Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pui intreg, la cuptor, cu unt aromatizat

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

HelloFresh

104 retete postate

gatesc.co
Chef
Pui intreg, la cuptor, cu unt aromatizat
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pui intreg, la cuptor, cu unt aromatizat

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

HelloFresh

104 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Nu e un preparat care se pregateste elegant. E messy, ca sa zic asa, insa finalul chiar este rafinat. Nu mai spun cat e de gustos! Combinatia intre unt si coaja de lamaie este una castigatoare!

Pui intreg, la cuptor, cu unt aromatizat

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

20 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

HelloFresh
Chef
gatesc.co

Prezentare

Nu e un preparat care se pregateste elegant. E messy, ca sa zic asa, insa finalul chiar este rafinat. Nu mai spun cat e de gustos! Combinatia intre unt si coaja de lamaie este una castigatoare!
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 1 buc pui
  • 4 linguri unt
  • 1 buc lamai
  • praf de sare
  • 2 lingurite cimbru
  • 2 catei usturoi
  • praf de piper
  • 1pui
    1 buc
  • 2unt
    4 linguri
  • 3lamai
    1 buc
  • 4sare
    praf de
  • 5cimbru
    2 lingurite
  • 6usturoi
    2 catei
  • 7piper
    praf de

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Se preincalzeste cuptorul la 200°C.

    Se preincalzeste cuptorul la 200°C.

  • Pasul 2
    terminat

    Intai, se lasa untul sa ajunga la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat, se pregateste untul aromatizat: acesta se pune intr-un bol, se adauga coaja rasa de lamaie, sare, cimbru, usturoi pisat.

    Intai, se lasa untul sa ajunga la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat, se pregateste untul aromatizat: acesta se pune intr-un bol, se adauga coaja rasa de lamaie, sare, cimbru, usturoi pisat.

  • Pasul 3
    terminat

    Se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se pune deoparte, cat ne ocupam de pui.

    Se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se pune deoparte, cat ne ocupam de pui.

  • Pasul 4
    terminat

    Puiul se spala, se intoarce cu pieptul in jos, iar cu ajutorul unei foarfece de bucatarie se taie spinarea, de jos, in sus, spre gat, cu atentie, pe langa pulpe.

    Puiul se spala, se intoarce cu pieptul in jos, iar cu ajutorul unei foarfece de bucatarie se taie spinarea, de jos, in sus, spre gat, cu atentie, pe langa pulpe.

  • Pasul 5
    terminat

    Se poate tampona de excesul de apa.

    Se poate tampona de excesul de apa.

  • Pasul 6
    terminat

    Se presara sare si piper in cavitatea puiului.

    Se presara sare si piper in cavitatea puiului.

  • Pasul 7
    terminat

    Cu grija, se desprinde pielea puiului de pe piept si de pe pulpe, introducand palma sub piele. Se desprinde cu atentie tesutul de pe mijlocul pieptului, care tine pielea lipita de carne. Cu grija, deoarece nu dorim sa rupem pielea.

    Cu grija, se desprinde pielea puiului de pe piept si de pe pulpe, introducand palma sub piele. Se desprinde cu atentie tesutul de pe mijlocul pieptului, care tine pielea lipita de carne. Cu grija, deoarece nu dorim sa rupem pielea.

  • Pasul 8
    terminat

    Apoi, tot la fel de elegant, introducem unt pe sub pielea puiului (piept si pulpe). Pastram o lingura de amestec. Apoi distribuim usor untul, masand suprafata pieptului.

    Apoi, tot la fel de elegant, introducem unt pe sub pielea puiului (piept si pulpe). Pastram o lingura de amestec. Apoi distribuim usor untul, masand suprafata pieptului.

  • Pasul 9
    terminat

    Cu lingura de unt pusa deoparte ungem puiul pe exterior. Niciodata nu e prea mult unt (doar daca esti la dieta).

    Cu lingura de unt pusa deoparte ungem puiul pe exterior. Niciodata nu e prea mult unt (doar daca esti la dieta).

  • Pasul 10
    terminat

    Se aseaza puiul intr-o tava (in cazul meu a fost o tava de cuptor, tapetata cu hartie pentru copt) si se introduce la cuptor si se coace pentru 20 de minute.

    Se aseaza puiul intr-o tava (in cazul meu a fost o tava de cuptor, tapetata cu hartie pentru copt) si se introduce la cuptor si se coace pentru 20 de minute.

  • Pasul 11
    terminat

    Se scoate putin tava din cuptor, apoi se unge puiul cu untul din tava, folosind o pensula.

    Se scoate putin tava din cuptor, apoi se unge puiul cu untul din tava, folosind o pensula.

  • Pasul 12
    terminat

    Se da puiul la cuptor, pentru 10 minute.

    Se da puiul la cuptor, pentru 10 minute.

  • Pasul 13
    terminat

    Dupa acest interval, se scoate iarasi tava si se unge din nou. De data aceasta va fi mai mult unt in tava, puteti folosi chiar si o lingura.

    Dupa acest interval, se scoate iarasi tava si se unge din nou. De data aceasta va fi mai mult unt in tava, puteti folosi chiar si o lingura.

  • Pasul 14
    terminat

    Se mai coace inca 10-15 minute, pana sunteti multumiti de culoare.

    Se mai coace inca 10-15 minute, pana sunteti multumiti de culoare.

  • Pasul 15
    terminat

    Se serveste puiul cu garnitura preferata.

    Se serveste puiul cu garnitura preferata.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Se preincalzeste cuptorul la 200°C.

    Se preincalzeste cuptorul la 200°C.

  • Pasul 2
    terminat

    Intai, se lasa untul sa ajunga la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat, se pregateste untul aromatizat: acesta se pune intr-un bol, se adauga coaja rasa de lamaie, sare, cimbru, usturoi pisat.

    Intai, se lasa untul sa ajunga la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat, se pregateste untul aromatizat: acesta se pune intr-un bol, se adauga coaja rasa de lamaie, sare, cimbru, usturoi pisat.

  • Pasul 3
    terminat

    Se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se pune deoparte, cat ne ocupam de pui.

    Se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se pune deoparte, cat ne ocupam de pui.

  • Pasul 4
    terminat

    Puiul se spala, se intoarce cu pieptul in jos, iar cu ajutorul unei foarfece de bucatarie se taie spinarea, de jos, in sus, spre gat, cu atentie, pe langa pulpe.

    Puiul se spala, se intoarce cu pieptul in jos, iar cu ajutorul unei foarfece de bucatarie se taie spinarea, de jos, in sus, spre gat, cu atentie, pe langa pulpe.

  • Pasul 5
    terminat

    Se poate tampona de excesul de apa.

    Se poate tampona de excesul de apa.

  • Pasul 6
    terminat

    Se presara sare si piper in cavitatea puiului.

    Se presara sare si piper in cavitatea puiului.

  • Pasul 7
    terminat

    Cu grija, se desprinde pielea puiului de pe piept si de pe pulpe, introducand palma sub piele. Se desprinde cu atentie tesutul de pe mijlocul pieptului, care tine pielea lipita de carne. Cu grija, deoarece nu dorim sa rupem pielea.

    Cu grija, se desprinde pielea puiului de pe piept si de pe pulpe, introducand palma sub piele. Se desprinde cu atentie tesutul de pe mijlocul pieptului, care tine pielea lipita de carne. Cu grija, deoarece nu dorim sa rupem pielea.

  • Pasul 8
    terminat

    Apoi, tot la fel de elegant, introducem unt pe sub pielea puiului (piept si pulpe). Pastram o lingura de amestec. Apoi distribuim usor untul, masand suprafata pieptului.

    Apoi, tot la fel de elegant, introducem unt pe sub pielea puiului (piept si pulpe). Pastram o lingura de amestec. Apoi distribuim usor untul, masand suprafata pieptului.

  • Pasul 9
    terminat

    Cu lingura de unt pusa deoparte ungem puiul pe exterior. Niciodata nu e prea mult unt (doar daca esti la dieta).

    Cu lingura de unt pusa deoparte ungem puiul pe exterior. Niciodata nu e prea mult unt (doar daca esti la dieta).

  • Pasul 10
    terminat

    Se aseaza puiul intr-o tava (in cazul meu a fost o tava de cuptor, tapetata cu hartie pentru copt) si se introduce la cuptor si se coace pentru 20 de minute.

    Se aseaza puiul intr-o tava (in cazul meu a fost o tava de cuptor, tapetata cu hartie pentru copt) si se introduce la cuptor si se coace pentru 20 de minute.

  • Pasul 11
    terminat

    Se scoate putin tava din cuptor, apoi se unge puiul cu untul din tava, folosind o pensula.

    Se scoate putin tava din cuptor, apoi se unge puiul cu untul din tava, folosind o pensula.

  • Pasul 12
    terminat

    Se da puiul la cuptor, pentru 10 minute.

    Se da puiul la cuptor, pentru 10 minute.

  • Pasul 13
    terminat

    Dupa acest interval, se scoate iarasi tava si se unge din nou. De data aceasta va fi mai mult unt in tava, puteti folosi chiar si o lingura.

    Dupa acest interval, se scoate iarasi tava si se unge din nou. De data aceasta va fi mai mult unt in tava, puteti folosi chiar si o lingura.

  • Pasul 14
    terminat

    Se mai coace inca 10-15 minute, pana sunteti multumiti de culoare.

    Se mai coace inca 10-15 minute, pana sunteti multumiti de culoare.

  • Pasul 15
    terminat

    Se serveste puiul cu garnitura preferata.

    Se serveste puiul cu garnitura preferata.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.