Fursecurile cu fulgi (chipsuri) de ciocolata au origine americana si sunt foarte apreciate in intreaga lume, perfecte pentru orice ocazie. Un fursec reusit trebuie sa fie crocant pe exterior cu mijlocul moale si usor gumos. Ca si la orice aluat de fursecuri, ingredientele de baza sunt untul, faina si zaharul. In acesta reteta untul este mai intai topit. Untul topit nu incorporeaza mult aer in timpul mixarii, produsul finit avand textura mai densa si crocanta pe exterior, spre deosebire de untul moale care incorporeaza mai mult aer, aluatul va creste in timpul coacerii iar produsul finit va avea avea o textura mai pufoasa, asemanatoare unui chec. Zaharul un alt ingredient de baza, da gust, pune restul aromelor in valoare, da culoare aurie si textura crocanta. Pentru un plus de gust in aceasta reteta se foloseste un amestec din zahar alb si brun. Ingredientul "secret" al acestei retete este siropul de porumb care are proprietatea de retine umiditatea, impiedica cristalizarea zaharului si asigura textura moale si pufoasa. Aceste ingrediente impreuna cu tehnica de lucru, contribuie la obtinerea acestei combinatii de texturi intr-un singur fursec.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!