Este usor si rapid de preparat si poti incepe ziua cu un boost de energie. Shakshuka este originara din Africa de Nord si este gatita traditional in Tunisia, Liban, Algeria, Maroc, Egipt, dar este inrudita si cu unele feluri de mancare din Turcia si sudul Spaniei. Practic, sunt niste oua gatite intr-un sos de rosii, dar nu asa oricum, ci rasfatate cu aromele orientului mijlociu, Pai, cam da, rasfat pana peste poate, pentru ca sunt convinsa ca ati gasit pe internet reteta, dar gustul deosebit, nu stiu daca v-ati imaginat ca nu vine musai din ingredientele simple, ci din condimente. Chimionul fiind piesa de rezistenta, incercati-l in aceasta reteta! Nu credeam nici eu ca o sa-mi placa atat de mult, pana nu m-am saturat mancand shakshuka. Ingredientele pot varia cantitativ in functie de cate portii vrei sa prepari. Eu am ales pentru doua portii, asa:
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!