Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura rasturnata, cu piersici

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Mumu20

298 retete postate

gatesc.co
Chef
Prajitura rasturnata, cu piersici
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura rasturnata, cu piersici

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Mumu20

298 retete postate

gatesc.co
Chef
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

15 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

E o prajitura dulce-acrisoara, foarte pufoasa.

Prajitura rasturnata, cu piersici

( )( )( )( )( ) ( 0 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

15 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Deserturi , Party
Mumu20
Chef
gatesc.co

Prezentare

E o prajitura dulce-acrisoara, foarte pufoasa.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 1.5 kg piersici
  • 280 gr zahar
  • 160 ml ulei
  • 6 buc albus de ou
  • praf de sare
  • 5 picaturi zeama de lamaie
  • 200 gr faina
  • 1piersici
    1.5 kg
  • 2zahar
    280 gr
  • 3ulei
    160 ml
  • 4albus de ou
    6 buc
  • 5sare
    praf de
  • 6zeama de lamaie
    5 picaturi
  • 7faina
    200 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Am spalat, curatat de coaja si samburi piersicile si le-am taiat cubulete. Am presarat peste fructe 2 linguri de zahar, am amestecat. Am uns cratita cu ulei, am pus piersicile si le-am dat in cuptorul preincalzit pentru cateva minute, timp in care fac blatul, iar fructele lasa suc.

    Am spalat, curatat de coaja si samburi piersicile si le-am taiat cubulete. Am presarat peste fructe 2 linguri de zahar, am amestecat. Am uns cratita cu ulei, am pus piersicile si le-am dat in cuptorul preincalzit pentru cateva minute, timp in care fac blatul, iar fructele lasa suc.

  • Pasul 2
    terminat

    Albusurile de ou le-am presarat cu putina sare si zeama de lamaie si le-am batut spuma tare, apoi am adaugat treptat 250 g zahar, am continuat sa le bat pana cand zaharul s-a topit si albusurile au devenit lucioase. Galbenusurile au fost amestecate cu o furculita, apoi amestecate usor in albus. Am adaugat 150 ml ulei de floarea soarelui si faina cernuta. Faina a fost adaugata in trei transe. Dupa fiecare transa, am amestecat cu o spatula, usor.

    Albusurile de ou le-am presarat cu putina sare si zeama de lamaie si le-am batut spuma tare, apoi am adaugat treptat 250 g zahar, am continuat sa le bat pana cand zaharul s-a topit si albusurile au devenit lucioase. Galbenusurile au fost amestecate cu o furculita, apoi amestecate usor in albus. Am adaugat 150 ml ulei de floarea soarelui si faina cernuta. Faina a fost adaugata in trei transe. Dupa fiecare transa, am amestecat cu o spatula, usor.

  • Pasul 3
    terminat

    Am scos cratita din cuptor, fructele au lasat suficiet suc, am turnat compozitia de pandispan, am nivelat si am dat prajitura la cuptor, la 180°C. Nu am deschis usa cuptorul 15 minute. Am lasat prajitura pana s-a rumenit frumos, am facut testul cu scobitoarea. Daca aceasta iese curata, prajitura este gata. La mine a durat 25-30 de minute.

    Am scos cratita din cuptor, fructele au lasat suficiet suc, am turnat compozitia de pandispan, am nivelat si am dat prajitura la cuptor, la 180°C. Nu am deschis usa cuptorul 15 minute. Am lasat prajitura pana s-a rumenit frumos, am facut testul cu scobitoarea. Daca aceasta iese curata, prajitura este gata. La mine a durat 25-30 de minute.

  • Pasul 4
    terminat

    Un alt semn ca prajitura este gata, e acela ca blatul se desprinde de marginea cratitei. Se lasa prajitura la racit, cel mai bine peste noapte, pentru ca sucul lasat de fructe sa insiropeze blatul. Peste cratita pun o tava mai mare, si rastorn rapid.

    Un alt semn ca prajitura este gata, e acela ca blatul se desprinde de marginea cratitei. Se lasa prajitura la racit, cel mai bine peste noapte, pentru ca sucul lasat de fructe sa insiropeze blatul. Peste cratita pun o tava mai mare, si rastorn rapid.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Am spalat, curatat de coaja si samburi piersicile si le-am taiat cubulete. Am presarat peste fructe 2 linguri de zahar, am amestecat. Am uns cratita cu ulei, am pus piersicile si le-am dat in cuptorul preincalzit pentru cateva minute, timp in care fac blatul, iar fructele lasa suc.

    Am spalat, curatat de coaja si samburi piersicile si le-am taiat cubulete. Am presarat peste fructe 2 linguri de zahar, am amestecat. Am uns cratita cu ulei, am pus piersicile si le-am dat in cuptorul preincalzit pentru cateva minute, timp in care fac blatul, iar fructele lasa suc.

  • Pasul 2
    terminat

    Albusurile de ou le-am presarat cu putina sare si zeama de lamaie si le-am batut spuma tare, apoi am adaugat treptat 250 g zahar, am continuat sa le bat pana cand zaharul s-a topit si albusurile au devenit lucioase. Galbenusurile au fost amestecate cu o furculita, apoi amestecate usor in albus. Am adaugat 150 ml ulei de floarea soarelui si faina cernuta. Faina a fost adaugata in trei transe. Dupa fiecare transa, am amestecat cu o spatula, usor.

    Albusurile de ou le-am presarat cu putina sare si zeama de lamaie si le-am batut spuma tare, apoi am adaugat treptat 250 g zahar, am continuat sa le bat pana cand zaharul s-a topit si albusurile au devenit lucioase. Galbenusurile au fost amestecate cu o furculita, apoi amestecate usor in albus. Am adaugat 150 ml ulei de floarea soarelui si faina cernuta. Faina a fost adaugata in trei transe. Dupa fiecare transa, am amestecat cu o spatula, usor.

  • Pasul 3
    terminat

    Am scos cratita din cuptor, fructele au lasat suficiet suc, am turnat compozitia de pandispan, am nivelat si am dat prajitura la cuptor, la 180°C. Nu am deschis usa cuptorul 15 minute. Am lasat prajitura pana s-a rumenit frumos, am facut testul cu scobitoarea. Daca aceasta iese curata, prajitura este gata. La mine a durat 25-30 de minute.

    Am scos cratita din cuptor, fructele au lasat suficiet suc, am turnat compozitia de pandispan, am nivelat si am dat prajitura la cuptor, la 180°C. Nu am deschis usa cuptorul 15 minute. Am lasat prajitura pana s-a rumenit frumos, am facut testul cu scobitoarea. Daca aceasta iese curata, prajitura este gata. La mine a durat 25-30 de minute.

  • Pasul 4
    terminat

    Un alt semn ca prajitura este gata, e acela ca blatul se desprinde de marginea cratitei. Se lasa prajitura la racit, cel mai bine peste noapte, pentru ca sucul lasat de fructe sa insiropeze blatul. Peste cratita pun o tava mai mare, si rastorn rapid.

    Un alt semn ca prajitura este gata, e acela ca blatul se desprinde de marginea cratitei. Se lasa prajitura la racit, cel mai bine peste noapte, pentru ca sucul lasat de fructe sa insiropeze blatul. Peste cratita pun o tava mai mare, si rastorn rapid.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.