Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Ciorba de potroace este o reteta traditionala, din maruntaie de pui, acrita cu zeama de varza (moare). Este o ciorba buna pentru mahmureala, dupa nunta sau dupa Revelion. Ciorba de potroace este una din cele mai tipice ciorbe romanesti. Ingredientele pot sa difere un pic de la o regiune la alta. Radu Anton Roman descrie ciorba de potroace: "Tot o fiertura rituala, dar deloc religioasa, ci, vai, foarte laica, incheind de obicei, ca un balsam acrisor, o noapte de petrecere si abuzuri - nunta." Tot el ne explica ce sunt potroacele... "Potroaca inseamna saratura, nu altceva, o zeama reparatorie care scoate in mod traditional veninul din betivi, mahmureala din nasi si untul din bucatari. E ciorba diminetilor obosite si infrigurate de excese, panaceul valah, dezintoxicant al raurilor intunecate de vin, ce polueaza noaptea perversa, sardanapalica si aventuroasa a nuntii." Zeama fierbinte cu gust aromat de maruntaie de gaina si leustean este un adevarat leac pentru mahmureala. Secretul acestei ciorbe sunt maruntaiele (fara care ciorba nu are gustul autentic, pipote inima, ficat).

Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

15 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Ciorba de potroace este o reteta traditionala, din maruntaie de pui, acrita cu zeama de varza (moare). Este o ciorba buna pentru mahmureala, dupa nunta sau dupa Revelion. Ciorba de potroace este una din cele mai tipice ciorbe romanesti. Ingredientele pot sa difere un pic de la o regiune la alta. Radu Anton Roman descrie ciorba de potroace: "Tot o fiertura rituala, dar deloc religioasa, ci, vai, foarte laica, incheind de obicei, ca un balsam acrisor, o noapte de petrecere si abuzuri - nunta." Tot el ne explica ce sunt potroacele... "Potroaca inseamna saratura, nu altceva, o zeama reparatorie care scoate in mod traditional veninul din betivi, mahmureala din nasi si untul din bucatari. E ciorba diminetilor obosite si infrigurate de excese, panaceul valah, dezintoxicant al raurilor intunecate de vin, ce polueaza noaptea perversa, sardanapalica si aventuroasa a nuntii." Zeama fierbinte cu gust aromat de maruntaie de gaina si leustean este un adevarat leac pentru mahmureala. Secretul acestei ciorbe sunt maruntaiele (fara care ciorba nu are gustul autentic, pipote inima, ficat).

Ingrediente

Portii:
  • 500 gr carne de pui
  • 400 gr maruntaie de pasare
  • 2 buc morcovi
  • 2 buc radacina de patrunjel
  • 1 buc ceapa
  • 1 felie telina
  • 2 linguri orez
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 buc galbenus de ou
  • 1 lingurita leustean
  • 1 l zeama de varza
  • 4 l apa
  • 2 linguri ulei
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 2 buc cub de pui
  • 1carne de pui
    500 gr
  • 2maruntaie de pasare
    400 gr
  • 3morcovi
    2 buc
  • 4radacina de patrunjel
    2 buc
  • 5ceapa
    1 buc
  • 6telina
    1 felie
  • 7orez
    2 linguri
  • 8smantana pentru gatit
    200 ml
  • 9galbenus de ou
    2 buc
  • 10leustean
    1 lingurita
  • 11zeama de varza
    1 l
  • 12apa
    4 l
  • 13ulei
    2 linguri
  • 14sare
    dupa gust
  • 15piper
    dupa gust
  • 16cub de pui
    2 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Dan Maria
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 19, 09:10
Ciorba de potroace
Am gătit duminică trecută,iese fantastic
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.