Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Victoria sponge cu gem de rubarba

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Victoria sponge cu gem de rubarba
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Victoria sponge cu gem de rubarba

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Este cea mai iubita prajitura a englezilor, simpla, eleganta si foarte gustoasa, nascuta din dorinta Reginei Victoria de a nu se mai pierde timp cu prajiturele multe si marunte. Dupa cum bine stiti, britanicii sunt traditionalisti si respecta "Ceaiul de la ora 5", aceasta gustare nu se poate fara cateva lucruri, printre care scones si Victoria sponge cake. Trebuie sa stii ca acesta este cel mai simplu tort (prajitura) pe care l-ai putea face si e desertul perfect, mai ales daca ai o multime de alte detalii de pus la punct cand organizezi o petrecere.

Victoria sponge cu gem de rubarba

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )

Pregatire

20 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Este cea mai iubita prajitura a englezilor, simpla, eleganta si foarte gustoasa, nascuta din dorinta Reginei Victoria de a nu se mai pierde timp cu prajiturele multe si marunte. Dupa cum bine stiti, britanicii sunt traditionalisti si respecta "Ceaiul de la ora 5", aceasta gustare nu se poate fara cateva lucruri, printre care scones si Victoria sponge cake. Trebuie sa stii ca acesta este cel mai simplu tort (prajitura) pe care l-ai putea face si e desertul perfect, mai ales daca ai o multime de alte detalii de pus la punct cand organizezi o petrecere.

Ingrediente

Portii:
  • 340 gr unt
  • 340 gr faina
  • 375 gr lapte condensat
  • 6 buc oua
  • 16 gr zahar vanilat
  • 8 gr praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 ml lapte
  • 400 gr gem de rubarba
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 praf de sare
  • 1unt
    340 gr
  • 2faina
    340 gr
  • 3lapte condensat
    375 gr
  • 4oua
    6 buc
  • 5zahar vanilat
    16 gr
  • 6praf de copt
    8 gr
  • 7esenta de vanilie
    1 lingurita
  • 8lapte
    100 ml
  • 9gem de rubarba
    400 gr
  • 10frisca lichida
    250 ml
  • 11sare
    1 praf de

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Mixer manual cu manivela 30,5 cm - OXO
99 leiÎn stoc
Mixer de mana cu bol 400 W, 2,5L - Zokura
175 leiÎn stoc
Spatula silicon, 28,5 cm - Westmark
44 leiÎn stoc
Gratar racire, otel, 32 cm - Westmark
45 leiÎn stoc

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 19, 06:33
O prajitura tare buna!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 19, 09:48
super
gustoasa si eleganta
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Aurora
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 19, 06:17
Foarte frumos povestit. Sigur este și buna
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.