Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Panettone (fara faina alba, sugar free, low carb, low fat, gluten free)

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Dukan Life Style

26 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Panettone (fara faina alba, sugar free, low carb, low fat, gluten free)
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Panettone (fara faina alba, sugar free, low carb, low fat, gluten free)

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Dukan Life Style

26 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

10 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Panettone, sau cozonacul italian sub forma unei briose mari, umpluta cu fructe confiate, sau dupa inspiratie, este desertul traditional al italienilor de Craciun. Cea mai interesanta poveste care mi-a placut, fiind hazlie, o impartasesc cu voi: “Panettone este o prajitura inventata dintr-o greseala, in Italia, in secolul al-XV-lea. Preparatul unui bucatar, despre care legenda spune ca se chema Toni, s-a ars, astfel incat acesta a trebuit sa incropeasca repede ceva in loc. Folosind cateva ingrediente simple, a facut un fel de cozonac, care a cucerit papilele gustative ale lui Ludovico di Moro, care, incantat, a intrebat cine a facut painea. I s-a spus ca Toni! Ludovico a raspuns: - adica , panettone!”

Panettone (fara faina alba, sugar free, low carb, low fat, gluten free)

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Prezentare

Panettone, sau cozonacul italian sub forma unei briose mari, umpluta cu fructe confiate, sau dupa inspiratie, este desertul traditional al italienilor de Craciun. Cea mai interesanta poveste care mi-a placut, fiind hazlie, o impartasesc cu voi: “Panettone este o prajitura inventata dintr-o greseala, in Italia, in secolul al-XV-lea. Preparatul unui bucatar, despre care legenda spune ca se chema Toni, s-a ars, astfel incat acesta a trebuit sa incropeasca repede ceva in loc. Folosind cateva ingrediente simple, a facut un fel de cozonac, care a cucerit papilele gustative ale lui Ludovico di Moro, care, incantat, a intrebat cine a facut painea. I s-a spus ca Toni! Ludovico a raspuns: - adica , panettone!”

Ingrediente

Portii:
  • 6 buc oua
  • 60 gr faina
  • 40 gr lapte praf
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 1 lingura cacao
  • 50 gr goji
  • 5 ml aroma de cozonac
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 10 gr praf de copt
  • 70 gr indulcitor pudra
  • dupa gust esenta de rom
  • praf de sare
  • dupa gust fulgi de migdale
  • 1oua
    6 buc
  • 2faina
    60 gr
  • 3lapte praf
    40 gr
  • 4ulei de cocos
    1 lingura
  • 5cacao
    1 lingura
  • 6goji
    50 gr
  • 7aroma de cozonac
    5 ml
  • 8coaja de lamaie
    1 lingurita
  • 9coaja de portocala
    1 lingurita
  • 10praf de copt
    10 gr
  • 11indulcitor pudra
    70 gr
  • 12esenta de rom
    dupa gust
  • 13sare
    praf de
  • 14fulgi de migdale
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.