Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Briose turta dulce

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Ruxy

1006 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Briose turta dulce
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Briose turta dulce

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Ruxy

1006 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi

Pregatire

30 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

O minunatie!!!

Briose turta dulce

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Deserturi

Pregatire

30 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Deserturi
Ruxy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

O minunatie!!!
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 130 gr faina de tapioca
  • 100 gr faina de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri unt de cocos
  • 3 linguri unt de cacao
  • 4 linguri miere de salcam
  • 3 linguri zahar de cocos
  • 3 buc oua
  • dupa gust esenta de vanilie
  • 2 lingurite condimente pentru turta dulce
  • dupa gust esenta de rom
  • 1 buc portocale
  • 1 varf de cutit cardamon macinat
  • 2 linguri cacao
  • dupa gust bomboane decorative
  • 1faina de tapioca
    130 gr
  • 2faina de cocos
    100 gr
  • 3praf de copt
    1 lingurita
  • 4unt de cocos
    2 linguri
  • 5unt de cacao
    3 linguri
  • 6miere de salcam
    4 linguri
  • 7zahar de cocos
    3 linguri
  • 8oua
    3 buc
  • 9esenta de vanilie
    dupa gust
  • 10condimente pentru turta dulce
    2 lingurite
  • 11esenta de rom
    dupa gust
  • 12portocale
    1 buc
  • 13cardamon macinat
    1 varf de cutit
  • 14cacao
    2 linguri
  • 15bomboane decorative
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Untul de cacao si untul de cocos se pun intr-un vas si se topesc pe baie de aburi, se lasa putin la racit.

    Untul de cacao si untul de cocos se pun intr-un vas si se topesc pe baie de aburi, se lasa putin la racit.

  • Pasul 2
    terminat

    In bolul de mixer, se mixeaza ouale cu mierea un minut. Se adauga pe rand zaharul de cocos, condimentele de turta dulce, coaja rasa de la o portocala, esenta de rom, esenta de vanilie, cardamonul, untul topit si putin racit, cacaua, faina de tapioca, cea de cocos si praful de copt si se mixeaza in continuare, pana la omogenizare.

    In bolul de mixer, se mixeaza ouale cu mierea un minut. Se adauga pe rand zaharul de cocos, condimentele de turta dulce, coaja rasa de la o portocala, esenta de rom, esenta de vanilie, cardamonul, untul topit si putin racit, cacaua, faina de tapioca, cea de cocos si praful de copt si se mixeaza in continuare, pana la omogenizare.

  • Pasul 3
    terminat

    Se pune cate o lingura din compozitie in formele de briose, se presara bombonelele si se coc 20 de minute la 190°C sau pe programul de patiserie, pana se rumenesc frumos.

    Se pune cate o lingura din compozitie in formele de briose, se presara bombonelele si se coc 20 de minute la 190°C sau pe programul de patiserie, pana se rumenesc frumos.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Untul de cacao si untul de cocos se pun intr-un vas si se topesc pe baie de aburi, se lasa putin la racit.

    Untul de cacao si untul de cocos se pun intr-un vas si se topesc pe baie de aburi, se lasa putin la racit.

  • Pasul 2
    terminat

    In bolul de mixer, se mixeaza ouale cu mierea un minut. Se adauga pe rand zaharul de cocos, condimentele de turta dulce, coaja rasa de la o portocala, esenta de rom, esenta de vanilie, cardamonul, untul topit si putin racit, cacaua, faina de tapioca, cea de cocos si praful de copt si se mixeaza in continuare, pana la omogenizare.

    In bolul de mixer, se mixeaza ouale cu mierea un minut. Se adauga pe rand zaharul de cocos, condimentele de turta dulce, coaja rasa de la o portocala, esenta de rom, esenta de vanilie, cardamonul, untul topit si putin racit, cacaua, faina de tapioca, cea de cocos si praful de copt si se mixeaza in continuare, pana la omogenizare.

  • Pasul 3
    terminat

    Se pune cate o lingura din compozitie in formele de briose, se presara bombonelele si se coc 20 de minute la 190°C sau pe programul de patiserie, pana se rumenesc frumos.

    Se pune cate o lingura din compozitie in formele de briose, se presara bombonelele si se coc 20 de minute la 190°C sau pe programul de patiserie, pana se rumenesc frumos.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.