Ciorba de potroace este o reteta traditionala, din maruntaie de pui, acrita cu zeama de varza (moare). Este o ciorba buna pentru mahmureala, dupa nunta sau dupa Revelion. Ciorba de potroace este una din cele mai tipice ciorbe romanesti. Ingredientele pot sa difere un pic de la o regiune la alta. Radu Anton Roman descrie ciorba de potroace: "Tot o fiertura rituala, dar deloc religioasa, ci, vai, foarte laica, incheind de obicei, ca un balsam acrisor, o noapte de petrecere si abuzuri - nunta." Tot el ne explica ce sunt potroacele... "Potroaca inseamna saratura, nu altceva, o zeama reparatorie care scoate in mod traditional veninul din betivi, mahmureala din nasi si untul din bucatari. E ciorba diminetilor obosite si infrigurate de excese, panaceul valah, dezintoxicant al raurilor intunecate de vin, ce polueaza noaptea perversa, sardanapalica si aventuroasa a nuntii." Zeama fierbinte cu gust aromat de maruntaie de gaina si leustean este un adevarat leac pentru mahmureala. Secretul acestei ciorbe sunt maruntaiele (fara care ciorba nu are gustul autentic, pipote inima, ficat).
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!