Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tochitura de porc

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

PanaCris

85 retete postate

gatesc.co
Master Chef
Tochitura de porc
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tochitura de porc

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

PanaCris

85 retete postate

gatesc.co
Master Chef
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

O reteta traditionala, ca la bunica sau mama, nu am, deoarece am descoperit acest fel de mancare, doar cand am ajuns sa locuiesc in Regat, adica ragatime ;). Initial, am trait cu impresia ca e un fel de mancare ”reciclata”, adica a mai ramas un pic de friptura, un pic de carnati, bacon si maruntaie si prin frigider, le combini, le dai un pic in clocot sa se impreuneze gusturile si gata. Dar pentru aceasta provocare m-am documentat si mi s-a dat peste cap toata teoria mea :D. Tochitura e un fel intradevar special, ce se prepara de obicei dupa ce se taie porcul. M-am insiprat din cartile minunate ale lui  Radu Anton Roman, unde am gasit ceva minunat si apetisant. Asa ca sa lasam povestile si sa trecem la treaba.

Tochitura de porc

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Romaneasca
PanaCris
Master Chef
gatesc.co

Prezentare

O reteta traditionala, ca la bunica sau mama, nu am, deoarece am descoperit acest fel de mancare, doar cand am ajuns sa locuiesc in Regat, adica ragatime ;). Initial, am trait cu impresia ca e un fel de mancare ”reciclata”, adica a mai ramas un pic de friptura, un pic de carnati, bacon si maruntaie si prin frigider, le combini, le dai un pic in clocot sa se impreuneze gusturile si gata. Dar pentru aceasta provocare m-am documentat si mi s-a dat peste cap toata teoria mea :D. Tochitura e un fel intradevar special, ce se prepara de obicei dupa ce se taie porcul. M-am insiprat din cartile minunate ale lui  Radu Anton Roman, unde am gasit ceva minunat si apetisant. Asa ca sa lasam povestile si sa trecem la treaba.

Ingrediente

Portii:
  • 1 kg carne de porc
  • 300 gr ficat de porc
  • 300 gr carnati afumati
  • 125 gr bacon
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 frunza foi de dafin
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1carne de porc
    1 kg
  • 2ficat de porc
    300 gr
  • 3carnati afumati
    300 gr
  • 4bacon
    125 gr
  • 5untura de porc
    2 linguri
  • 6sare
    1 lingura
  • 7piper macinat
    1 lingurita
  • 8cimbru
    1 lingurita
  • 9foi de dafin
    1 frunza
  • 10boia dulce
    1 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 19, 09:18
Placere ...nevinovata
Tochitura aceasta este una dintre cele mai iubite mancaruri romanesti,nu se face greu si e foarte gustoasa...mai ales alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi.Iar aceasta arata intr-un mare fel de iti vine sa infigi furculita in poza...
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.