Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Risotto cremos cu creveti si sofran

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

pinksimba

176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Risotto cremos cu creveti si sofran
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Risotto cremos cu creveti si sofran

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

pinksimba

176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Ce poate fi mai delicios decat un risotto cremos, creveti fragezi si aroma subtila de sofran?

Risotto cremos cu creveti si sofran

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

30 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

pinksimba
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Ce poate fi mai delicios decat un risotto cremos, creveti fragezi si aroma subtila de sofran?
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
ingrediente
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 buc ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 250 gr orez Arborio
  • 100 ml vin alb sec
  • 700 ml apa
  • 1 lingurita sofran
  • 1 lingurita sare
  • 0.5 lingurita piper
  • 400 gr creveti Black tiger
  • 60 gr unt
  • 50 gr branza Grana Padano
  • 1ulei de masline
    2 linguri
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3usturoi
    4 catei
  • 4orez Arborio
    250 gr
  • 5vin alb sec
    100 ml
  • 6apa
    700 ml
  • 7sofran
    1 lingurita
  • 8sare
    1 lingurita
  • 9piper
    0.5 lingurita
  • 10creveti Black tiger
    400 gr
  • 11unt
    60 gr
  • 12branza Grana Padano
    50 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Incingem o tigaie in care punem uleiul de masline. Adaugam ceapa taiata cubulete si usturoiul pisat si calim 2-3 minute. Adaugam apoi orezul Arborio si calim pana acesta absoarbe tot uleiul. Apoi, stingem cu vinul alb.

    Incingem o tigaie in care punem uleiul de masline. Adaugam ceapa taiata cubulete si usturoiul pisat si calim 2-3 minute. Adaugam apoi orezul Arborio si calim pana acesta absoarbe tot uleiul. Apoi, stingem cu vinul alb.

  • Pasul 2
    terminat

    Separat punem la fiert o cratita cu apa, in care adaugam sofranul. Cand apa fierbe, adaugam cate un polonic peste orez si amestecam continuu. La acest pas adaugam si sarea si piperul. Cand orezul absoarbe toata apa, mai adaugam cate un polonic.

    Separat punem la fiert o cratita cu apa, in care adaugam sofranul. Cand apa fierbe, adaugam cate un polonic peste orez si amestecam continuu. La acest pas adaugam si sarea si piperul. Cand orezul absoarbe toata apa, mai adaugam cate un polonic.

  • Pasul 3
    terminat

    Cand adaugam ultimul polonic de apa, adaugam si crevetii si mai gatim 2-3 minute. Cand crevetii s-au gatit si orezul a absorbit toata apa, oprim focul si mutam tigaia de pe foc. Adaugam untul si branza si amestecam viguros, pana obtinem un risotto foarte cremos.

    Cand adaugam ultimul polonic de apa, adaugam si crevetii si mai gatim 2-3 minute. Cand crevetii s-au gatit si orezul a absorbit toata apa, oprim focul si mutam tigaia de pe foc. Adaugam untul si branza si amestecam viguros, pana obtinem un risotto foarte cremos.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Incingem o tigaie in care punem uleiul de masline. Adaugam ceapa taiata cubulete si usturoiul pisat si calim 2-3 minute. Adaugam apoi orezul Arborio si calim pana acesta absoarbe tot uleiul. Apoi, stingem cu vinul alb.

    Incingem o tigaie in care punem uleiul de masline. Adaugam ceapa taiata cubulete si usturoiul pisat si calim 2-3 minute. Adaugam apoi orezul Arborio si calim pana acesta absoarbe tot uleiul. Apoi, stingem cu vinul alb.

  • Pasul 2
    terminat

    Separat punem la fiert o cratita cu apa, in care adaugam sofranul. Cand apa fierbe, adaugam cate un polonic peste orez si amestecam continuu. La acest pas adaugam si sarea si piperul. Cand orezul absoarbe toata apa, mai adaugam cate un polonic.

    Separat punem la fiert o cratita cu apa, in care adaugam sofranul. Cand apa fierbe, adaugam cate un polonic peste orez si amestecam continuu. La acest pas adaugam si sarea si piperul. Cand orezul absoarbe toata apa, mai adaugam cate un polonic.

  • Pasul 3
    terminat

    Cand adaugam ultimul polonic de apa, adaugam si crevetii si mai gatim 2-3 minute. Cand crevetii s-au gatit si orezul a absorbit toata apa, oprim focul si mutam tigaia de pe foc. Adaugam untul si branza si amestecam viguros, pana obtinem un risotto foarte cremos.

    Cand adaugam ultimul polonic de apa, adaugam si crevetii si mai gatim 2-3 minute. Cand crevetii s-au gatit si orezul a absorbit toata apa, oprim focul si mutam tigaia de pe foc. Adaugam untul si branza si amestecam viguros, pana obtinem un risotto foarte cremos.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.