( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ 0 (0)
Iti place fasolea batuta? O daaaa, si mie! De cate ori nu te-ai gandit la dieta fiind, sa trisezi cu o portie?! Cu toate ca fasolea boabe este un aliment foarte sanatos si poate reduce riscul unui atac de cord si lupta impotriva diabetului zaharat, deoarece consumul de fasole ofera suficienta insulina pentru organismul uman, e bine sa stiti un lucru: fasolea batuta (chiar si cea facuta in casa) ingrasa! Asadar, depinde de modul in care este preparata, deoarece prin procesul de zdrobire a boabelor creste indexul glicemic, deci ingrasa, asa ca trebuie sa ai grija la cantitate. Motiv pentru care, decat sa ma pacalesc cu o lingura “sa nu-mi ajunga nici la o masea” cum se zice, am ales sa-mi fac pofta cat mai sanatos cu putinta. Puteti alege fie fasole verde, fasole scurta, rezultata din varietatea de soiuri de fasole ce dau fructe verzi, fie fasole galbena, rezultata din varietatea de soiuri de fasole ce dau fructe galbene. Motivatia, pe langa alte beneficii, este simpla: fasolea pastai te satura repede, oferind o masa satioasa fara prea multe calorii. Altfel spus, te poti satura fara sa te ingrasi, evident daca stii cum sa o prepari. Eu am avut fasole din gradina mamei, din toamna anului trecut, deci a fost congelata.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!