15 retete postate
15 retete postate
Pregatire
20 minute
Preparare
2 ore
Favorita de
0 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
20 minute
Preparare
2 ore
Favorita de
0 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustareIncepe prin a curata si a spala bine pulpele si pieptul de rata. Usuca-le cu un prosop de hartie. Taie pieptul de rata in jumatate, iar pulpele le lasi intregi. Incinge o tigaie mare cu putin ulei sau untura de porc. Prajeste pulpele si pieptul de rata pe toate partile, pana capata o culoare frumoasa, rumena. Acest pas poate dura 10-15 minute. Scoate carnea din tigaie si pune-o deoparte.
Incepe prin a curata si a spala bine pulpele si pieptul de rata. Usuca-le cu un prosop de hartie. Taie pieptul de rata in jumatate, iar pulpele le lasi intregi. Incinge o tigaie mare cu putin ulei sau untura de porc. Prajeste pulpele si pieptul de rata pe toate partile, pana capata o culoare frumoasa, rumena. Acest pas poate dura 10-15 minute. Scoate carnea din tigaie si pune-o deoparte.
Taie varza in fasii subtiri si pune-o intr-un castron. In acelasi timp, caleste ceapa, in aceeasi tigaie, folosind putin ulei sau untura, pana devin fragede (aproximativ 5-7 minute). Adauga varza in tigaie si amesteca bine cu ceapa calita. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia de ardei, o foaie de dafin si seminte de chimen, dupa gust. Daca doresti, adauga zahar pentru a carameliza varza si a-i da un gust mai dulce. Adauga 200 ml de supa de pui sau apa si lasa sa fiarba 5-10 minute, amestecand din cand in cand.
Taie varza in fasii subtiri si pune-o intr-un castron. In acelasi timp, caleste ceapa, in aceeasi tigaie, folosind putin ulei sau untura, pana devin fragede (aproximativ 5-7 minute). Adauga varza in tigaie si amesteca bine cu ceapa calita. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia de ardei, o foaie de dafin si seminte de chimen, dupa gust. Daca doresti, adauga zahar pentru a carameliza varza si a-i da un gust mai dulce. Adauga 200 ml de supa de pui sau apa si lasa sa fiarba 5-10 minute, amestecand din cand in cand.
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Intr-un vas termorezistent (de preferat o tava adanca), pune un strat de varza cu legumele calite. Aseaza pulpele si pieptul de rata deasupra verzei. Acopera vasul cu folie de aluminiu si pune-l in cuptor. Lasa totul sa se coaca la cuptor timp de 1,5 – 2 ore, pana cand carnea de rata devine frageda si se desprinde usor de pe os. La jumatatea timpului de gatire, scoate folia pentru a lasa carnea sa se rumeneasca frumos pe partea de sus.
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Intr-un vas termorezistent (de preferat o tava adanca), pune un strat de varza cu legumele calite. Aseaza pulpele si pieptul de rata deasupra verzei. Acopera vasul cu folie de aluminiu si pune-l in cuptor. Lasa totul sa se coaca la cuptor timp de 1,5 – 2 ore, pana cand carnea de rata devine frageda si se desprinde usor de pe os. La jumatatea timpului de gatire, scoate folia pentru a lasa carnea sa se rumeneasca frumos pe partea de sus.
Verifica daca rata este bine facuta si ajusteaza condimentele, daca este necesar. Daca varza este prea suculenta, poti lasa tava fara folie pentru ultimele 10-15 minute de coacere, pentru a permite excesului de lichid sa se evapore.
Verifica daca rata este bine facuta si ajusteaza condimentele, daca este necesar. Daca varza este prea suculenta, poti lasa tava fara folie pentru ultimele 10-15 minute de coacere, pentru a permite excesului de lichid sa se evapore.
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Incepe prin a curata si a spala bine pulpele si pieptul de rata. Usuca-le cu un prosop de hartie. Taie pieptul de rata in jumatate, iar pulpele le lasi intregi. Incinge o tigaie mare cu putin ulei sau untura de porc. Prajeste pulpele si pieptul de rata pe toate partile, pana capata o culoare frumoasa, rumena. Acest pas poate dura 10-15 minute. Scoate carnea din tigaie si pune-o deoparte.
Incepe prin a curata si a spala bine pulpele si pieptul de rata. Usuca-le cu un prosop de hartie. Taie pieptul de rata in jumatate, iar pulpele le lasi intregi. Incinge o tigaie mare cu putin ulei sau untura de porc. Prajeste pulpele si pieptul de rata pe toate partile, pana capata o culoare frumoasa, rumena. Acest pas poate dura 10-15 minute. Scoate carnea din tigaie si pune-o deoparte.
Taie varza in fasii subtiri si pune-o intr-un castron. In acelasi timp, caleste ceapa, in aceeasi tigaie, folosind putin ulei sau untura, pana devin fragede (aproximativ 5-7 minute). Adauga varza in tigaie si amesteca bine cu ceapa calita. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia de ardei, o foaie de dafin si seminte de chimen, dupa gust. Daca doresti, adauga zahar pentru a carameliza varza si a-i da un gust mai dulce. Adauga 200 ml de supa de pui sau apa si lasa sa fiarba 5-10 minute, amestecand din cand in cand.
Taie varza in fasii subtiri si pune-o intr-un castron. In acelasi timp, caleste ceapa, in aceeasi tigaie, folosind putin ulei sau untura, pana devin fragede (aproximativ 5-7 minute). Adauga varza in tigaie si amesteca bine cu ceapa calita. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia de ardei, o foaie de dafin si seminte de chimen, dupa gust. Daca doresti, adauga zahar pentru a carameliza varza si a-i da un gust mai dulce. Adauga 200 ml de supa de pui sau apa si lasa sa fiarba 5-10 minute, amestecand din cand in cand.
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Intr-un vas termorezistent (de preferat o tava adanca), pune un strat de varza cu legumele calite. Aseaza pulpele si pieptul de rata deasupra verzei. Acopera vasul cu folie de aluminiu si pune-l in cuptor. Lasa totul sa se coaca la cuptor timp de 1,5 – 2 ore, pana cand carnea de rata devine frageda si se desprinde usor de pe os. La jumatatea timpului de gatire, scoate folia pentru a lasa carnea sa se rumeneasca frumos pe partea de sus.
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Intr-un vas termorezistent (de preferat o tava adanca), pune un strat de varza cu legumele calite. Aseaza pulpele si pieptul de rata deasupra verzei. Acopera vasul cu folie de aluminiu si pune-l in cuptor. Lasa totul sa se coaca la cuptor timp de 1,5 – 2 ore, pana cand carnea de rata devine frageda si se desprinde usor de pe os. La jumatatea timpului de gatire, scoate folia pentru a lasa carnea sa se rumeneasca frumos pe partea de sus.
Verifica daca rata este bine facuta si ajusteaza condimentele, daca este necesar. Daca varza este prea suculenta, poti lasa tava fara folie pentru ultimele 10-15 minute de coacere, pentru a permite excesului de lichid sa se evapore.
Verifica daca rata este bine facuta si ajusteaza condimentele, daca este necesar. Daca varza este prea suculenta, poti lasa tava fara folie pentru ultimele 10-15 minute de coacere, pentru a permite excesului de lichid sa se evapore.
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!