 gr
  • 6sirop de porumb
    40 ml
  • 7galbenus de ou
    1 buc
  • 8lapte
    30 ml
  • 9sare
    0.25 lingurita
  • 10esenta de vanilie Bourbon
    10 ml
  • 11fulgi de ciocolata amaruie
    80 gr
  • 12nuci
    60 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.