Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Creme anglaise

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2317 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Creme anglaise
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Creme anglaise

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2317 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Creme anglaise cunoscuta si sub numele de Crema englezeasca este un preparat clasic utilizat in cofetarie. Se prepara din galbenusuri, lapte si zahar. Laptele se poate combina cu smantana sau se poate folosi numai smantana, in functie de cremozitatea dorita. Are consistenta unui sos fin si fluid si nu este foarte dulce. Aroma clasica este cea de vanilie, dar se poate aroma cu portocala, lamaie, scortisoara etc. Prepararea cremei este simpla, galbenusurile amestecate cu zahar si temperate cu lapte infuzat cu vanilie sau alte arome sunt gatite pana cand temperatura sosului atinge la 82°C. Sosul se poate servi cald sau rece. Poate acompania diverse deserturi (prajituri cu fructe, pandispan, brownies). Totodata creme anglasie se poate folosi si ca baza pentru inghetata, bavareza sau mousse-uri.

Creme anglaise

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

15 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Creme anglaise cunoscuta si sub numele de Crema englezeasca este un preparat clasic utilizat in cofetarie. Se prepara din galbenusuri, lapte si zahar. Laptele se poate combina cu smantana sau se poate folosi numai smantana, in functie de cremozitatea dorita. Are consistenta unui sos fin si fluid si nu este foarte dulce. Aroma clasica este cea de vanilie, dar se poate aroma cu portocala, lamaie, scortisoara etc. Prepararea cremei este simpla, galbenusurile amestecate cu zahar si temperate cu lapte infuzat cu vanilie sau alte arome sunt gatite pana cand temperatura sosului atinge la 82°C. Sosul se poate servi cald sau rece. Poate acompania diverse deserturi (prajituri cu fructe, pandispan, brownies). Totodata creme anglasie se poate folosi si ca baza pentru inghetata, bavareza sau mousse-uri.

Ingrediente

Portii:
  • 250 ml lapte
  • 1 buc baton de vanilie
  • 40 gr zahar
  • 0.25 lingurita sare
  • 3 buc galbenus de ou
  • 1lapte
    250 ml
  • 2baton de vanilie
    1 buc
  • 3zahar
    40 gr
  • 4sare
    0.25 lingurita
  • 5galbenus de ou
    3 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Termometru electronic - Westmark
98 leiÎn stoc
Termometru digital albastru - de Buyer
498 leiÎn stoc
Tel inox, 32 cm - Westmark
45 leiÎn stoc
Sosiera inox, 500 ml - Westmark
145 leiÎn stoc
Cana spumare lapte, inox, 300ml
48 leiÎn stoc
Cana spumare lapte, inox, 500ml
58 leiÎn stoc
Cana spumare lapte, inox, 800ml
62 leiÎn stoc
Cana spumare lapte, inox, 350 ml - DeLonghi
65 leiÎn stoc
Bol cu baza rotunda, inox, 30cm/7L - de Buyer
243 leiÎn stoc
Cratita bain-marie, inox, 16cm/3,2L - de Buyer
220 leiÎn stoc
Bol mixare, inox, 40cm/16L - de Buyer
275 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.