Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Rata cu varza

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Alexandra V

15 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Rata cu varza
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Rata cu varza

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Alexandra V

15 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Categorii:  Carne , Romaneasca

Pregatire

20 minute

Preparare

2 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Rata cu varza la cuptor este un preparat savuros si plin de gust, care se potriveste perfect cu o garnitura de cartofi sau mamaliga. Carnea de rata va fi frageda, iar varza va capata o aroma adanca si caramelizata, creand o combinatie perfecta.

Rata cu varza

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Carne , Romaneasca

Pregatire

20 minute

Preparare

2 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Carne , Romaneasca
Alexandra V
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

Rata cu varza la cuptor este un preparat savuros si plin de gust, care se potriveste perfect cu o garnitura de cartofi sau mamaliga. Carnea de rata va fi frageda, iar varza va capata o aroma adanca si caramelizata, creand o combinatie perfecta.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 2 buc pulpe de rata
  • 1 buc piept de rata
  • 3 linguri ulei
  • 2 buc ceapa
  • 1 buc varza
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita cimbru
  • dupa gust chimen
  • 1 frunza foi de dafin
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1pulpe de rata
    2 buc
  • 2piept de rata
    1 buc
  • 3ulei
    3 linguri
  • 4ceapa
    2 buc
  • 5varza
    1 buc
  • 6sare
    dupa gust
  • 7piper
    dupa gust
  • 8boia dulce
    1 lingurita
  • 9cimbru
    1 lingurita
  • 10chimen
    dupa gust
  • 11foi de dafin
    1 frunza
  • 12apa
    200 ml
  • 13zahar
    1 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Incepe prin a curata si a spala bine pulpele si pieptul de rata. Usuca-le cu un prosop de hartie. Taie pieptul de rata in jumatate, iar pulpele le lasi intregi. Incinge o tigaie mare cu putin ulei sau untura de porc. Prajeste pulpele si pieptul de rata pe toate partile, pana capata o culoare frumoasa, rumena. Acest pas poate dura 10-15 minute. Scoate carnea din tigaie si pune-o deoparte.

    Incepe prin a curata si a spala bine pulpele si pieptul de rata. Usuca-le cu un prosop de hartie. Taie pieptul de rata in jumatate, iar pulpele le lasi intregi. Incinge o tigaie mare cu putin ulei sau untura de porc. Prajeste pulpele si pieptul de rata pe toate partile, pana capata o culoare frumoasa, rumena. Acest pas poate dura 10-15 minute. Scoate carnea din tigaie si pune-o deoparte.

  • Pasul 2
    terminat

    Taie varza in fasii subtiri si pune-o intr-un castron. In acelasi timp, caleste ceapa, in aceeasi tigaie, folosind putin ulei sau untura, pana devin fragede (aproximativ 5-7 minute). Adauga varza in tigaie si amesteca bine cu ceapa calita. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia de ardei, o foaie de dafin si seminte de chimen, dupa gust. Daca doresti, adauga zahar pentru a carameliza varza si a-i da un gust mai dulce. Adauga 200 ml de supa de pui sau apa si lasa sa fiarba 5-10 minute, amestecand din cand in cand.

    Taie varza in fasii subtiri si pune-o intr-un castron. In acelasi timp, caleste ceapa, in aceeasi tigaie, folosind putin ulei sau untura, pana devin fragede (aproximativ 5-7 minute). Adauga varza in tigaie si amesteca bine cu ceapa calita. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia de ardei, o foaie de dafin si seminte de chimen, dupa gust. Daca doresti, adauga zahar pentru a carameliza varza si a-i da un gust mai dulce. Adauga 200 ml de supa de pui sau apa si lasa sa fiarba 5-10 minute, amestecand din cand in cand.

  • Pasul 3
    terminat

    Preincalzeste cuptorul la 180°C. Intr-un vas termorezistent (de preferat o tava adanca), pune un strat de varza cu legumele calite. Aseaza pulpele si pieptul de rata deasupra verzei. Acopera vasul cu folie de aluminiu si pune-l in cuptor. Lasa totul sa se coaca la cuptor timp de 1,5 – 2 ore, pana cand carnea de rata devine frageda si se desprinde usor de pe os. La jumatatea timpului de gatire, scoate folia pentru a lasa carnea sa se rumeneasca frumos pe partea de sus.

    Preincalzeste cuptorul la 180°C. Intr-un vas termorezistent (de preferat o tava adanca), pune un strat de varza cu legumele calite. Aseaza pulpele si pieptul de rata deasupra verzei. Acopera vasul cu folie de aluminiu si pune-l in cuptor. Lasa totul sa se coaca la cuptor timp de 1,5 – 2 ore, pana cand carnea de rata devine frageda si se desprinde usor de pe os. La jumatatea timpului de gatire, scoate folia pentru a lasa carnea sa se rumeneasca frumos pe partea de sus.

  • Pasul 4
    terminat

    Verifica daca rata este bine facuta si ajusteaza condimentele, daca este necesar. Daca varza este prea suculenta, poti lasa tava fara folie pentru ultimele 10-15 minute de coacere, pentru a permite excesului de lichid sa se evapore.

    Verifica daca rata este bine facuta si ajusteaza condimentele, daca este necesar. Daca varza este prea suculenta, poti lasa tava fara folie pentru ultimele 10-15 minute de coacere, pentru a permite excesului de lichid sa se evapore.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Incepe prin a curata si a spala bine pulpele si pieptul de rata. Usuca-le cu un prosop de hartie. Taie pieptul de rata in jumatate, iar pulpele le lasi intregi. Incinge o tigaie mare cu putin ulei sau untura de porc. Prajeste pulpele si pieptul de rata pe toate partile, pana capata o culoare frumoasa, rumena. Acest pas poate dura 10-15 minute. Scoate carnea din tigaie si pune-o deoparte.

    Incepe prin a curata si a spala bine pulpele si pieptul de rata. Usuca-le cu un prosop de hartie. Taie pieptul de rata in jumatate, iar pulpele le lasi intregi. Incinge o tigaie mare cu putin ulei sau untura de porc. Prajeste pulpele si pieptul de rata pe toate partile, pana capata o culoare frumoasa, rumena. Acest pas poate dura 10-15 minute. Scoate carnea din tigaie si pune-o deoparte.

  • Pasul 2
    terminat

    Taie varza in fasii subtiri si pune-o intr-un castron. In acelasi timp, caleste ceapa, in aceeasi tigaie, folosind putin ulei sau untura, pana devin fragede (aproximativ 5-7 minute). Adauga varza in tigaie si amesteca bine cu ceapa calita. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia de ardei, o foaie de dafin si seminte de chimen, dupa gust. Daca doresti, adauga zahar pentru a carameliza varza si a-i da un gust mai dulce. Adauga 200 ml de supa de pui sau apa si lasa sa fiarba 5-10 minute, amestecand din cand in cand.

    Taie varza in fasii subtiri si pune-o intr-un castron. In acelasi timp, caleste ceapa, in aceeasi tigaie, folosind putin ulei sau untura, pana devin fragede (aproximativ 5-7 minute). Adauga varza in tigaie si amesteca bine cu ceapa calita. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia de ardei, o foaie de dafin si seminte de chimen, dupa gust. Daca doresti, adauga zahar pentru a carameliza varza si a-i da un gust mai dulce. Adauga 200 ml de supa de pui sau apa si lasa sa fiarba 5-10 minute, amestecand din cand in cand.

  • Pasul 3
    terminat

    Preincalzeste cuptorul la 180°C. Intr-un vas termorezistent (de preferat o tava adanca), pune un strat de varza cu legumele calite. Aseaza pulpele si pieptul de rata deasupra verzei. Acopera vasul cu folie de aluminiu si pune-l in cuptor. Lasa totul sa se coaca la cuptor timp de 1,5 – 2 ore, pana cand carnea de rata devine frageda si se desprinde usor de pe os. La jumatatea timpului de gatire, scoate folia pentru a lasa carnea sa se rumeneasca frumos pe partea de sus.

    Preincalzeste cuptorul la 180°C. Intr-un vas termorezistent (de preferat o tava adanca), pune un strat de varza cu legumele calite. Aseaza pulpele si pieptul de rata deasupra verzei. Acopera vasul cu folie de aluminiu si pune-l in cuptor. Lasa totul sa se coaca la cuptor timp de 1,5 – 2 ore, pana cand carnea de rata devine frageda si se desprinde usor de pe os. La jumatatea timpului de gatire, scoate folia pentru a lasa carnea sa se rumeneasca frumos pe partea de sus.

  • Pasul 4
    terminat

    Verifica daca rata este bine facuta si ajusteaza condimentele, daca este necesar. Daca varza este prea suculenta, poti lasa tava fara folie pentru ultimele 10-15 minute de coacere, pentru a permite excesului de lichid sa se evapore.

    Verifica daca rata este bine facuta si ajusteaza condimentele, daca este necesar. Daca varza este prea suculenta, poti lasa tava fara folie pentru ultimele 10-15 minute de coacere, pentru a permite excesului de lichid sa se evapore.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.