Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Flan - Crema de zahar ars, spaniola

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2257 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Flan - Crema de zahar ars, spaniola
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Flan - Crema de zahar ars, spaniola

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2257 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora 20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Flanul este un desert din bucataria spaniola si mexicana. Are un gust delicios si o textura matasoasa si gelatinoasa. Metoda de preparare este asemanatoare cu creme caramel/crema de zahar ars. Zaharul este caramelizat si distribuit in forma de copt. Peste caramelul intarit se toarna compozitia de oua, smantana pentru gatit si lapte condensat. Caramelul de la baza se topeste in timpul coacerii si se transforma in sirop. Flanul ca si crema de zahar ars se servesc rasturante pe farfurie impreuna cu siropul delicios.

Flan - Crema de zahar ars, spaniola

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora 20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Flanul este un desert din bucataria spaniola si mexicana. Are un gust delicios si o textura matasoasa si gelatinoasa. Metoda de preparare este asemanatoare cu creme caramel/crema de zahar ars. Zaharul este caramelizat si distribuit in forma de copt. Peste caramelul intarit se toarna compozitia de oua, smantana pentru gatit si lapte condensat. Caramelul de la baza se topeste in timpul coacerii si se transforma in sirop. Flanul ca si crema de zahar ars se servesc rasturante pe farfurie impreuna cu siropul delicios.

Ingrediente

Portii:
Zahar caramelizat
  • 120 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 1zahar
    120 gr
  • 2apa
    30 ml
Crema
  • 3 buc oua
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 280 gr lapte condensat
  • 1 lingurita pasta de vanilie
  • 0.25 lingurita sare
  • 1oua
    3 buc
  • 2smantana pentru gatit
    500 ml
  • 3lapte condensat
    280 gr
  • 4pasta de vanilie
    1 lingurita
  • 5sare
    0.25 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Tel inox, 23 cm - Westmark
30 leiÎn stoc
Cratita inox, 22cm/4L, "Apollo" - Demeyere
695 leiÎn stoc
Tava de copt,  otel, 18 cm - Kitchen Craft
72 leiÎn stoc
Tava rotunda, fonta, 20 cm, Black - Staub
355 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.