Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sos Chimichurri

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

HelloFresh

32 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Sos Chimichurri
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sos Chimichurri

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

HelloFresh

32 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

5 minute

Preparare

5 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Chimichurri este o sos traditional argentinian, folosit in special ca marinat sau acompaniament pentru carne, in special gratar (asado). Este preparat in principal din patrunjel proaspat, usturoi, otet, ulei de masline, sare si piper, fiind adesea imbogatit cu ierburi si condimente suplimentare precum ardei iute, oregano sau ceapa. Exista doua variante principale: chimichurri verde, care foloseste patrunjel ca ingredient de baza, si chimichurri rosu, care include rosii uscate sau ardei. Sosul are un gust vibrant si fresh, adaugand profunzime si savoare preparatelor din carne. Este popular nu doar in Argentina, ci si in alte tari sud-americane.

Sos Chimichurri

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

5 minute

Preparare

5 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Chimichurri este o sos traditional argentinian, folosit in special ca marinat sau acompaniament pentru carne, in special gratar (asado). Este preparat in principal din patrunjel proaspat, usturoi, otet, ulei de masline, sare si piper, fiind adesea imbogatit cu ierburi si condimente suplimentare precum ardei iute, oregano sau ceapa. Exista doua variante principale: chimichurri verde, care foloseste patrunjel ca ingredient de baza, si chimichurri rosu, care include rosii uscate sau ardei. Sosul are un gust vibrant si fresh, adaugand profunzime si savoare preparatelor din carne. Este popular nu doar in Argentina, ci si in alte tari sud-americane.

Ingrediente

Portii:
  • 2 legaturi patrunjel
  • 1.5 linguri oregano uscat
  • 100 ml apa
  • 100 ml otet de mere
  • 100 ml ulei
  • 3 catei usturoi
  • praf de sare
  • praf de piper
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1patrunjel
    2 legaturi
  • 2oregano uscat
    1.5 linguri
  • 3apa
    100 ml
  • 4otet de mere
    100 ml
  • 5ulei
    100 ml
  • 6usturoi
    3 catei
  • 7sare
    praf de
  • 8piper
    praf de
  • 9fulgi de ardei iute
    1 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Pentru gatirea acestei retete, de complexitate redusa, nu se acorda puncte KitchenShop. Multumim pentru intelegere.

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Satar, 15cm, "TWIN Four Star" - Zwilling
690 leiÎn stoc
Satar, 15cm, "TWIN Pollux" - Zwilling
380 leiÎn stoc
Satar, 15 cm, inox - Kitchen Craft
84 leiÎn stoc
Satar, 15cm, "ZWILLING Gourmet" - Zwilling
350 leiÎn stoc
Set cutite 5 piese, "ZWILLING Gourmet" - Zwilling
1190 leiÎn stoc
Bol pentru sos, melamina, 7,1cm, Alb - LAVA
14 leiÎn stoc
Bol pentru sos, ceramica, 6cm, Rosu - LAVA
40 leiÎn stoc
Bol pentru sos, melamina, 8cm, Alb - LAVA
28 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.