Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

(*)(*)(*)(*)(*) (16)
 chef profile img

Andra

237 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

(*)(*)(*)(*)(*) (16)
chef profile img

Andra

237 retete postate

gatesc.co
Mini Chef

Pregatire

1 ora

Preparare

1 ora

Favorita de

6 bucatari

Dificultate

Medie

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit modificari pe parcurs, dar va asigur ca a iesit ceva foarte bun. Cu atele nu am fost prea multumita, pentru ca au mai lasat cate o scamuta, dar altele n-am avut.

Dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

(*)(*)(*)(*)(*) ( 16 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

1 ora

Preparare

1 ora

Favorita de

6 bucatari

Dificultate

Medie

Andra
Mini Chef
gatesc.co

Prezentare

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit modificari pe parcurs, dar va asigur ca a iesit ceva foarte bun. Cu atele nu am fost prea multumita, pentru ca au mai lasat cate o scamuta, dar altele n-am avut.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 250 gr dovleac placintar
  • 80 gr zahar
  • 1 varf de cutit scortisoara macinata
  • 270 gr faina
  • 3 gr sare
  • 3 gr drojdie uscata
  • 70 gr lapte
  • 30 gr apa
  • 5 gr esenta de vanilie
  • 20 gr unt
  • 1 buc galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • 3 buc nuci pecan
  • 1dovleac placintar
    250 gr
  • 2zahar
    80 gr
  • 3scortisoara macinata
    1 varf de cutit
  • 4faina
    270 gr
  • 5sare
    3 gr
  • 6drojdie uscata
    3 gr
  • 7lapte
    70 gr
  • 8apa
    30 gr
  • 9esenta de vanilie
    5 gr
  • 10unt
    20 gr
  • 11galbenus de ou
    1 buc
  • 12lapte
    1 lingura
  • 13nuci pecan
    3 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare. Se pune la calit cu 50 g zahar. Dupa ce a scazut zeama lasata, se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.

    Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare. Se pune la calit cu 50 g zahar. Dupa ce a scazut zeama lasata, se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.

  • Pasul 2
    terminat

    Se dau deoparte 120 g de dovleac calit pentru aluat, iar peste restul (100 g au ramas) se pun 10 g zahar si un varf de lingurita de scortisoara.

    Se dau deoparte 120 g de dovleac calit pentru aluat, iar peste restul (100 g au ramas) se pun 10 g zahar si un varf de lingurita de scortisoara.

  • Pasul 3
    terminat

    Se cern 200 g faina intr-un castron si se adauga peste aceasta 20 g zahar, 3 g sare si 3 g drojdie uscata si se amesteca.

    Se cern 200 g faina intr-un castron si se adauga peste aceasta 20 g zahar, 3 g sare si 3 g drojdie uscata si se amesteca.

  • Pasul 4
    terminat

    Se incalzesc laptele, apa si esenta de vanilie si se toarna peste faina. Se amesteca totul, apoi se adauga dovleacul calit (120 g). Se framanta aluatul si se incorporeaza untul. Se mai adauga faina daca este necesar si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de castron (eu am mai adaugat 70 g faina).

    Se incalzesc laptele, apa si esenta de vanilie si se toarna peste faina. Se amesteca totul, apoi se adauga dovleacul calit (120 g). Se framanta aluatul si se incorporeaza untul. Se mai adauga faina daca este necesar si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de castron (eu am mai adaugat 70 g faina).

  • Pasul 5
    terminat

    Se spala mainile si se ung cu ulei. Se unge si castronul cu ulei, iar din aluat se formeaza o bila, care se lasa la crescut la loc cald, acoperita cu un prosop.

    Se spala mainile si se ung cu ulei. Se unge si castronul cu ulei, iar din aluat se formeaza o bila, care se lasa la crescut la loc cald, acoperita cu un prosop.

  • Pasul 6
    terminat

    Se dau atele/sforile prin faina.

    Se dau atele/sforile prin faina.

  • Pasul 7
    terminat

    Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe masa de lucru unsa cu ulei si se imparte in sase. Din fiecare parte se formeaza cate o bila care se aplatizeaza si se umple cu dovleac calit. Se da forma de bila din nou si se leaga cu o ata/sfoara astfel incat sa iasa 8 parti. Se aseaza "dovlecii" intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se acopera cu o folie si se lasa sa creasca la loc cald.

    Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe masa de lucru unsa cu ulei si se imparte in sase. Din fiecare parte se formeaza cate o bila care se aplatizeaza si se umple cu dovleac calit. Se da forma de bila din nou si se leaga cu o ata/sfoara astfel incat sa iasa 8 parti. Se aseaza "dovlecii" intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se acopera cu o folie si se lasa sa creasca la loc cald.

  • Pasul 8
    terminat

    Preincalzim cuptorul.

    Preincalzim cuptorul.

  • Pasul 9
    terminat

    Dupa ce "dovlecii" au crescut, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se introduce tava la cuptor.

    Dupa ce "dovlecii" au crescut, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se introduce tava la cuptor.

  • Pasul 10
    terminat

    Dupa ce s-au rumenit frumos, "dovlecii" se lasa sa se raceasca, apoi li se scot atele/sforile, li se pun in mijloc sferturi de nuci pecan cu rolul de codita si se pudreaza cu zahar.

    Dupa ce s-au rumenit frumos, "dovlecii" se lasa sa se raceasca, apoi li se scot atele/sforile, li se pun in mijloc sferturi de nuci pecan cu rolul de codita si se pudreaza cu zahar.

Nota

Sunt necesare 6 ate groase/sfori de 50-80 cm fiecare.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare. Se pune la calit cu 50 g zahar. Dupa ce a scazut zeama lasata, se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.

    Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare. Se pune la calit cu 50 g zahar. Dupa ce a scazut zeama lasata, se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.

  • Pasul 2
    terminat

    Se dau deoparte 120 g de dovleac calit pentru aluat, iar peste restul (100 g au ramas) se pun 10 g zahar si un varf de lingurita de scortisoara.

    Se dau deoparte 120 g de dovleac calit pentru aluat, iar peste restul (100 g au ramas) se pun 10 g zahar si un varf de lingurita de scortisoara.

  • Pasul 3
    terminat

    Se cern 200 g faina intr-un castron si se adauga peste aceasta 20 g zahar, 3 g sare si 3 g drojdie uscata si se amesteca.

    Se cern 200 g faina intr-un castron si se adauga peste aceasta 20 g zahar, 3 g sare si 3 g drojdie uscata si se amesteca.

  • Pasul 4
    terminat

    Se incalzesc laptele, apa si esenta de vanilie si se toarna peste faina. Se amesteca totul, apoi se adauga dovleacul calit (120 g). Se framanta aluatul si se incorporeaza untul. Se mai adauga faina daca este necesar si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de castron (eu am mai adaugat 70 g faina).

    Se incalzesc laptele, apa si esenta de vanilie si se toarna peste faina. Se amesteca totul, apoi se adauga dovleacul calit (120 g). Se framanta aluatul si se incorporeaza untul. Se mai adauga faina daca este necesar si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de castron (eu am mai adaugat 70 g faina).

  • Pasul 5
    terminat

    Se spala mainile si se ung cu ulei. Se unge si castronul cu ulei, iar din aluat se formeaza o bila, care se lasa la crescut la loc cald, acoperita cu un prosop.

    Se spala mainile si se ung cu ulei. Se unge si castronul cu ulei, iar din aluat se formeaza o bila, care se lasa la crescut la loc cald, acoperita cu un prosop.

  • Pasul 6
    terminat

    Se dau atele/sforile prin faina.

    Se dau atele/sforile prin faina.

  • Pasul 7
    terminat

    Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe masa de lucru unsa cu ulei si se imparte in sase. Din fiecare parte se formeaza cate o bila care se aplatizeaza si se umple cu dovleac calit. Se da forma de bila din nou si se leaga cu o ata/sfoara astfel incat sa iasa 8 parti. Se aseaza "dovlecii" intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se acopera cu o folie si se lasa sa creasca la loc cald.

    Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe masa de lucru unsa cu ulei si se imparte in sase. Din fiecare parte se formeaza cate o bila care se aplatizeaza si se umple cu dovleac calit. Se da forma de bila din nou si se leaga cu o ata/sfoara astfel incat sa iasa 8 parti. Se aseaza "dovlecii" intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se acopera cu o folie si se lasa sa creasca la loc cald.

  • Pasul 8
    terminat

    Preincalzim cuptorul.

    Preincalzim cuptorul.

  • Pasul 9
    terminat

    Dupa ce "dovlecii" au crescut, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se introduce tava la cuptor.

    Dupa ce "dovlecii" au crescut, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se introduce tava la cuptor.

  • Pasul 10
    terminat

    Dupa ce s-au rumenit frumos, "dovlecii" se lasa sa se raceasca, apoi li se scot atele/sforile, li se pun in mijloc sferturi de nuci pecan cu rolul de codita si se pudreaza cu zahar.

    Dupa ce s-au rumenit frumos, "dovlecii" se lasa sa se raceasca, apoi li se scot atele/sforile, li se pun in mijloc sferturi de nuci pecan cu rolul de codita si se pudreaza cu zahar.

Nota

Sunt necesare 6 ate groase/sfori de 50-80 cm fiecare.

Recenzii (16)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
16 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (16)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Cooking Art
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
iun. 21, 05:08
Ce bine arata!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Dulciuri cu Georgiana
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 21, 03:42
Ce draguti sunt!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Pucca
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 21, 11:49
Ce bine arata
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Janinasi
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 11:04
Arată foarte bine
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Gabriela G
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 09:33
Arată de revista!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Cri's Kitchen
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 20, 09:17
Minunat!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Aurora
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 20, 11:04
Superb
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Daia gătește!
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 20, 03:00
🙂
Arată delicios
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Alexandra
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 20, 09:29
Cât de bine arată 😍
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Crissy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 20, 05:22
arata super
1
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.