Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Mini Paris Brest, cu coniac si ananas

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Mini Paris Brest, cu coniac si ananas
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Mini Paris Brest, cu coniac si ananas

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

1 ora 30 minute

Preparare

1 ora 18 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Cine ar fi crezut ca un desert creat in 1910 de patisierul Louis Durand, la cererea jurnalistului Pierre Giffard, pentru comemorarea cursei de biciclete Paris-Brest-Paris din 1891, va inspira pasionati de gatit profesionisti sau doar amatori din toata lumea peste ani si ani? Un desert deosebit si elegant, la care am adaugat cateva note personale... coniacul si ananasul. Iata aceste mini Paris-Brest, cu crema de vanilie si coniac, cu bucati de ananas proaspat, glazurate cu ciocolata.

Mini Paris Brest, cu coniac si ananas

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

1 ora 30 minute

Preparare

1 ora 18 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Prezentare

Cine ar fi crezut ca un desert creat in 1910 de patisierul Louis Durand, la cererea jurnalistului Pierre Giffard, pentru comemorarea cursei de biciclete Paris-Brest-Paris din 1891, va inspira pasionati de gatit profesionisti sau doar amatori din toata lumea peste ani si ani? Un desert deosebit si elegant, la care am adaugat cateva note personale... coniacul si ananasul. Iata aceste mini Paris-Brest, cu crema de vanilie si coniac, cu bucati de ananas proaspat, glazurate cu ciocolata.

Ingrediente

Portii:
Pentru inele:
  • 110 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 130 ml ulei
  • praf de sare
  • 250 gr faina
  • 4 buc oua
  • 2 buc albus de ou
  • 1apa
    110 ml
  • 2lapte
    150 ml
  • 3ulei
    130 ml
  • 4sare
    praf de
  • 5faina
    250 gr
  • 6oua
    4 buc
  • 7albus de ou
    2 buc
Pentru crema de vanilie cu coniac:
  • 2 buc galbenus de ou
  • 30 gr indulcitor pudra
  • praf de sare
  • 250 ml lapte
  • 50 ml coniac
  • 1 lingurita vanilie
  • 35 gr faina
  • 250 gr branza Mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 1galbenus de ou
    2 buc
  • 2indulcitor pudra
    30 gr
  • 3sare
    praf de
  • 4lapte
    250 ml
  • 5coniac
    50 ml
  • 6vanilie
    1 lingurita
  • 7faina
    35 gr
  • 8branza Mascarpone
    250 gr
  • 9frisca lichida
    250 ml
Pentru decor:
  • dupa gust ananas
  • dupa gust ciocolata alba
  • dupa gust ornamente de ciocolata
  • 1ananas
    dupa gust
  • 2ciocolata alba
    dupa gust
  • 3ornamente de ciocolata
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Tel inox, 23 cm - Westmark
35 leiÎn stoc
Punga pentru ornat - Kitchen Craft
138 leiÎn stoc
Punga pentru decorare 35 cm - Westmark
40 leiÎn stoc
Punga pentru ornat, 40 cm - de Buyer
36 leiÎn stoc
Set 10 pungi decorare cu 5 duze - Westmark
29 leiÎn stoc
Set 3 carlige, 4 cm - Westmark
15 leiÎn stoc
Cantar electronic, 5kg - Zokura
69 leiÎn stoc
Cronometru digital - de Buyer
85 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.