Casuta din turta dulce le-a placut alor mei foarte mult, astfel ca anul acesta am mai pregatit una, cu modificari si imbunatatiri. Am decorat-o astfel incat sa imbin braul romanesc de pe fatada cu alte elemente in culori specifice Craciunului.
Aceasta prajitura o mancam cand eram mici, desi era de post, ne placea mult. Mi-am adus aminte de ea zilele trecute, nu am mai mancat de ani buni. Comparativ cu reteta pe care o am de la mama, eu am pus nuca si in blat, pentru mai multa aroma.
Placinta cu dovleac este buna si in varianta de post, pregatita cu margarina, un produs blamat de multi, dar pe care toata lumea cred ca il consuma din cand in cand, poate chiar din alte produse cumparate.
Clasic, porridge-ul (care mai poarta denumirea si de oatmeal, oat=ovaz) reprezinta fulgi de ovaz amestecati pe foc cu lapte, timp de cateva minute. Pe ”romaneste” i se spune ”terci de ovaz”. Eu il prepar cu apa si fara adaos de zahar, avand in vedere ca il mananc pentru a inlocui o masa si intentionez sa nu am niciun surplus de calorii.
Prajitura de post cu mere e un desert delicios, rapid de preparat, potrivit pentru zilele de post si nu numai. Are un aluat fraged care se topeste in gura iar alaturi de merele aromate iese o combinatie incantatoare pentru papilele gustative. Aveti nevoie doar de cateva ingrediente la indemana oricui pentru a o pregati si de foarte putin timp.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!