Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Orez cu legume si lamaie

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2365 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Orez cu legume si lamaie
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Orez cu legume si lamaie

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2365 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

O mancare in stil asiatic, cu legumele gatite in ulei infuzat cu seminte de mustar negru, seminte de cumin si frunze de curry si amestecate cu orezul fiert. Gustul este inviorat de sucul de lamaie si frunzele de coriandru iar contrastul de textura este dat de arahidele prajite. Un preparat complex, viu colorat, care se poate servi ca atare sau ca si garnitura, dupa preferinte.

Orez cu legume si lamaie

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

O mancare in stil asiatic, cu legumele gatite in ulei infuzat cu seminte de mustar negru, seminte de cumin si frunze de curry si amestecate cu orezul fiert. Gustul este inviorat de sucul de lamaie si frunzele de coriandru iar contrastul de textura este dat de arahidele prajite. Un preparat complex, viu colorat, care se poate servi ca atare sau ca si garnitura, dupa preferinte.

Ingrediente

Portii:
Orez
  • 200 gr orez Basmati
  • 350 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 1 lingurita seminte de chimion
  • 8 buc frunze de curry
  • 1 buc ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 20 gr ghimbir
  • 1 buc morcovi
  • 1 buc ardei gras
  • 200 gr fasole verde congelata
  • 0.5 lingurita turmeric macinat
  • dupa gust piper Cayenne
  • 30 ml suc de lamaie
  • dupa gust sare
  • 1orez Basmati
    200 gr
  • 2apa
    350 ml
  • 3ulei
    20 ml
  • 4seminte de mustar
    1 lingurita
  • 5seminte de chimion
    1 lingurita
  • 6frunze de curry
    8 buc
  • 7ceapa
    1 buc
  • 8usturoi
    3 catei
  • 9ghimbir
    20 gr
  • 10morcovi
    1 buc
  • 11ardei gras
    1 buc
  • 12fasole verde congelata
    200 gr
  • 13turmeric macinat
    0.5 lingurita
  • 14piper Cayenne
    dupa gust
  • 15suc de lamaie
    30 ml
  • 16sare
    dupa gust
Servire
  • dupa gust frunze de coriandru
  • dupa gust arahide
  • 1frunze de coriandru
    dupa gust
  • 2arahide
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Lingura orez, silicon, 22 cm - Staub
95 leiÎn stoc
Mojar cu pistil, granit, 16 cm - Kesper
110 leiÎn stoc
Mojar cu pistil, 20 cm, granit - Kitchen Craft
254 leiÎn stoc
Shaker condimente, sticla - OXO
49 leiÎn stoc
Cutit Santoku 18 cm TWIN Chef - Zwilling
260 leiÎn stoc
Cutit Santoku, 18cm, "ZWILLING Pro" - Zwilling
545 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.