Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Racituri - Piftie

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Racituri - Piftie
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Racituri - Piftie

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

16 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Piftia (raciturile) este unul dintre cele mai sanatoase preparate din porc, deoarece contine putine calorii si este bogata in proteine. Mihaela Bilic ne sfatuieste sa mancam piftie, pentru ca nu este periculoasa pentru sanatatea noastra, daca ii indepartam grasimea de deasupra inainte de a o consuma. Gelatina e o proteina prezenta in oase si cartilaje, care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multa apa decat greutatea ei. Din cauza asta, trebuie sa folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinari de pui sau curcan), doar asa preparatul final va fi ferm si bine inchegat. Preparata ca la carte, din tesuturi conjunctive, adica din urechi, cozi si picioare de porc, sorici, gheare de pasare, oase, tendoane, articulatii, cartilaj si doar din foarte putina carne sau grasime, si fiarta timp indelungat, racitura devine o fiertura-medicament care, asemeni supei de oase, ajuta la sanatatea sistemului osos si articular, al venelor si arterelor, pielii si organelor.

Racituri - Piftie

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )

Pregatire

20 minute

Preparare

16 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Piftia (raciturile) este unul dintre cele mai sanatoase preparate din porc, deoarece contine putine calorii si este bogata in proteine. Mihaela Bilic ne sfatuieste sa mancam piftie, pentru ca nu este periculoasa pentru sanatatea noastra, daca ii indepartam grasimea de deasupra inainte de a o consuma. Gelatina e o proteina prezenta in oase si cartilaje, care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multa apa decat greutatea ei. Din cauza asta, trebuie sa folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinari de pui sau curcan), doar asa preparatul final va fi ferm si bine inchegat. Preparata ca la carte, din tesuturi conjunctive, adica din urechi, cozi si picioare de porc, sorici, gheare de pasare, oase, tendoane, articulatii, cartilaj si doar din foarte putina carne sau grasime, si fiarta timp indelungat, racitura devine o fiertura-medicament care, asemeni supei de oase, ajuta la sanatatea sistemului osos si articular, al venelor si arterelor, pielii si organelor.

Ingrediente

Portii:
  • 3 buc picioare de porc
  • 2 kg cap de porc
  • 200 gr soric
  • 1 buc morcovi
  • 1 buc ceapa
  • 1 lingura piper boabe
  • 300 gr carne de porc
  • 2 buc usturoi
  • dupa gust sare
  • 5 l apa
  • 1picioare de porc
    3 buc
  • 2cap de porc
    2 kg
  • 3soric
    200 gr
  • 4morcovi
    1 buc
  • 5ceapa
    1 buc
  • 6piper boabe
    1 lingura
  • 7carne de porc
    300 gr
  • 8usturoi
    2 buc
  • 9sare
    dupa gust
  • 10apa
    5 l

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 19, 09:14
Arata tare bina!
O bunatate! :)
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Dan Maria
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 19, 03:15
Răcituri
Yami,ce păcat că sunt așa departe de tine ,eu nu am timp sa stau 8 ore lângă răcituri
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Aurora
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 19, 11:21
Ce bunătăți! Abia aștept să fac și eu
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.