Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Caltabos de casa

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Caltabos de casa
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Caltabos de casa

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

3 ore

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Caltabosii sunt preparate traditionale ce nu lipsesc de pe masa romanilor in perioada Sarbatorilor de iarna, o specialitate preparata din maruntaiele porcului. Caltabosul are la baza ficatul si organe de porc, amestecate cu orez, care sa "absoarba" grasimea. Avem nevoie de o oala mare, de vreo 20 de litri, sa fim siguri ca ingredientele au loc suficient pentru fierbere.

Caltabos de casa

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )

Pregatire

20 minute

Preparare

3 ore

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Caltabosii sunt preparate traditionale ce nu lipsesc de pe masa romanilor in perioada Sarbatorilor de iarna, o specialitate preparata din maruntaiele porcului. Caltabosul are la baza ficatul si organe de porc, amestecate cu orez, care sa "absoarba" grasimea. Avem nevoie de o oala mare, de vreo 20 de litri, sa fim siguri ca ingredientele au loc suficient pentru fierbere.

Ingrediente

Portii:
  • 2 buc plamani de porc
  • 1 buc ficat de porc
  • 2 buc rinichi de porc
  • 1 buc splina de porc
  • 1 buc inima de porc
  • 1 buc prapur de porc
  • 3 buc ceapa
  • 1 kg orez
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • dupa gust ienibahar
  • dupa gust cimbru
  • 15 buc mate de porc
  • 15 l apa
  • 0.5 buc cap de porc
  • 1plamani de porc
    2 buc
  • 2ficat de porc
    1 buc
  • 3rinichi de porc
    2 buc
  • 4splina de porc
    1 buc
  • 5inima de porc
    1 buc
  • 6prapur de porc
    1 buc
  • 7ceapa
    3 buc
  • 8orez
    1 kg
  • 9sare
    dupa gust
  • 10piper
    dupa gust
  • 11ienibahar
    dupa gust
  • 12cimbru
    dupa gust
  • 13mate de porc
    15 buc
  • 14apa
    15 l
  • 15cap de porc
    0.5 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 20, 08:29
Traditional
Imi plac si ai tai,la noi altfel se fac
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 20, 10:54
Gustosi
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Dan Maria
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 20, 08:31
Caltaboș de casa
Asta gătim și noi,dar noi punem zahăr și un piper (szegfu piper)
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.