Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Chiftelute daneze (frikadeller) cu sos de ienibahar si marar verde

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Chiftelute daneze (frikadeller) cu sos de ienibahar si marar verde
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Chiftelute daneze (frikadeller) cu sos de ienibahar si marar verde

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Frikadeller este considerat de catre danezi un fel de mancare national, fiind preferata acestora pentru cina, dar si pentru un pranz delicios. Reteta fost trecuta, prin 1200, in manuscrisul original al preparatelor daneze - FrøkenJensenskogebog - un secret bine pazit, aflat in centrul orasului Copenhaga, in subsolul frumosului Castel Rosenborg. Sunt atat de delicioase si suculente, merg de minune cu un pahar de vin, iar oaspetii vor ramane incantati ca le-ati pregatit asa o masa delicioasa.

Chiftelute daneze (frikadeller) cu sos de ienibahar si marar verde

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

15 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Frikadeller este considerat de catre danezi un fel de mancare national, fiind preferata acestora pentru cina, dar si pentru un pranz delicios. Reteta fost trecuta, prin 1200, in manuscrisul original al preparatelor daneze - FrøkenJensenskogebog - un secret bine pazit, aflat in centrul orasului Copenhaga, in subsolul frumosului Castel Rosenborg. Sunt atat de delicioase si suculente, merg de minune cu un pahar de vin, iar oaspetii vor ramane incantati ca le-ati pregatit asa o masa delicioasa.

Ingrediente

Portii:
  • 1 kg carne tocata amestec porc-vita
  • 1 buc ceapa
  • 2 buc oua
  • 100 gr smantana
  • 150 gr pesmet
  • 50 ml ulei de masline
  • 125 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 500 ml supa de pui
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura ienibahar boabe
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • varf de cutit boia
  • 1carne tocata amestec porc-vita
    1 kg
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3oua
    2 buc
  • 4smantana
    100 gr
  • 5pesmet
    150 gr
  • 6ulei de masline
    50 ml
  • 7unt
    125 gr
  • 8faina
    3 linguri
  • 9supa de pui
    500 ml
  • 10smantana pentru gatit
    300 ml
  • 11marar
    1 legatura
  • 12ienibahar boabe
    1 lingura
  • 13sare
    dupa gust
  • 14piper
    dupa gust
  • 15boia
    varf de cutit

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Ustensila tocat cu 2 lame, 17 cm - Westmark
80 leiÎn stoc
Tel inox, 23 cm - Westmark
30 leiÎn stoc
Tel inox, 32 cm - Westmark
40 leiÎn stoc
Mojar cu pistil, marmura, 10 cm - Westmark
152 leiÎn stoc

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Bibi Stanescu
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 19, 09:03
Chifteluțe daneze
Arata foarte bine!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 19, 04:17
chiftelute aromate
imi place combinatia de ienibahar si marar
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.