Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

2 ore 15 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Foarte des in bucataria romaneasca se foloseste carnea de porc, o sursa minunata de proteine. O portie de carne de 100 de grame ofera jumatate din necesarul zilnic al unei persoane adulte. In general, la gratar se prefera ceafa de porc, care a devenit baza gratarului romanesc. Gutuile sunt un adevarat miracol pentru sanatate. Ele sunt fructele specifice acestui sezon si mai sunt denumite si „merele de aur”, avand o aroma inconfundabila, au un continut foarte bogat de vitamine si minerale. Rodia, cu o concentratie mare de antioxidanti, este unul dintre fructele care trebuie consumat cat mai des, in special in sezonul rece. Daca toate sunt atat de bune... Sa le consumam impreuna!

Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

2 ore 15 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Party , Romaneasca
Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Foarte des in bucataria romaneasca se foloseste carnea de porc, o sursa minunata de proteine. O portie de carne de 100 de grame ofera jumatate din necesarul zilnic al unei persoane adulte. In general, la gratar se prefera ceafa de porc, care a devenit baza gratarului romanesc. Gutuile sunt un adevarat miracol pentru sanatate. Ele sunt fructele specifice acestui sezon si mai sunt denumite si „merele de aur”, avand o aroma inconfundabila, au un continut foarte bogat de vitamine si minerale. Rodia, cu o concentratie mare de antioxidanti, este unul dintre fructele care trebuie consumat cat mai des, in special in sezonul rece. Daca toate sunt atat de bune... Sa le consumam impreuna!

Ingrediente

Portii:
  • 1 kg ceafa de porc
  • 3 buc gutui
  • 1 buc rodii
  • 100 gr sunca crud uscata
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • 1 buc lamai
  • 1 buc ceapa
  • 5 catei usturoi
  • varf de cutit rozmarin
  • varf de cutit cimbru
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura mix condimente Texas barbeque
  • 100 ml apa
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1ceafa de porc
    1 kg
  • 2gutui
    3 buc
  • 3rodii
    1 buc
  • 4sunca crud uscata
    100 gr
  • 5unt
    50 gr
  • 6zahar
    1 lingura
  • 7lamai
    1 buc
  • 8ceapa
    1 buc
  • 9usturoi
    5 catei
  • 10rozmarin
    varf de cutit
  • 11cimbru
    varf de cutit
  • 12ulei
    3 linguri
  • 13mix condimente Texas barbeque
    1 lingura
  • 14apa
    100 ml
  • 15sare
    dupa gust
  • 16piper
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 19, 05:12
aromata si buna
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.