Piftia (raciturile) este unul dintre cele mai sanatoase preparate din porc, deoarece contine putine calorii si este bogata in proteine. Mihaela Bilic ne sfatuieste sa mancam piftie, pentru ca nu este periculoasa pentru sanatatea noastra, daca ii indepartam grasimea de deasupra inainte de a o consuma. Gelatina e o proteina prezenta in oase si cartilaje, care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multa apa decat greutatea ei. Din cauza asta, trebuie sa folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinari de pui sau curcan), doar asa preparatul final va fi ferm si bine inchegat. Preparata ca la carte, din tesuturi conjunctive, adica din urechi, cozi si picioare de porc, sorici, gheare de pasare, oase, tendoane, articulatii, cartilaj si doar din foarte putina carne sau grasime, si fiarta timp indelungat, racitura devine o fiertura-medicament care, asemeni supei de oase, ajuta la sanatatea sistemului osos si articular, al venelor si arterelor, pielii si organelor.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!