Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura Oranais

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Prajitura Oranais
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura Oranais

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

O reteta care combina aluat de foietaj, crema de patiserie si caise, foarte usor de facut. Oranais de fapt este un produs de patiserie numit si "croissant cu caise". Este un produs de patiserie vienez, probabil din Algeria - din orasul Oran - in timpul colonizarii franceze. Se consuma acum in Algeria, Belgia si Franta. Paradoxal, produsul de patiserie este putin cunoscut in Oran.

Prajitura Oranais

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

20 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

O reteta care combina aluat de foietaj, crema de patiserie si caise, foarte usor de facut. Oranais de fapt este un produs de patiserie numit si "croissant cu caise". Este un produs de patiserie vienez, probabil din Algeria - din orasul Oran - in timpul colonizarii franceze. Se consuma acum in Algeria, Belgia si Franta. Paradoxal, produsul de patiserie este putin cunoscut in Oran.

Ingrediente

Portii:
Crema de patiserie
  • 120 ml lapte
  • 1 buc galbenus de ou
  • 7 gr pudra de vanilie
  • 30 gr zahar
  • 15 gr amidon de porumb
  • 1lapte
    120 ml
  • 2galbenus de ou
    1 buc
  • 3pudra de vanilie
    7 gr
  • 4zahar
    30 gr
  • 5amidon de porumb
    15 gr
Aluat
  • 600 gr aluat foietaj
  • 200 gr caise deshidratate
  • 1 buc oua
  • 70 gr zahar pudra
  • 5 picaturi esenta de vanilie
  • 1aluat foietaj
    600 gr
  • 2caise deshidratate
    200 gr
  • 3oua
    1 buc
  • 4zahar pudra
    70 gr
  • 5esenta de vanilie
    5 picaturi

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cratita bain-marie, inox, 16cm/3,2L - de Buyer
220 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 32cm/10,8L - AMT Gastroguss
590 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 16cm/1,3L - AMT Gastroguss
290 leiÎn stoc
Tel inox, 17 cm - Westmark
25 leiÎn stoc
Tel inox, 23 cm - Westmark
35 leiÎn stoc
Tel inox, 28 cm - Westmark
39 leiÎn stoc
Pensula patiserie, 19 cm - Kitchen Craft
17 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 20cm - Westmark
36 leiÎn stoc

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 20, 09:12
Ador produsele de patiserie ! An nou fericit
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.