298 retete postate
298 retete postate
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustareAm spalat, curatat de coaja si samburi piersicile si le-am taiat cubulete. Am presarat peste fructe 2 linguri de zahar, am amestecat. Am uns cratita cu ulei, am pus piersicile si le-am dat in cuptorul preincalzit pentru cateva minute, timp in care fac blatul, iar fructele lasa suc.
Am spalat, curatat de coaja si samburi piersicile si le-am taiat cubulete. Am presarat peste fructe 2 linguri de zahar, am amestecat. Am uns cratita cu ulei, am pus piersicile si le-am dat in cuptorul preincalzit pentru cateva minute, timp in care fac blatul, iar fructele lasa suc.
Albusurile de ou le-am presarat cu putina sare si zeama de lamaie si le-am batut spuma tare, apoi am adaugat treptat 250 g zahar, am continuat sa le bat pana cand zaharul s-a topit si albusurile au devenit lucioase. Galbenusurile au fost amestecate cu o furculita, apoi amestecate usor in albus. Am adaugat 150 ml ulei de floarea soarelui si faina cernuta. Faina a fost adaugata in trei transe. Dupa fiecare transa, am amestecat cu o spatula, usor.
Albusurile de ou le-am presarat cu putina sare si zeama de lamaie si le-am batut spuma tare, apoi am adaugat treptat 250 g zahar, am continuat sa le bat pana cand zaharul s-a topit si albusurile au devenit lucioase. Galbenusurile au fost amestecate cu o furculita, apoi amestecate usor in albus. Am adaugat 150 ml ulei de floarea soarelui si faina cernuta. Faina a fost adaugata in trei transe. Dupa fiecare transa, am amestecat cu o spatula, usor.
Am scos cratita din cuptor, fructele au lasat suficiet suc, am turnat compozitia de pandispan, am nivelat si am dat prajitura la cuptor, la 180°C. Nu am deschis usa cuptorul 15 minute. Am lasat prajitura pana s-a rumenit frumos, am facut testul cu scobitoarea. Daca aceasta iese curata, prajitura este gata. La mine a durat 25-30 de minute.
Am scos cratita din cuptor, fructele au lasat suficiet suc, am turnat compozitia de pandispan, am nivelat si am dat prajitura la cuptor, la 180°C. Nu am deschis usa cuptorul 15 minute. Am lasat prajitura pana s-a rumenit frumos, am facut testul cu scobitoarea. Daca aceasta iese curata, prajitura este gata. La mine a durat 25-30 de minute.
Un alt semn ca prajitura este gata, e acela ca blatul se desprinde de marginea cratitei. Se lasa prajitura la racit, cel mai bine peste noapte, pentru ca sucul lasat de fructe sa insiropeze blatul. Peste cratita pun o tava mai mare, si rastorn rapid.
Un alt semn ca prajitura este gata, e acela ca blatul se desprinde de marginea cratitei. Se lasa prajitura la racit, cel mai bine peste noapte, pentru ca sucul lasat de fructe sa insiropeze blatul. Peste cratita pun o tava mai mare, si rastorn rapid.
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Am spalat, curatat de coaja si samburi piersicile si le-am taiat cubulete. Am presarat peste fructe 2 linguri de zahar, am amestecat. Am uns cratita cu ulei, am pus piersicile si le-am dat in cuptorul preincalzit pentru cateva minute, timp in care fac blatul, iar fructele lasa suc.
Am spalat, curatat de coaja si samburi piersicile si le-am taiat cubulete. Am presarat peste fructe 2 linguri de zahar, am amestecat. Am uns cratita cu ulei, am pus piersicile si le-am dat in cuptorul preincalzit pentru cateva minute, timp in care fac blatul, iar fructele lasa suc.
Albusurile de ou le-am presarat cu putina sare si zeama de lamaie si le-am batut spuma tare, apoi am adaugat treptat 250 g zahar, am continuat sa le bat pana cand zaharul s-a topit si albusurile au devenit lucioase. Galbenusurile au fost amestecate cu o furculita, apoi amestecate usor in albus. Am adaugat 150 ml ulei de floarea soarelui si faina cernuta. Faina a fost adaugata in trei transe. Dupa fiecare transa, am amestecat cu o spatula, usor.
Albusurile de ou le-am presarat cu putina sare si zeama de lamaie si le-am batut spuma tare, apoi am adaugat treptat 250 g zahar, am continuat sa le bat pana cand zaharul s-a topit si albusurile au devenit lucioase. Galbenusurile au fost amestecate cu o furculita, apoi amestecate usor in albus. Am adaugat 150 ml ulei de floarea soarelui si faina cernuta. Faina a fost adaugata in trei transe. Dupa fiecare transa, am amestecat cu o spatula, usor.
Am scos cratita din cuptor, fructele au lasat suficiet suc, am turnat compozitia de pandispan, am nivelat si am dat prajitura la cuptor, la 180°C. Nu am deschis usa cuptorul 15 minute. Am lasat prajitura pana s-a rumenit frumos, am facut testul cu scobitoarea. Daca aceasta iese curata, prajitura este gata. La mine a durat 25-30 de minute.
Am scos cratita din cuptor, fructele au lasat suficiet suc, am turnat compozitia de pandispan, am nivelat si am dat prajitura la cuptor, la 180°C. Nu am deschis usa cuptorul 15 minute. Am lasat prajitura pana s-a rumenit frumos, am facut testul cu scobitoarea. Daca aceasta iese curata, prajitura este gata. La mine a durat 25-30 de minute.
Un alt semn ca prajitura este gata, e acela ca blatul se desprinde de marginea cratitei. Se lasa prajitura la racit, cel mai bine peste noapte, pentru ca sucul lasat de fructe sa insiropeze blatul. Peste cratita pun o tava mai mare, si rastorn rapid.
Un alt semn ca prajitura este gata, e acela ca blatul se desprinde de marginea cratitei. Se lasa prajitura la racit, cel mai bine peste noapte, pentru ca sucul lasat de fructe sa insiropeze blatul. Peste cratita pun o tava mai mare, si rastorn rapid.
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!