104 retete postate
104 retete postate
Pregatire
20 minute
Preparare
40 minute
Favorita de
0 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
20 minute
Preparare
40 minute
Favorita de
0 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustareSe preincalzeste cuptorul la 200°C.
Se preincalzeste cuptorul la 200°C.
Intai, se lasa untul sa ajunga la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat, se pregateste untul aromatizat: acesta se pune intr-un bol, se adauga coaja rasa de lamaie, sare, cimbru, usturoi pisat.
Intai, se lasa untul sa ajunga la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat, se pregateste untul aromatizat: acesta se pune intr-un bol, se adauga coaja rasa de lamaie, sare, cimbru, usturoi pisat.
Se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se pune deoparte, cat ne ocupam de pui.
Se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se pune deoparte, cat ne ocupam de pui.
Puiul se spala, se intoarce cu pieptul in jos, iar cu ajutorul unei foarfece de bucatarie se taie spinarea, de jos, in sus, spre gat, cu atentie, pe langa pulpe.
Puiul se spala, se intoarce cu pieptul in jos, iar cu ajutorul unei foarfece de bucatarie se taie spinarea, de jos, in sus, spre gat, cu atentie, pe langa pulpe.
Se poate tampona de excesul de apa.
Se poate tampona de excesul de apa.
Se presara sare si piper in cavitatea puiului.
Se presara sare si piper in cavitatea puiului.
Cu grija, se desprinde pielea puiului de pe piept si de pe pulpe, introducand palma sub piele. Se desprinde cu atentie tesutul de pe mijlocul pieptului, care tine pielea lipita de carne. Cu grija, deoarece nu dorim sa rupem pielea.
Cu grija, se desprinde pielea puiului de pe piept si de pe pulpe, introducand palma sub piele. Se desprinde cu atentie tesutul de pe mijlocul pieptului, care tine pielea lipita de carne. Cu grija, deoarece nu dorim sa rupem pielea.
Apoi, tot la fel de elegant, introducem unt pe sub pielea puiului (piept si pulpe). Pastram o lingura de amestec. Apoi distribuim usor untul, masand suprafata pieptului.
Apoi, tot la fel de elegant, introducem unt pe sub pielea puiului (piept si pulpe). Pastram o lingura de amestec. Apoi distribuim usor untul, masand suprafata pieptului.
Cu lingura de unt pusa deoparte ungem puiul pe exterior. Niciodata nu e prea mult unt (doar daca esti la dieta).
Cu lingura de unt pusa deoparte ungem puiul pe exterior. Niciodata nu e prea mult unt (doar daca esti la dieta).
Se aseaza puiul intr-o tava (in cazul meu a fost o tava de cuptor, tapetata cu hartie pentru copt) si se introduce la cuptor si se coace pentru 20 de minute.
Se aseaza puiul intr-o tava (in cazul meu a fost o tava de cuptor, tapetata cu hartie pentru copt) si se introduce la cuptor si se coace pentru 20 de minute.
Se scoate putin tava din cuptor, apoi se unge puiul cu untul din tava, folosind o pensula.
Se scoate putin tava din cuptor, apoi se unge puiul cu untul din tava, folosind o pensula.
Se da puiul la cuptor, pentru 10 minute.
Se da puiul la cuptor, pentru 10 minute.
Dupa acest interval, se scoate iarasi tava si se unge din nou. De data aceasta va fi mai mult unt in tava, puteti folosi chiar si o lingura.
Dupa acest interval, se scoate iarasi tava si se unge din nou. De data aceasta va fi mai mult unt in tava, puteti folosi chiar si o lingura.
Se mai coace inca 10-15 minute, pana sunteti multumiti de culoare.
Se mai coace inca 10-15 minute, pana sunteti multumiti de culoare.
Se serveste puiul cu garnitura preferata.
Se serveste puiul cu garnitura preferata.
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Se preincalzeste cuptorul la 200°C.
Se preincalzeste cuptorul la 200°C.
Intai, se lasa untul sa ajunga la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat, se pregateste untul aromatizat: acesta se pune intr-un bol, se adauga coaja rasa de lamaie, sare, cimbru, usturoi pisat.
Intai, se lasa untul sa ajunga la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat, se pregateste untul aromatizat: acesta se pune intr-un bol, se adauga coaja rasa de lamaie, sare, cimbru, usturoi pisat.
Se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se pune deoparte, cat ne ocupam de pui.
Se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se pune deoparte, cat ne ocupam de pui.
Puiul se spala, se intoarce cu pieptul in jos, iar cu ajutorul unei foarfece de bucatarie se taie spinarea, de jos, in sus, spre gat, cu atentie, pe langa pulpe.
Puiul se spala, se intoarce cu pieptul in jos, iar cu ajutorul unei foarfece de bucatarie se taie spinarea, de jos, in sus, spre gat, cu atentie, pe langa pulpe.
Se poate tampona de excesul de apa.
Se poate tampona de excesul de apa.
Se presara sare si piper in cavitatea puiului.
Se presara sare si piper in cavitatea puiului.
Cu grija, se desprinde pielea puiului de pe piept si de pe pulpe, introducand palma sub piele. Se desprinde cu atentie tesutul de pe mijlocul pieptului, care tine pielea lipita de carne. Cu grija, deoarece nu dorim sa rupem pielea.
Cu grija, se desprinde pielea puiului de pe piept si de pe pulpe, introducand palma sub piele. Se desprinde cu atentie tesutul de pe mijlocul pieptului, care tine pielea lipita de carne. Cu grija, deoarece nu dorim sa rupem pielea.
Apoi, tot la fel de elegant, introducem unt pe sub pielea puiului (piept si pulpe). Pastram o lingura de amestec. Apoi distribuim usor untul, masand suprafata pieptului.
Apoi, tot la fel de elegant, introducem unt pe sub pielea puiului (piept si pulpe). Pastram o lingura de amestec. Apoi distribuim usor untul, masand suprafata pieptului.
Cu lingura de unt pusa deoparte ungem puiul pe exterior. Niciodata nu e prea mult unt (doar daca esti la dieta).
Cu lingura de unt pusa deoparte ungem puiul pe exterior. Niciodata nu e prea mult unt (doar daca esti la dieta).
Se aseaza puiul intr-o tava (in cazul meu a fost o tava de cuptor, tapetata cu hartie pentru copt) si se introduce la cuptor si se coace pentru 20 de minute.
Se aseaza puiul intr-o tava (in cazul meu a fost o tava de cuptor, tapetata cu hartie pentru copt) si se introduce la cuptor si se coace pentru 20 de minute.
Se scoate putin tava din cuptor, apoi se unge puiul cu untul din tava, folosind o pensula.
Se scoate putin tava din cuptor, apoi se unge puiul cu untul din tava, folosind o pensula.
Se da puiul la cuptor, pentru 10 minute.
Se da puiul la cuptor, pentru 10 minute.
Dupa acest interval, se scoate iarasi tava si se unge din nou. De data aceasta va fi mai mult unt in tava, puteti folosi chiar si o lingura.
Dupa acest interval, se scoate iarasi tava si se unge din nou. De data aceasta va fi mai mult unt in tava, puteti folosi chiar si o lingura.
Se mai coace inca 10-15 minute, pana sunteti multumiti de culoare.
Se mai coace inca 10-15 minute, pana sunteti multumiti de culoare.
Se serveste puiul cu garnitura preferata.
Se serveste puiul cu garnitura preferata.
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!