Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sufleu de spanac

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2317 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Sufleu de spanac
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sufleu de spanac

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2317 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Sufleul, un preparat delicat si aerat, specific bucatariei franceze, in aceasta reteta este preparat din spanac si un rantas din faina si lapte, combinate cu branza, galbenus si spuma de albus. Pentru un sufleu reusit, trebuie respectati cativa pasi. Ca si la orice reteta, se incepe cu pregatirea ingredientelor si a formelor de coacere. Cu aproximativ 30 de minute inainte de a ne apuca de lucru, scoatem ouale din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Formele de coacere (ramekins) trebuie unse cu unt pentru ca sufleul sa cresca frumos, fara sa se lipeasca de peretii formei. Spuma de albus trebuie sa fie aerata si incorporata cu miscari usoare, sa obtinem acea textura fina, specifica sufleurilor. Dupa ce sunt scoase din cuptor scad in volum, ceea ce este normal. Se servesc calde.

Sufleu de spanac

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

10 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Sufleul, un preparat delicat si aerat, specific bucatariei franceze, in aceasta reteta este preparat din spanac si un rantas din faina si lapte, combinate cu branza, galbenus si spuma de albus. Pentru un sufleu reusit, trebuie respectati cativa pasi. Ca si la orice reteta, se incepe cu pregatirea ingredientelor si a formelor de coacere. Cu aproximativ 30 de minute inainte de a ne apuca de lucru, scoatem ouale din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Formele de coacere (ramekins) trebuie unse cu unt pentru ca sufleul sa cresca frumos, fara sa se lipeasca de peretii formei. Spuma de albus trebuie sa fie aerata si incorporata cu miscari usoare, sa obtinem acea textura fina, specifica sufleurilor. Dupa ce sunt scoase din cuptor scad in volum, ceea ce este normal. Se servesc calde.

Ingrediente

Portii:
  • 10 gr unt
  • 250 gr baby spanac
  • 0.5 lingura ulei
  • 1 buc ceapa
  • dupa gust sare
  • 55 gr faina
  • 45 ml lapte
  • 150 gr branza Cheddar
  • 15 gr parmezan
  • 2 buc galbenus de ou
  • 2 buc albus de ou
  • dupa gust piper macinat
  • 1unt
    10 gr
  • 2baby spanac
    250 gr
  • 3ulei
    0.5 lingura
  • 4ceapa
    1 buc
  • 5sare
    dupa gust
  • 6faina
    55 gr
  • 7lapte
    45 ml
  • 8branza Cheddar
    150 gr
  • 9parmezan
    15 gr
  • 10galbenus de ou
    2 buc
  • 11albus de ou
    2 buc
  • 12piper macinat
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.