Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura cu crema de zahar caramelizat

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Cooking

42 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Prajitura cu crema de zahar caramelizat
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura cu crema de zahar caramelizat

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Cooking

42 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

1 ora

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prajitura pe dosul tavii, cu crema din zahar caramelizat.

Prajitura cu crema de zahar caramelizat

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

1 ora

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Deserturi , Party
Cooking
Mini Chef
gatesc.co

Prezentare

Prajitura pe dosul tavii, cu crema din zahar caramelizat.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Aluat
  • 2 buc oua
  • 7 linguri zahar
  • praf de sare
  • 4 linguri smantana
  • 7 linguri untura
  • 8 gr zahar vanilat
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 700 gr faina
  • 1oua
    2 buc
  • 2zahar
    7 linguri
  • 3sare
    praf de
  • 4smantana
    4 linguri
  • 5untura
    7 linguri
  • 6zahar vanilat
    8 gr
  • 7bicarbonat
    1 lingurita
  • 8zeama de lamaie
    2 linguri
  • 9faina
    700 gr
Crema
  • 300 gr zahar
  • 2 cani apa
  • 5 buc oua
  • praf de sare
  • 6 linguri faina
  • 1.5 cani lapte
  • 400 gr unt
  • 1zahar
    300 gr
  • 2apa
    2 cani
  • 3oua
    5 buc
  • 4sare
    praf de
  • 5faina
    6 linguri
  • 6lapte
    1.5 cani
  • 7unt
    400 gr
Decor
  • 300 gr ciocolata
  • 2 linguri ulei
  • 1ciocolata
    300 gr
  • 2ulei
    2 linguri

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Aceasta prajitura este una din preferatele mele. Pentru pregatirea aluatului, ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. In bolul mixerului am adaugat ouale si am inceput sa mixez. Am incorporat usor zaharul in spuma obtinuta si praful de sare.

    Aceasta prajitura este una din preferatele mele. Pentru pregatirea aluatului, ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. In bolul mixerului am adaugat ouale si am inceput sa mixez. Am incorporat usor zaharul in spuma obtinuta si praful de sare.

  • Pasul 2
    terminat

    Am adaugat peste oua smantana, untura care trebuie sa fie moale si zaharul vanilat.

    Am adaugat peste oua smantana, untura care trebuie sa fie moale si zaharul vanilat.

  • Pasul 3
    terminat

    Am stins bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie si l-am pus peste amestecul de mai sus. Am incorporat treptat faina pana am obtinut un aluat neted si nelipicios.

    Am stins bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie si l-am pus peste amestecul de mai sus. Am incorporat treptat faina pana am obtinut un aluat neted si nelipicios.

  • Pasul 4
    terminat

    Am impartit aluatul in 4 bucati pe masa infainata si l-am intins pe dosul tavii, unde am asezat inainte hartie de copt. Am copt fiecare foaie timp de 12-15 minute la 180°C, sau pana se rumenesc.

    Am impartit aluatul in 4 bucati pe masa infainata si l-am intins pe dosul tavii, unde am asezat inainte hartie de copt. Am copt fiecare foaie timp de 12-15 minute la 180°C, sau pana se rumenesc.

  • Pasul 5
    terminat

    Am lasat foile sa se raceasca si m-am apucat de crema. Am pus zaharul intr-o oala pentru a se topi dupa care am adaugat cele 2 cani de apa.

    Am lasat foile sa se raceasca si m-am apucat de crema. Am pus zaharul intr-o oala pentru a se topi dupa care am adaugat cele 2 cani de apa.

  • Pasul 6
    terminat

    Am lasat pe foc pana s-a dizolvat. Intre timp, am pus ouale intr-un bol alaturi de un praf de sare si le-am mixat.

    Am lasat pe foc pana s-a dizolvat. Intre timp, am pus ouale intr-un bol alaturi de un praf de sare si le-am mixat.

  • Pasul 7
    terminat

    Am incorporat faina in amestecul obtinut si laptele. Am amestecat compozitia obtinuta cu zaharul dizolvat in apa si am amestecat pana am obtinut o crema densa.

    Am incorporat faina in amestecul obtinut si laptele. Am amestecat compozitia obtinuta cu zaharul dizolvat in apa si am amestecat pana am obtinut o crema densa.

  • Pasul 8
    terminat

    La final am oprit focul si am adaugat untul, amestecand pana la topire. Am lasat crema sa se raceasca inainte de a o mixa.

    La final am oprit focul si am adaugat untul, amestecand pana la topire. Am lasat crema sa se raceasca inainte de a o mixa.

  • Pasul 9
    terminat

    Peste prima foaie am adaugat crema, am intins pe toata suprafata, am asezat a doua foaie, crema si am continuat pana am terminat.

    Peste prima foaie am adaugat crema, am intins pe toata suprafata, am asezat a doua foaie, crema si am continuat pana am terminat.

  • Pasul 10
    terminat

    Pentru glazura am topit ciocolata alaturi de ulei, am amestecat bine, iar glazura obtinuta am intins-o peste foaia de la prajitura.

    Pentru glazura am topit ciocolata alaturi de ulei, am amestecat bine, iar glazura obtinuta am intins-o peste foaia de la prajitura.

  • Pasul 11
    terminat

    Am dat prajitura la rece inainte de servire. Multumesc pentru vizionare si sper sa incercati aceasta prajitura.

    Am dat prajitura la rece inainte de servire. Multumesc pentru vizionare si sper sa incercati aceasta prajitura.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Aceasta prajitura este una din preferatele mele. Pentru pregatirea aluatului, ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. In bolul mixerului am adaugat ouale si am inceput sa mixez. Am incorporat usor zaharul in spuma obtinuta si praful de sare.

    Aceasta prajitura este una din preferatele mele. Pentru pregatirea aluatului, ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. In bolul mixerului am adaugat ouale si am inceput sa mixez. Am incorporat usor zaharul in spuma obtinuta si praful de sare.

  • Pasul 2
    terminat

    Am adaugat peste oua smantana, untura care trebuie sa fie moale si zaharul vanilat.

    Am adaugat peste oua smantana, untura care trebuie sa fie moale si zaharul vanilat.

  • Pasul 3
    terminat

    Am stins bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie si l-am pus peste amestecul de mai sus. Am incorporat treptat faina pana am obtinut un aluat neted si nelipicios.

    Am stins bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie si l-am pus peste amestecul de mai sus. Am incorporat treptat faina pana am obtinut un aluat neted si nelipicios.

  • Pasul 4
    terminat

    Am impartit aluatul in 4 bucati pe masa infainata si l-am intins pe dosul tavii, unde am asezat inainte hartie de copt. Am copt fiecare foaie timp de 12-15 minute la 180°C, sau pana se rumenesc.

    Am impartit aluatul in 4 bucati pe masa infainata si l-am intins pe dosul tavii, unde am asezat inainte hartie de copt. Am copt fiecare foaie timp de 12-15 minute la 180°C, sau pana se rumenesc.

  • Pasul 5
    terminat

    Am lasat foile sa se raceasca si m-am apucat de crema. Am pus zaharul intr-o oala pentru a se topi dupa care am adaugat cele 2 cani de apa.

    Am lasat foile sa se raceasca si m-am apucat de crema. Am pus zaharul intr-o oala pentru a se topi dupa care am adaugat cele 2 cani de apa.

  • Pasul 6
    terminat

    Am lasat pe foc pana s-a dizolvat. Intre timp, am pus ouale intr-un bol alaturi de un praf de sare si le-am mixat.

    Am lasat pe foc pana s-a dizolvat. Intre timp, am pus ouale intr-un bol alaturi de un praf de sare si le-am mixat.

  • Pasul 7
    terminat

    Am incorporat faina in amestecul obtinut si laptele. Am amestecat compozitia obtinuta cu zaharul dizolvat in apa si am amestecat pana am obtinut o crema densa.

    Am incorporat faina in amestecul obtinut si laptele. Am amestecat compozitia obtinuta cu zaharul dizolvat in apa si am amestecat pana am obtinut o crema densa.

  • Pasul 8
    terminat

    La final am oprit focul si am adaugat untul, amestecand pana la topire. Am lasat crema sa se raceasca inainte de a o mixa.

    La final am oprit focul si am adaugat untul, amestecand pana la topire. Am lasat crema sa se raceasca inainte de a o mixa.

  • Pasul 9
    terminat

    Peste prima foaie am adaugat crema, am intins pe toata suprafata, am asezat a doua foaie, crema si am continuat pana am terminat.

    Peste prima foaie am adaugat crema, am intins pe toata suprafata, am asezat a doua foaie, crema si am continuat pana am terminat.

  • Pasul 10
    terminat

    Pentru glazura am topit ciocolata alaturi de ulei, am amestecat bine, iar glazura obtinuta am intins-o peste foaia de la prajitura.

    Pentru glazura am topit ciocolata alaturi de ulei, am amestecat bine, iar glazura obtinuta am intins-o peste foaia de la prajitura.

  • Pasul 11
    terminat

    Am dat prajitura la rece inainte de servire. Multumesc pentru vizionare si sper sa incercati aceasta prajitura.

    Am dat prajitura la rece inainte de servire. Multumesc pentru vizionare si sper sa incercati aceasta prajitura.

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Tava de copt, otel, 39 x 27 cm - Kitchen Craft
84 leiÎn stoc
Mixer cu bol 4.8L, Artisan, Model 175, Medallion Silver - KitchenAid
3490 leiÎn stoc
Set oale inox, 7 piese, "TWIN Classic" - Zwilling
990 leiÎn stoc
Bol, sticla, 11,5cm/380ml, "Lambada" - Borgonovo
9 leiÎn stoc
Hartie de copt, 15 foi Vortex
9 leiÎn stoc
Paleta servire placinta, inox, 26 cm - OXO
75 leiÎn stoc
Mixer de mana cu bol, 400W, 3 L, 4 viteze - Braun
275 leiÎn stoc
Tava cuptor, otel, 39 x 27 cm - Kitchen Craft
125 leiÎn stoc
Tava copt, aluminiu, 60 x 40 cm - AMT Gastroguss
245 leiÎn stoc
Tava pentru copt antiaderenta, aluminiu, 60 x 40 cm - de Buyer
220 leiÎn stoc
Tava copt perforata, aluminiu, 60 x 40 cm - AMT Gastroguss
245 leiÎn stoc
Tava de copt, otel, 43 x 28 cm - Kitchen Craft
55 leiÎn stoc
Tava pentru copt antiaderenta, aluminiu, 40 x 30 cm - de Buyer
128 leiÎn stoc
Tava copt, aluminiu, 53 x 32,5 cm GN 1/1 - AMT Gastroguss
415 leiÎn stoc
Farfurie desert portelan "Lisboa II", 20,5 cm - Viejo Valle
35 leiÎn stoc
Farfurie desert, ceramica, 21cm, Burgundy - Emile Henry
64 leiÎn stoc
Farfurie desert, portelan, 21 cm "Olympia" - Viejo Valle
19 leiÎn stoc
Farfurie desert gourmet, portelan, 21cm, "Laudum" - Bonna
58 leiÎn stoc
Farfurie desert gourmet, portelan, 21cm, "Marmara" - Bonna
55 leiÎn stoc
Farfurie desert, portelan, 21cm, "Drops Celadon" - Nuova R2S
49 leiÎn stoc

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Bianca Ana
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 25, 05:28
💜💜💜
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
BDaniela
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 25, 03:19
Cea mai buna, perfecta.
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.