Am pregatit ceafa de porc cu ciuperci la cuptor, cu vin si mirodenii, iar alaturi, cartofi fierti, pe care i-am rumenit ulterior in tigaie cu usturoi, rozmarin.
Imi plac mult pastele cu sos, iar de data asta le-am pregatit alaturi de putina sunca (piept de porc si slanina afumata). Am ales pentru aceasta masa spirale tricolore (albe, cu spanac si cu rosii), care sunt delicioase.
Polpette sunt de fapt chiftelele, iar polpettone este o chiftea mare din carne tocata, ou, paine si cam tot ce intra in reteta clasica de chiftelute, si este facuta dintr-o singura bucata mare alungita, care se serveste musafirilor, prin feliere. Pentru o masa deosebita, va recomand sa incercati aceasta reteta, care poate fi servita atat calda (fel de baza), cat si rece (aperitiv).
O reteta delicioasa si aromata, foarte simpla de facut. Rezultatul a fost mult peste asteptarile mele. Se face dintr-o bucata de slanina stratificata cu carne, fleica, de pe burta porcului sau de langa antricot. Fara conservanti sau E-uri si cu putina rabdare si mai ales ca e facut de mine, stiu ce pun pe masa, pentru micul dejun sau, de ce nu, pe o masa de sarbatoare.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!